Нормално е, сечено е местото, шиено. Со тек на време ќе поминат болките, колку и да боли движи се повеќе, барем ја колку поише се движев толку помалку ме болеше. Еве 4 месеци се поминати па знае да ме заболи раната т.е. внатре матката, кога се менува време исто. Е сега јас имам друг проблем ако знае некој да сподели, имав многу болни менструации, добив 41виот ден од царскиот и редовно ми е ама ме боли многу повеќе, ако порано ми понувала болката од дијазепам со спазмекс, сеа и тоа и плус 2 кетонали пијам џабе е неможам на нозе да стојам од болка. Кажувајте џаре не се трпи ова
Zdravo zenski, dali nekoja imala iskustvo so inflamacija na ranata od carski rez, crvenilo okolu rezot ? I kako se spravila?
Јас уште во болницата имав јако црвенило на делот над резот до папок, ациди борици ставав само, и таму антибиотикот што си беше др не.ама само црвенило беше немаше исцедоцо влажнење и слично
Време треба и мене ми беше исто дома уште 7 дена ми требаа да се опоравам. Јас од болки јаки неможев да зборувам кога ке станував во болницца а дома станував со помош ме креваа. Пиј нешто за болка појако и за некој ден ке е подобро
За колку време бевте на прв преглед на гинеколог после царски? На матичен треба така? И дали е нормално што уште имам исцедок како кафеаво..поминаа 3 недели скоро..
Откако престанав да крварам. Со второво 50 дена со исцедок минимален бев. На 2 месеци на контрола отидов.
6 недели после вадење конци кај докторот што ме породи бев во Систина. После тоа е на 6месеци за пап и брисеви. Крварев до 40дена бебе кога направи
И јас бев од кога престанав да крварам, докторката ми рече во ред е се и да дојдам пак кога ќе ми поминат 2 циклуса а зошто така не знам.
Зависи како и каде си шиена. Ако си на ГАК и со еден конец шиена не се вадат конци, сами се разградуваат.
Se nadevam na tocno mesto prasuvam, posle carski bev na kontroli se ok i maticnata mi rece zdravje ako e se vo red kontrola posle 2 god sto mi se vide mn. Bev pred nekoi 10 dena za brisevi se zacude sto sum osla. Zarem ne tteba da odime redovno na kontrola? Od kaj da znam sto ae spucuva so teloto 1 god?
Јас си одам на 6м секогаш. Е сега може така ти рекла дека папот бесплатен го направија на 2г. Оди си ти и почесто, неа ништо нема да и смени.. а тебе може да ти смени. 2год се стварно многу.