Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. Thor

Thor Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2021
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    808
    Обично до третиот месец конците се ресорбираат па добро би било да се внимава при кревање да нема притисок на стомакот, бебето мораш да го држиш колку и да е тешко а за кревање тегови при вежбање, истегнување и слично мене ми препорачаа да се воздржам до 6 месеци.

На misli_si му/ѝ се допаѓа ова.
  2. misli_si

misli_si Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2020
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    395
    Далеку сум од вежбање и кревање тегови :) за низ дома мислев, бебето, количката, пазарување, он лајн порачувам доста, ама не е тоа тоа... од вежбање засега пешачење со бебето ... можеби јога понатаму ако дозволат пред се здравствените услови.. ми треба за грбот и кичмата

3. Thor

Thor Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2021
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    808
    Да, разбирам. И јас прашав конкретно за низ дома - корпи веш, кеси и пазарење и ми рекоа подобро 2 пати да се вратам отколку да добијам некоја кила.

На misli_si му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Emilija28

Emilija28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2024
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    280
    Znaci vrska nema nisto.
    Do 40 dena ne treba da se kreva nisto potesko od bebe a posle toa nemate gajle.
    Jas na 40ti den otidov i napraviv celosna depilacija, vtor den otkako izlegov od bolnica trcav niz celo skopje da posto bebus mi fati zoltica. Fala bogu dobra sum i se e kako sto treba.
    Bev na pregled posle 2 meseci ranata bese top

На Skyler81 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.360
    Допаѓања:
    26.249
    Ама пожелно е повеќе внимание поради раната а инаку дека се пазевме ич. Две деца дома ме чекаја и бебе во рака
    Секое тело е различно имало случаи каде има инфекција на рана или па не добро шиени па повторно шиени
    Баш ради ова е препорачливо.

6. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.757
    Допаѓања:
    8.843
    Od koga pocnavte da vezbate posle csrski?

7. Dpokahontas

Dpokahontas Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    125
    После 6 недели и прва посета на гинеколог да одобри.

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  8. EvaZ

EvaZ Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2022
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    21
    Здраво женски еве и мене ми кажаја дека ќе се пораѓам со царски па ако може да споделите искуства дали брзо оди опоравување. дома сме сами со сопругот па сум со надеж дека ќе можам да бидам способна за домашни обврски после пуштање од болница. Искрено малку сум исплашена го сметам како операција дека не се опоравува многу брзо како со спонтан пораѓај па секој одговор ми значи.

9. Thor

Thor Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2021
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    808
    Брзо ќе се опоравиш, ќе можеш да правиш се низ дома и ќе видиш дека ќе биде полесно одошто очекуваш. Важно е после првото станување да движиш што можеш повеќе затоа што колку повеќе се движиш толку побрзо ќе станеш. Ти посакувам лесно да помине се.

На CarrieBradshow и EvaZ им се допаѓа ова.
  10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Искрено со тие што биле доста шени доле при нормален пораѓај и јас со царски побрзо јас се опоравив него ли они. За 5 дена како ништо да не било се правев сама.

На Mihaela123456, Thor и EvaZ им се допаѓа ова.
  11. Skyler81

Skyler81 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2024
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    636
    Немој да се плашиш воопшто, ќе можеш да си функционираш кога ќе се вратиш дома. Мојот царски беше во петок, во понеделник ме пуштија дома. Од прв ден се сама си правам и за бебето и за домашните обврски. Тешко е само првиот ден кога ќе те станат. После како што ти кажаа, само повеќе движење и ќе се опоравиш многу брзо. Со лесно.

На Thor и EvaZ им се допаѓа ова.
  12. EvaZ

EvaZ Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2022
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    21
    Ви благодарам многу :l:

13. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.824
    Допаѓања:
    18.183
    Другарка природно еден месец се оправаше. Деуга царски само што дојде дома не се прибра од шетање и обврски низ дома.

На EvaZ му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Hilada

Hilada Активен член

Се зачлени на:
    25 декември 2023
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    1
    Zdravo majki.....me interesira dali nekoj znae kolku vreme posle carskiot poragaj moze da se nosi mider .....stomakot mi visi eve dva meseci pominaa od poragajot ne mozam nisto da oblecam

15. Thor

Thor Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2021
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    808
    Колку повеќе се движиш толку побрзо ќе станеш (facepalm) Сакав да кажам колку повеќе се движиш толку побрзо ќе се опоравиш

На EvaZ му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.490
    Допаѓања:
    8.664
    Зависи што мислиш под домашни обврски.
    Јас трет ден дома, значи една недела после царски вадев садови од машина се наведнував слободно.
    Е сега дека ќе можеш прозори да бришеш и генералка да правиш од одма тешко.
    Ама дека е нешто премногу долго опоравувањето, не е. Јас веќе 10ти ден испешачив 2 километри без проблем.

На Mihaela123456, EvaZ и Thor им се допаѓа ова.
  17. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    12.322
    Мене првиот царски не ми беше толку лесен како што кажувате. Се движев, завршував полесни работи ама телото ми бараше одмор. Ние бевме поделени јас со бебето, маж ми домашните обврски. Брзо се опоравив ама пак ми требаа некои 10 дена од царскиот убаво да се исправам и да одам без да го држам стомакот.
    А вториот царски, како влегов дома не седнав, а не да легнам. Доста полесно, а немав некој избор, поголемиот со душа ме чекаше. Искачав со него, пазарев, тогаш повеќе маж ми беше со бебето, а јас низ дома.

На Mom's_life, 1209 и Misskirova им се допаѓа ова.
  18. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.387
    Допаѓања:
    25.029
    Јас имам искуство и со природно породување и со царски.

Ќе ти кажам дека со царски бев на нога одма.:)
    После природното породување не можев да функционирам нормално првите 40 дена.

На Didi*** и EvaZ им се допаѓа ова.
  19. mellow

mellow Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2020
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    69
    Девојки помош
    Скоро 3 месеци после царски денес забележав како малечко дупче и црвенило. Поточно не знам дали е дупче.
    Кога ставив бетадине (да го дезинфицирам)направи како меурче па помислив дека е дупче.
    Целата рана ми е зарасната ова е на средината каде што имало конче некое најверојатно.
    Не ме боли воопшто ,случајно го забележав.
    Се испаничив дали може да е нешто сериозно?

Едит. Скршив нога па неколку пати скокав на таа страна можеби нешто од тоа да е? Иако веќе пост 10 недели е ...

20. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.607
    Допаѓања:
    8.355
    И мене ми беше тешко . Не можев да се бањам сама првите денови. Две недели ми требаа да се соберам од болки.

На Skyler му/ѝ се допаѓа ова.