Мене после 6недели ми дозволи докторот но јас не гледав потреба. Иако ослабнав 21кг стомакот не ми виси стомакот ама затоа ми е желе за зацврстување ќе видам со вежбање дали ќе се подобри ситуација. Не се форсирај дај си време сепак низ голем шок проаѓа телото во и после бременост
Тазе си уште. Тие -7 се бебе, плодова, плацента … Не се форсирај и остави на време. Биди добра прво ти, бебе, навикнете се , после и ќе повежбаш ако мислиш дека треба уште.
Девојки како ви беа димерите после царскиот рез? 12 дена од пораѓај мене ми се 2526 Има некоја вака што и биле?
И колку клексани ти беа потребни додека се вратат во нормала? Јас дома од кога дојдов примив 5, по еден на ден и пак ми се високи
Мене ми беа 2000 и нешто, иако цела бременост примав клексани, ми рекоа повеќе движење. Ама сепак консултирај се со трансфузуолог и гинекологот што те пораѓаше .
И решение за желето ? Докторот ми рече ако не се среди со вежбање операција ако сакам во ред да го доведам. Ама секако не сум ни пробала да вежбам
Уште не сум фатила да вежбам 3месеци после царски преморена сум некако и уште го чекам мм да се опушти и да не падавичари кога му плаче бебево а е сам за да одам на вежбање. Се надевам барем малце ќе се затегне да не ми се слева како растопен сладолед кога ќе легнам на страна
Искрено не се сеќавам пред скоро четири години беше знам дека во болница примав па дома прдолжив па контролно и на контролното 13000, па една недела 2 на ден и пак намалија на 1 на ден ама колку време ич незнам...
Jas primav fraksiparin 10 dena doma a i 4 vo bolnica. Si zemav + 3 na svoja raka radi iskustvo so tromb vo semejstvoto pa mi bese strav. Padnaa na 1500 negde a slednata nedela pak ke ispitam. Pred 2 meseci se porodiv.
Не е многу време тоа. Јас отидов во вц после скоро 3 дена. Пробај со баланс јогурт, киви, круши и сливи. Мене ми помогна.