Женски 2 месеци после царски од кичмава гла не можам да кренам. Дајте некое чаре ако знаете кажете, ногата ми е за фрлање цело вреже мо е отрпната. Дали ќе помине ако имала некоја искуство?
Или ти е приклештен нерв некој што може киропрактичар да ти го оправи штом и ногата ти е фатена или и дијастаз имаш плус па ти се зголемува болката во кичма.
Не знам од каде си. Ама во СК кај Давор масажа само можам да ти препорачам. Мм го оправи и тоа само со една масажа. Тоа се оди кај некој искусен не е за кај секого да се разбереме. Уште ако имаш и снимка ќе види каде е проблемот.
Вие што сте биле со царски втора бременост а мало дете дома кога почнавте да го кревате во раце? Нели советуваат да се крева ништо потешко од бебето ама првото ми е уште мало, нема да можам да не го земам во раце
На контрола кога бев точно на 40 дена. Иначе во меѓувреме јас седнував на кревет и он во скут да седне свртен према мене и со нозете половината да ми ја хушне буквално како што ги креваме. Така направив и пресреќен беше.
Мајки после 12 дена многу ме заболе раната од царскиот ама само десната страна, претходниве денови имав болки сма издржливи а од вечерва многу ме боли не можам да станам од кревет. Што може за болка да пијам? Парацетамол не ми помага ич.
Бруфен, но прво за сигурно прашај доктор. Мислам тоа не се лачеше низ млекото (ако доиш). Пиши горе во search бруфен за да пребараш во темава. Јас сега проверив, тоа пиеле сите...
Смее бруфен, јас пијав кетонал кога ме болеше ногата, сега го озбегавам пошто не чини прететано ништо да се консумира. Ако ја најдам страницата ќе ја пуштам, имаше да пребараш што смее што не дури доиш.
Вака се породив со царски рез пред 8 месеци циклус си добив на 40 ден. Секој месец редовно,последен пат имав на 5 фебруари … на 9 март имав само кафеав исцедок и толку вчера правев тест негативен излезе…што мислите вие
Јас се одлучив за вториов пораѓај пак царски, ама сега се мислам и некако ми е страв од спиналната и целиот процес, ама па уште повеќе ми е страв од природно породување.
Bi ti rekla ako ima moznost probaj prirodno. Jas sepak bi probala bidejki izdrzav do 9 cm prejaki bolki a sepak radi dr zavrsiv na carski. Osobeno mi bese radi toa sto 1 vsoba imase so nas prirodno pa posle 30 min stana zenata si jadese piese si odese normalno a jas ne mozev ni bebeto da go krenam. Koga bi imala moznost bi probala.
Спиналната не боли, ама после спиналната.... ја кога би можела би одела природно трпиш болка неколку саати викаш се дереш ама барем знаеш ќе станеш нареден ден ќе функционираш, ја сум пред 11 дена царски породена уште ме боли раната. Боцканото позади у кичма да не праам муабет. Уште 3 би ги родила ама природно, за царски некако не би пак...
Devojki bi zamolila nekoja so se ima porodeno carski vo Sistina da mi pise,sakam da prasam za procedurata kako e . Mi kazaa deka primaat den predhodno, Veruvam ima procedura ama bi sakala nekoj so iskustvo da mi objasni. Btw mn se plasam od celiot proces,se raboti za prvo dete.
Ич да не се плашиш, те примаат по 18ч претходниот ден пополнувате прашалници, историја,болести итн. Прават брисеви и лабораторија и следниот ден ти ставаат клизма за прочистување и те носат во сала на припрема. Цел тим имаш, ти ставаат анестезија те местат за да не гледаш надоле не осеќаш ништо освен тегнењети за да го извадат бебе, подолго трае тебе да те зашијат средат отпосле отколку самиот чин на пораѓај. Бебе го мерат го прегледуваат позади тебе ти го носат на лице да се допрете гушнете и одиш после во шок соба. Јас за 1ч веќе бев во соба се гушкав со бебко. Следниот ден во 6 доаѓа болничарка и те станува ова е најболниот дел по мене, раната боли како некој да ти ставил бензин и те запалил ама се трпи. После тоа веќе форсирај се сама да стануваш почесто секое следно ќе боли помалце. Јас веќе 3тиот ден си ја чистев собата на 5ти ден дома чистев зошто отидов на пораѓај со 38темп. А мм со 40ка па така куќата не дочека бомба Ако нешто друго те интересира прашај. Ич да не се плашиш Кај кој доктор закажа?