Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. Giinna

Giinna Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    4.248
    За инекции отпосле мислиш на клексани? Ако да, и мене најмногу тоа ме измачи мислам. 3 недели после породување ги примав, кај болат ама и се изнамачив иди враќај се од боцкање, па и се разболев од идење во амбуланта секој ден и пренесов вирус на бебето и така месец ипол ми поминаа по лекари, што за мене што за бебе :^). На раната скроз заборавив во тој период. А не дека ми беа високи многу димерите 1500, ама пак ради паники на околина, мајка ми отиде сама кај докторот да бара да ми препише уште 7 клексани бидејќи имавме лошо искуство со тромб во семејство.

2. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    12.322
    Мислам дека мисли на инекциите за собирање на матката. Колку болеа тие, па колку боли собирањето на матката :sweat: И јас ги памтам.

На Giinna и CareTee им се допаѓа ова.
  3. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.239
    Допаѓања:
    3.595
    @Giinna На ерготилот мислам. За мене беше хорор, болка пржење/жежење ногата пола саат ми идеше од ѕид да се мавнам.:whew:Единствена траума од цел пораѓај. А клексаните не ги ни осеќав, секој различно искуство нема правила.

На Giinna, DaftyCrafty и Skyler им се допаѓа ова.
  4. DaftyCrafty

DaftyCrafty Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2020
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    331
    Мислев дека само јас сум. Мене толку ме пржеше и болеше од ерготилот, што раната од царскиот беше смешка. Ама и тоа зависи кој ти ги става. Само од една сестра која се затекна на смена не ме болеше, другите како пикадо ги ставаа. Хорор.

На CareTee и Skyler им се допаѓа ова.
  5. Giinna

Giinna Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    4.248
    @Skyler да, секој со различно искуство. И мене ме болеа тие и во болница повеќе болки имав од матката отколку од резот, а гасовите пак .. (facepalm) ко некој по стомак со нож да ме боде, така болеше, па уште и не можев да си пр**м(facepalm) едвај дома почнав да ги испуштам:rofl: и дома имал некој немал до мене им викав ако слушнете нешто да знаете дека морам да испуштам гасови , не можам да се стискам и да идам во вц, штом ми дојде ќе си пуштам :rofl:и ми се смееа сите

На Tea SK, Maja92@, CareTee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Strawberry99

Strawberry99 Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2024
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    7
    zdravo. 41 nedela sum i se mislam za carski. koja e procedurata, dali mozam so dogovor so doktorite da odredime carski ili mora da ima nekoja komplikacuja za carski? nekoj so iskustvo da spodeli sovet? i dali moze so spinalna ne celosna? ☺️

7. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.490
    Допаѓања:
    8.664
    Зависи каде ќе се пораѓаш. По приватниве може да се договориш, по државниве зависи од врската. Инаку повеќето се со спинална, освен ако нема некои индикации за целосна анестезија.

На Strawberry99 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.824
    Допаѓања:
    18.183
    Пред некој ден прочитав за нов метод на царски, Француски царски медот. Кај нас на Гак го изведува сега за сега само еден доктор. Самата интервенција е малце подолга, но резовите, болките ( далекууу помалце болни), заздравувањето се многу подобри. Станувањето е после 4 саати, испуштањето од болница побрзо.
    Дали некоја од вас има некој кој е породен со овој метод?

9. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.607
    Допаѓања:
    8.355
    Што е разликата ?

10. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    12.322
    И јас некаде прочитав и се чудев, во ждм да не беше?
    Јас искрено не знам зошто да се станува после 4 саати од таква тешка операција ама не сум запознаена, можеби е подобро.

На Misskirova и Mila_Mia им се допаѓа ова.
  11. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.824
    Допаѓања:
    18.183
  12. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Интересно само што дека кај нас некој ќе се замара за ова тешко. Зошто повеќе пари земаат кога прават операции т.е. бројката им е битна не методот.

13. misli_si

misli_si Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2020
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    395
    A tie inekcii kako se primaat, jas mislam ne sum primila takvi. Koj gi preporcuva?

14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Прво во инфузија ги ставаат после боцкаат во бут али им ставаат и кетонал или аналгин воедно и така се намалуваат болките.

15. misli_si

misli_si Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2020
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    395
    Да ама зошто, не знам што ставале во инфузијата, ама откако излегов од болница не сум примила такви инекции затоа прашувам, дали мора дали треба?

16. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Во болница да. После болница ако има проблем на прва контрола ќе дадат капки. Тоа е да се контрахира матката да ја исфрла крвта.

17. misli_si

misli_si Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2020
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    395
    Во ред фала ти :)

18. misli_si

misli_si Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2020
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    395
    Да ве прашам после колку време започнавте да кревате тешко? Рекоа до шест месеци до 5 кг. Но, оца е невозможно веќе си мало бебе

19. Skyler81

Skyler81 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2024
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    636
    Никој не ми кажал, ниту пак јас сум прашала, ама невозможно е тоа. Еве го три месеци е, 6 кг тежок, сигурна сум дека има и потешки бебиња од него, така да нема логика тоа. А за тешко се пазев првите две до три недели, после си функционирам најнормално, па до сега не сум имала некој проблем.

На misli_si му/ѝ се допаѓа ова.
  20. misli_si

misli_si Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2020
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    395
    Да да и мојата помина 5 кг, ама ако ја држам долго време ми станува тешка, па затоа прашувам. Дали е до мене, или пак мислата ме "тепа". 4 месеци сме. Имаше една со мене 4,5 и се роди малиот, нејзе до сега сигурно е потежок