Ja pa iskreno da ti kažam, ne bev so carski, spontano beše, se pojaviv posle 2 nedeli ama na gak i ušte ednaš kaj matična nakaj šest nedeli od porogjaj i vekje ne otidov dodeka ne planirav vtoro, a si rabotevme na slučaj tri godini hahs, ama ne ideše pa aj otidov.. Ič ne sakam takvi pregledi, osobeno za bez potreba, pa sega kako napravija promeni so papot oči nema da mi vidat haha
Прегледите се за наше добро. Како е дојдено грозно време со секакви болести и чуда, секој преглед е за наше добро. На 6 месеци еден рутински преглед , многу значи.
Sekoj si znae za sebe. Jas nikogaš ne sum imala ni bakterija, ni hpv ništo, ni kandida, ni belo pranje, duri ni vo urina nekoja bakterija, sekogaš se sterilno, ednostavno nemalo potreba od pregled. Ne vikam deka mojot pamet e ok ali ako ne mora. ..
Секој одговорен си е за себе. Ама три години незнаеш што има што не. Никој несакаме доктори, ама незнаеме ни што имаме без преглед.
Lele ja sum katastrofa za toa prašanje, drugite gi teram, dete nosam koga treba, maž teram non stop, sega deka trudna idam, ali inače
Гел на нокти не смета за царски? Првиот пат не памтам дали го вадев, сега само на нозе имам ама мислам по монитор следат за не дај боже
Јас колку што знам за операции викаат чисти нокти зошто таму први знаци дава ако не дај боже нешто се влошува со дишење, менѕваат боја. Ама па некаде викаат не треба,прашај си го докторот
Со првото кога се пораѓав со царски на ГАК на нозете носев чорапи, ме легнаа и ме породија со чорапите
Јас со второто бев итен царски, лак на нокти на нозе имав и не го вадеа. Така да нема проблем за на нозе. E за на раце гледав да немам лак и немав Исто и сега, на нозе сум лакирана нон-стоп и не го вадам. На раце скоро цела бременост не ставам лак..
Луѓе, ранава моја две недели е и сабајле ја глеам зацрвенета под и над резот на средина. Нема мирис и нема гној. Ама како да ме наболува.. И ставив јод.
Мене завчера на вадење конци примети докторот дека е црвена на крајот и ми препиша локален антибиотик да се прскам. Направи си една консултација таму каде што се имаш породено.
Letno vreme e samo po sebe problematicno za rani. Napravi edna kontrola i jas avgust porodena pa taka crvena i me zaboluvashe mestoto i zavrshiv so cistenje nadvoresno ama odev moze 4-5 dena ....