Се надевам ќе биде така и кај мене и лесно ќе помине, само ноќеска незнам што ме снајде ич не спиев цела ноќ бев под стрес се напив и б6, ептен хаос бев
Исто сум и јас девојки како вас. Како се наближува датумот исполнета со страв дали се ќе биде во ред до крај. Нонстоп сум под стрес и не можам да функционирам бидејќи само на тоа мислам цело време. Со душа чекам да договориме датум за царски и да го родам здраво и живо бебчето.
Вториот царски прво анестезијата па катетарот,а првиот беше обратно. Ама сега си кажав дека сакам така,прво анестезија,после катетар. Ова во Чаир.
Не мора да значи дека после полна 38ма. Што индикации имаш за царски? Мене со хипертензија ме породија 37+4.
Мене ме водат со сите дијагнози, а реално не ми е ништо да речам. Еднаш качив притисок, од тогаш ме водат со притисок, а мене после тоа ми е скроз нормален притисокот, плус го држам под контрола со Метилдопа. После гестациски дијабет имам, а шеќерот исто ми е горе доле нормален под контрола. Единствено мене што ми е страв е што знае да ме фати тахикардија и тоа многу јака со 190-200 пулс, ама и ова двапати ми се случи во бременост. На крај килажата над 100, па као не би можела да родам природно. Ќе видиме како ќе биде, ако се осеќам добро па и да не брзам, не знам што да мислам.
Teraj si dodeka teraš, ne brzaj ako e se pod kontrola, bebuš kje javi samiot So prvoto imav pritisok 200/140, dimeri 5000,6000 iljadi pa spontano bev, iako realno bev za carski
Со првото со гестациски ме закажаа за природно 39+1 (царски завршив). Пред 37ма не се надевај секако. Ќе ти кажат, реално поубаво е бебе да поседи внатре, секако не по цена на здравје на мајката. Мене сега докторката ми рече може да седи уште ама со притисок 150 со 100 со 4 метилдопи дневно, не ми се ризикува.
Дека еднаш во 17 недела качив притисок 160/90 и од тогаш пијам метилдопа по две на ден и си стои дијагнозата. Кога ќе ме видат крупна ме гледаат ко коморбидитет изгледа