Јас да сум искрена излажав во болница дека се прочистив колку да ме пуштат. Дома чепче ставив и одма завршив работа.
Ама тоа доле у мкд. Овде све испитуваат буквално а и тврд ми ее стомак мн сакам пред се ради себе да ми е полесно.
Здраво!!Планирам да се пораѓам во Санте Плус незнам ни јас како..Меѓутоа бев на консултација со доктор таму чисто да прашам..Имам вени надворешни некогаш од повеќе стоење ми се истакнува многу ми набабрува..Само сто спомнав докторката ми рече обично таквите случаеви завршуваат со царски рез за да не дојде до компликации...ама не се знае од 36 недела ќе ме пратат...Сакав да знам дали има некоја членка сличен случај па да пише искуство ..Фала ви многу поздрав
Недела после царски од левата страна над резот забележав на допир тврдо место. Првиот царски не сум имала вакво нешто, има некој со слично искуство?
Има врска големина на плод и закажување на царскиот? Бебево е 2 недели понапредно, пак 38,39та ќе ме закажат или порано според големина на бебе?
Моето беше две недели понапред ама кога се договаравме за царскиот докторката рече со полни 38 недели ќе го закажеме. Во меѓувреме мораше од други причини со итен царски да ме породи во 36та недела, да не беше тоа ќе си чекавме до 38ма и некој ден.
Па ако си со закажан царски, ако нема др индикации за порано.. ќе те закажат 38ма најрано. Нема врска големината.. Пријателка со закажан беше на термин, бебе 4кг+
Мене првото големо бебе ми го закажаа на термин точно зошто немаше абер да се симне и се роди 4330. Второто ми го закажаа со полна 39 недела, се роди 3700. Мислам дека ако е се во ред, чекаат до термин за прво, а до 38/39 недела за втор царски
Devojki malku ranata mi se otvori Zboram za dva cm rez Bidejki e podlaboka i se otvori Cistam hudrogen i prskam sprej a j antbiotik preventivno mi dadoja Utre kje odam da ja iscistat i zatvorat od novo Dali so lepenki ili konce neznam Dali boli edno konce dve bez anestezija
Здраво мајки Имам закажан царски за неколку денови во Систина, па би ве замолила за секој детаљ и искуство околу истиот. Ми кажаа ништо да не носам но сепак лична хигиена паста четка и слично... Епен недоумици и мисли како оди процес опоравување и се што е поврзано со истиот кој сака нека сподели ептен би ми било од помош и најмала информација. Фала ви ❤️
Мене ми закажа 1 недела пред породување. Не знам колкава ќе е, за две недели треба да се породам. Страв ми е.
Таму има шампон, гел за туширање, паста и четка за заби, земи си со тебе стегач за коса, лабело, крема..Наредниот ден после царскиот ќе станеш со помош на болничарка и е тешко ама секое наредно станување ќе биде полесно, додека да си одите дома веќе многу подобро ќе се чувствуваш.