Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Јас трпев до 5цм и не можев повеќе земав епидурал. Болките се неподносливи искрено, јас мислам дека би трпела подолго “болки” после царски, него јаки неподносливи болки неколку сати. После 5цм не знам колку се јаки ама јас до 5цм и не можев да ги поднесам повеќе мислев умирам готово.
    Така да иако пробам природно исто ќе биде пк ќе барам епидурал и на крај пак можи нема да влезе во канал.

На ina..ina му/ѝ се допаѓа ова.
  2. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    6.633
    За царски не знам. Со првиот пораѓај страшни болки имав. Колабирав.Мислев готово. Умирам. И после пораѓај бавно заздравував. Тешко функционирав сигурно месец. Едвај станував.

3. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Секој различно. Јас би трпела неколку саати, неголи цел живот да ме боли рана на промена на време на било што. Еве ме две недели од царски функционирам ама не е тоа тоа, пак се пазиш. :)

4. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.534
    Допаѓања:
    8.904
    Мила може има и разлика од доктор до доктор не знам, мене искрено најболни ми беа првите 3 дена во болница, 6ти ден дома правев генералка, 2.5месеци од царски воопшто ниту ја осеќам ниту ја мислам раната ако не си ја погледнам сама да видам како е не ни ми текнува дека сум била царски што знам може е и до раката на докторот

На Thor, CareTee, Didi*** и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Јас сум 20 цм сечена ако не и повеќе. Јас 5тиот дена сама бев дома со бебушка едно 7 саати. Според мене потежок е царскиот. Повеќе болка има одпосле и подолго трае опоравувањето. И им се чудам на другаркиве што закажуваат договорен царски, свесно подлегнуваат на операција. Јас бев договорен ама немаше шанси заа природно. Дента кога ме примија се изнаплакав кога ќе ме прашаа сестрите зишто плачам ја им викав неќам царски сакам природно и се смееа па и јас со нив заедно :) . Една ми рече " Плаќаат да се царски ти несакаш " :) И кога ќе ми текне дека и со второ царски ќе мора некако не би :)

6. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    П.С. Како коњ сум, трпам многу болка во болница примив само еден тродон првиот ден и еден аналгин против болка. Маж ми ми вика камен да беше до сеа ќе попуштеше :)

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.534
    Допаѓања:
    8.904
    Јас бев многу против царски кога ми рекоа итно царски повеќе плачев од што не сакам него ли што ми беше страв од операцијата ете имав некоја фобија дека нема да сум доволно мајка ако не го избутам од доле, иако се отворив 10прсти и веќе имав напони тргна да излегува заглавено. Одпосле кога се смирија хормоните си викам ова рај било знаеш точен ден саат одиш завршуваш се истрпи тој еден ден јака болка прво станување. Не знам колку цм е ама е ниско скроз под стомак и е доста мала и тенка
    Велат втор царски е полесен јас немам намера да раѓам второ нема да знам да кажам ќе споделиш ти :D, ќе помине и тоа мама со тек на време ќе ја осеќаш помалце раната :inlove:

На AriaStark му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Како и да се породиме, на крај краева најважно е да сме живи и здрави и ние и бебушка. :) Мене повеќе ме болат тие три ипол години обиди да останам бремена, негативни тестови, испитувања неголи ова сега. :)

На Mawoto-Stefi и Fenix05 им се допаѓа ова.
  9. Giinna

Giinna Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    4.248
    Извини ама зошто болки за царски ти е во наводници, а за природно без? Демек болките царски не се болки, а болките природно се неподносливи, јаки?

На H.VAGA, Miss666, Misskirova и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.604
    Допаѓања:
    8.337
    Да можам,никад немаше да одам на царски . 5 ке ги родам природно. Тие болки после царски ,цркнав. Пола човек бев.

На Giinna и Ivana 8 им се допаѓа ова.
  11. stoimanovskamarija

stoimanovskamarija Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2013
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    1.528
    Здраво мајки, породена сум пред 6 месеци царски и немав проблем со раната супер си е зарасната но еве два дена одкако добив и плус дали од промената на времето едната страна многу ме боли кога се движам или треба да станам а нема ништо видливо надворешно. Да напоменам дека баш при операцијата осетив како ме шијат таму и осеќав и болка и кога зараснуваше тој дел подолго ме болеше. После никаква болка немав се до пред 2 дена. Дали е од промената на времето или пак нешто друго :(

12. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.941
    Допаѓања:
    4.828
    Раната како ти изгледа? Рамна секаде иста или на тој дел влдабнатина имаш?

На stoimanovskamarija му/ѝ се допаѓа ова.
  13. stoimanovskamarija

Се зачлени на:
    9 мај 2013
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    1.528
    Рамна е секаде уште е розеникава на некои места ама тоа што е виснст стомакот над неа. Дури кога претиснам си боли таму а нема ништо вака зараснено е се

14. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.941
    Допаѓања:
    4.828
    Кај мене ла левата страна е вдлабнато малку и исто ме боли како тебе повремено, мислев јајник да не е ама бев на преглед кај гинекологот , др рече можно е адхезии да имам затоа да ме боли. Ама не сум испитувала подетално.

15. stoimanovskamarija

Се зачлени на:
    9 мај 2013
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    1.528
    И кај мене е левата страна уште на операцијата им кажав дека осеќам дека ме шијат ама ништо не кажаа ама си заздрави, сега чудно да ме боли :( на ехо после 40 кога бев супер кажа гинекологот и конци кога вадев се било во ред со раната.. А што е тоа адхезии?

16. Inana123

Inana123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2020
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    736
    На ГАК шијат или ја лепат раната тие што се со царски?

17. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.488
    Допаѓања:
    8.657
    Шијат, конците се разградуваат.

На Inana123 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Породилните болки се појаки од болките после царски. Бар за мене беше така. Како што пишав до 5цм беа ужасни а не можам да замислам какви се до 10цм..
    Да ќе имаш болка при првото станувње, кашлање кивање,ама ни приближно како породлни болки, ама така е и со природен пораѓај слушам жени не можат во вц да излезат.. :worried:
    Нека се живи и здрави ама уште ова и готово не раѓам повеќе.

19. Snowflake92

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.941
    Допаѓања:
    4.828
    Атхезии е кога расте вишок сврзно ткиво и поврзува кожа со орган или орган со орган.

На stoimanovskamarija и BabyD0ll им се допаѓа ова.
  20. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Леле што читам, ќе полудам :worried::worried:
    Добро ми рече докторката не читај многу исто ти е рече, а јас ко да ми рече читај за царски :rofl::rofl: