Мајки породена сум пред скоро две недели ми рекоа на гак кончево паѓало само или треба да одам да се сече?
Тие што сте породени со царски рез заради карлично наместено бебе во која недела се породивте? Уште подобро, ако има некој искуство од Чаир да сподели како оди целата работа Матичната ми спомна дека следниов преглед кај неа ми е последен во 34та недела ( упати и земање брисеви, д димери, хемостаза, уринокултура блабла ) и после веќе се оди таму каде што ќе избереш да се пораѓаш
Подалечна другарка беше таков случај, на почеток на 38ма се породи во Чаир, презадоволна е. Јас карлично исто бев, се породив на крај на 38ма во Систина.
Мајки со втор царски, кога почнавте да ги кревате во раце тодлерите? Докторкава ми вика после 40 дена ама некако рано ми личи, 14 кила е малава. А сакам да ја земам, не сум ја кренала 3 месеци, ме прашува цело време кога ќе ми пројде мешето да ја земам во раце. @Mom's_life @Speechless мислам вие бевте со царски
Јас ја кренав веднаш и тоа по мене кога дојдоа во болница,14 е и таа,кога ја видов со буќет во раче,како да не ја кренеш.Цели 9 месеци не ја кренав. Сега и по дома си ја кревам,ама не така ептен често,мада раната ми е супер,не чувствувам никакви болки,си функционирам најнормално,а и како би инаку со 3 деца дома,од кои ќере ми одзима повеќе енергија од близнаците,кои само спијат,цицат и какаат.
Вчера заспа до мене и викам чекај да ја помрднам малку, мн тешка ми се виде . Јас реално немам потреба да ја кревам ама сакам многу ми фали да си ја изгушкам
Женска се породи? Честито, да е живо и здраво И јас одвај чекав да си го гушнам и да го кренам, уште првата недела го кренав, мојот е 13кг. Сега повремено го кревам кога ќе дојде да ме гушка
Првиот месец не го кревав, секако не бараше, навикнат од бременоста. Седнати се гушкавме. После некое време почнав да го кревам на кратко кога се осетив дека можам.
Девојки јас наскоро треба да се породам со царски, ама како се ближи времето особено денес сум хаос, преплашена сум ме фаќа некоја анксиозност, секакви мисли имам цела сум растевожена еве сега и б6 се напив..денес и си помислив дали ќе преживеам вакво нешто.. кога ги слушам сите ајде со лесно уште повеќе некако тензија ми се ствара некој совет утеха вие што сте поминале низ ова
Премногу паничев и јас, но кога отидов на болница како да добив некоја сила и едвај чекав да се породам. Пребрзо поминува цела процедура, ќе си го видиш бебето многу брзо и ништо нема да осетиш. Потоа, првото станување е всушност најтешкото, потоа сè оди на подобро. Верувај дека кога ќе го видиш бебето ништо нема ниту да те боли, ниту да те интересира. Уживај во најубавиот период што ти следува и само храбро
Нема потреба од плашење, целата процедура е ептен кратка. Мене целиот пораѓај ми е останат во убаво сеќавање и без трауми. Првото станување е малку потешко ама далеку од неиздржливо. По 5 дена јас функционирав најнормално. Со лесно
Нека не те фаќа паника. Јас со поминат еден царски, не знаеш со каква леснотијаа отидов на вториот. Со смеење влегов во сала. Брзо завршува се, бебе го вадат за 5 мин, после дур те средат треба повеќе време. Мене вториов пат малце ме фати паника кога се соблеков и се качив на маса и кога почнаа да ми го мачкаат рбетот со локален анестетик. Им кажав ми дадоа некое мини седативче. Никаква болка не осеќаш. Маката е првото станување и дур си во болница. Дома кога ќе дојдеш, се проаѓа. Јас 10 деца да раѓам, сите со царски ќе ги родам.