Štom si na noze i se banjaš po doma, za more ič nemaš gajle... Samo nemoj rana na sonce da izložuvaš mnogu
Смееш, пазеш директно со сапун да не ја мокриш ама мене ми беше залепена со фластер и се капев неколку часа по царски.
Jas se kapev naredniot den samo ne sapun direktno na rana. Inace jas se tusirav po 2 3 pati dnevno mi pomagase.
После 24ч ме истушира болничарката. После тоа сама по 3 пати на ден се туширав. Само да не прскаш туш директ и да не трљаш.
Жени, царски после 5 дена ме испуштија денес, јас сеуште тешко станувам, не ме болу раната туку над раната стомакот под папче и слабините лево и десно . Неможам да лежам ни лево ни десно само на грб. Додека да се исправам од стснување ми треба 10 секунди и со тоа и го држам мешето. Лежам со малото на спална и ко ке заплачи додека да се исправам ми треба време.. Не земам никакви лекови за болка, панцеф си пијам. Океј сум ко ке станам и размрдам ама додека станувам дури не можам да зборувам од шо ми е тешко. Не знам дали вака треба да е или е некој проблем и дали да се надевам на подобрување скоро или апчиња некои да зеам?
Боли, боли мене исто така ми беше, најмногу боли кога стануваш и седнуваш. Сепак треба време, од ден на ден подобро ќе се осеќаш. И јас тогаш не пиев никакви апчиња против болка. Овие денови само ми излегуваат видеа од царски пораѓај, како не влечат и тегнат нормално е да не боли толку многу.
Боли ,нормално е за царски. Мене цела недела ме болеше не можев да се смеам и да се движам ,тек после 10тиот ден опуштаат болките
Нормално е. Мене ме пржи раната де лево, де десно. За нијанса е малце подобро денес 8ми ден после царски. Јас до вчера бев скоро немобилна и мораа да ми помагаат со бебето. Пиев парацетамол дека имав температура поради надоаѓање на млеко ама не ми помогна баш за болката.
Тука има мн жени со царски па може некоја ќе има искуство. Некоја со недобро зараснат царски рез и џеб на метото на резот на матката и после 4г? Дали и како го решила тоа.
Поминаа 8 недели од царскиот сеуште немам добиено. По операцијата крварев околу 10 дена и толку, читам често искуства на други жени кои добиле веднаш по 40тиот ден. Инаку дојам, не знам дали има тоа врска?
Има врска доењето, се одложува овулација, не ти се активни јајниците т.е. ако нема овулација, нема менструација.Ексклузивното доење. Јас првото го доев година дена, добив еднаш кога беше во скок на 4 месеци, и не цицаше како што треба и после тоа добив кога имаше 10 месеци.
Нема правило, другарки околу мене со доење, добија по 40 дена, јас на 6 месеци. Кај секого е различно. Додека доиш не може да останеш бремена нели, епа како без овулација има тон останати бремени додека доеле, па изненадување одма Нема правила )
Да И еве сега одма отворив читам на интернет, зошто зборам од искуство, да не е лупам на памет. Пишува, имало нештп врска со прогестерон периодот на добивање, може и порано да се добие циклус иако е ексклузивно доење, е сега, не знам дали било на 2 саата, моето на 2 саата цицаше зошто беше лакомко цело време, другите не знам ))
Мене ме убедуваше матичниот дека нема да добијам зошто дојам, па релативно за брзо добив циклус и покрај ексклузивно доење.