Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.364
    Допаѓања:
    8.306
    Јас искрено не ни сетив кога ми ја ставија, до душа со контакции бев. После осетив како тегнење ваљда кога ме сечеа или кога ширеа, појма неам.
    Е тоа што дел од палецот на едната нога не го осеќам до ден денес е друг муабет :).
    Може не боцкаат убаво, кој ги знае.

2. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.435
    Допаѓања:
    22.475
    Тоа е сигурно од лошо боцкање, ти фатиле некој друг нерв. Некои жени после спиналната цел живот се жалат дека ги боли тамо кај шо ги боцкале, и јас очекував да ме боли ама фала бого не ме боли пошо сигурно цела ја промашиле.

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  3. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.514
    Допаѓања:
    1.284
    Јас па знам пациент што се разбудил на сред операција успиен со општа анестезија... Не знам што сѐ случувало понатаму искрено... Ретко е ама има такви случаи, ваљда дозата била недоволна.

4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Дамене ми се случи тоа на др операција и ми шибнаа пак и за малце ќе умрев едвај ме разбудија

5. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.514
    Допаѓања:
    1.284
    Озбилно :o и осеќаше болка?

6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Да, ама вториот пат само глас слушав се друго парализирано беше

На intj_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.012
    И мајка ми се разбуди, а најголем страв и беше тоа. Ја приметиле и пак и дале анестезија.

На intj_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lady..M

Lady..M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    714
    Не,државна . Болка осеќав како органите да ми ги кинат.Тоа би требало како допири да се осеќат,а не како болка.Знам и случај под општа анестезија да осеќаат болка,разликата е шо со спинална можиш да кажиш ,а под општа не.
    Не ми се раѓа од толку страв

9. Lady..M

Lady..M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    714
    Искрено не ми се оди на пораѓај од овој страв

10. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.012
    Ама секој си има различна приказна, сега да се наредиме сите тука породени со царски, нема да се поклопиме со исто искуство.
    Со позитивна мисла, доверба во др., без читање негативности.

На sencuk, Freckles., CarrieBradshow и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Мене ми викаа да пробам да се кренам на задник, т.е. долниот ден да го кренам, осеќав ладно кога мачкаа со бетадин, осеќав тегнење и притисок, ама не болка, како некоја нелагодност незнам како да објаснам, ама од кога го извадија бебето ми дадоа некоја убава " дрога " и ни на небо ни на земја бев. После пак барав да ми стават исто кога ме пушти анастезијата. Се смееше сестрата кога и викав да ми стави од убавата " дрога" . Инаку потрауматично ми беше кога пушташе анастезијата кога неможев убаво да ги мрдам нозете, ме фаќаше некоја паника :)

На CarrieBradshow и Freckles. им се допаѓа ова.
  12. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Мене на ГАК ми утнаа доза на целосна анастезија, поише од што треба ми ставија едвај ме разбудија. Станав со повраќање, вртоглавица, главоболка, малаксаност. Втора целосна во чаир како да не сум ја примила. Зависи до анастезиологот. Јас викам џабе фаќаме врски кај акушери, гинеколози, треба анастезиолог и сестра добра. 80% животот ти е во рацете на анастезиологот. Во чаир др. Горан анастезиолог многу добар, штета што не беше на смена кога ме правеа царски. Ма да супер поминав. Во сала од сестра од анастезиолог сите беа топ. Една сестра пред мене главата ми ја држеше потпрена на неа и ме тешеше :) а анастезиологот секој чекор ми го кажуваше, што како ќе осеќам. Многу е битно и да не паничиме, ја од кога го извадија бебето почнав да паничам и тогаш ми ставија нешто многу убаво хахаххаха ни на небо ни на земја бев. Мене само ме имаа удрено на креветите кога ме префрлаа од шок соба на оделение и бев модра, зошто неможев сама да се префрлам кратко бев во шок соба едно 4 5 саати и не бев уште станата.

На blackdeath и Lady..M им се допаѓа ова.
  13. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.012
    За анестезиологот во Чаир и јас имам позитивно искуство, видиш не ми текнало бар за тоа да ги пофалам.
    Прво требаше друга една ама таа не се снаоѓаше со мене, после го викнаа него, еден стар човек, ме среди за 3 мин., после немав никакви последици, ни главоболка ни ништо, ниту болки во кичма од спиналната

14. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Ги исплашивте на тие што треба тек да раѓаат. Два пати сум породена со спинална и два пати фатила, првиот пат преку епидурал вториот пат директно спинална. Многу се жалат и на епидурал дека не фаќа, кај мене фати епидурал од 5см до 10см 6 сати спиев :D:D

На plava.90, Carpe Diem New, CarrieBradshow и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.239
    Допаѓања:
    76.252
    Ваљда зависи од организам до организам. Синчево скоро правеше интервенција и примаше анестезија. Им се будел на 2 пати... а пријателка докторка баш го гледаше извештајот и се чудеше машала што анестезија примил. Ама ете организам до организам...

Мене на царскиот спиналната баш брзо ми ја боцнаа. А бев со контракции јаки најјаки на 30сек растојание и башка имам сколиоза. Ми фати брзо иако бев во паника дека не ми фатила. Со коцка мраз проверуваа :)

На plava.90 и intj_girl им се допаѓа ова.
  16. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.514
    Допаѓања:
    1.284
    Мене па многу ми е страв да ме боцнат во кичма, не знам како ќе го издржам тоа, мислам дека би раѓала без анестезија само кичмата да не ми ја чепкаат :whew:

17. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    474
    Ne se sekiraj 5 sekundi rabota, ne e tolku bolno

На BabyD0ll, intj_girl и CarrieBradshow им се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.239
    Допаѓања:
    76.252
    Уф на тие јаки контракции тогаш и паника за побрзо вадење на бебе (ради многу мекониум и пад на тонови), едвај чекав искрено да ме боцнат. Не сум им мрднала, а свиткана така неколку пати ме стегнаа контракции додека боцкаа...

На WhiteCat33 и intj_girl им се допаѓа ова.
  19. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.364
    Допаѓања:
    8.306
    Не се осеќа боцката.
    Јас како на 7мо небо отидов после контракциите од провокации кога ме боцнаа.

На intj_girl и DELFINA81 им се допаѓа ова.
  20. CarrieBradshow

CarrieBradshow Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2020
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    381
    Дали после вадење на катетар сте осеќале печење т.е непријатност додека мокрите? И ако да, решението кое е?