Не се пие ништо. Треба да се испуштаа гасовите. Добро е штом имаш гасови после царски. Пред колку време се породи?
Да убаво ти пишале членките, ама ако си како мене јас неможев да ги испуштам. Толку многу ме болеше што се мачев и да сакав неможев никако. Кога доаѓаа Доктори прашуваа ама ни кажував дека неможам. После ми дадоа Еспумисан една капсула и веднаш ми беше подобро ме спаси. Така да ако си случај како мене барај си, уф сега ме потсети колку мака имав.
И јас бев со второто царски и страшни болки од надуваност. Гасови имав ама и сепак надуваност. Спазмекс и еспумисан ми дадоа и раат бев.
Одма после операција или дома? Не можеше сама да ги испуштиш? Мене со првото не ми беше јасно што се случува и не ги испуштав, кога ми дојде доктроката, ми вика преплет црева ќе направиш вака и ме притисна за стомак, се излезе
Леле мене колку ме болеа гасовите после царски, траума ми остана. Се стискав и јас на крај нагоре некако ми се качија мислам до срце, ќе умрев од болка. Местење на органи и црева после пораѓај е хорор.
Па 2,3ти ден од операцијата... уште таму ми дадоа... а дома после па океј бев. Испуштав ама ваљда недоволно, а мн грчења имав...
@Tea SK Завчера сабајлето сум породена, првата вечер испушав, као воздух ми искачаше. ама вчера цел ден и денес... БОЛ-НО. Неможам да ги испуштам. Еве чекам мајка ми кафе да ми донесе дали ќе ме спотера. Па ќе ми олесни. Ако не ќе барам да ми дадат нешто.
Исто и на мене баш како што опиша се враќаа нагоре и тоа беше страшно. Грчеви, болки и не ми беше јасно зошто неможам да ги испуштам. Прво си молчев и ми беше срам, неискусна. Додека не ми дадоа Еспумисан и одма осетив подобрување, се спасив.
Породена сум со царски пред три недели и сеуште ме боли делот од стомакот над раната неможам тоа место да го допрам и папокот боли малку сеуште носам гаќи со мрежа зошто неудобно ми е до обичните.. раната на неколку наврати пробав да ја допрам и кога ја допирам изгубен ми е осетот на неаова нормално е?
Да, ке ти се врати осетот делумно, еве јас скоро година после царски почнувам да си го осеќам местото. Над раната боли мислам дека внатрешно погоре сечат малку да не е на исто место, ке ти помине. А акое неиздржлива болкаѕа посети си лекар.
Последните 3 недели од бременоста нозете ептен ми отекоа,од вторникот сум породена со царски рез,ама нозете никако да спласнат ни папучи не ме собираат,искуства?
Ke splasnat I jas bev takva bosa odev doma od bolnica, eve denes veke 5ti den od kako me otpustija se vratija vo normala do nekade nisto minimalno ima otok. Dvizise poveke I ne sedi da ti visat nozete
Итен царски вториот, првото природно. Првото ми беше мн тежок пораѓај, тешко опоравување. Второто иако царски итно завршив поради многу мекониум во плодова и паѓање на тонови на бебе, опоравувањето беше многу лесно. Од втор ден сама станував од кревет, секој ден се полесно ми беше. За рок од 7-10 дена јас нормално функционирав. Секако пазев, наболуваше при станување, не кревав тешко.. ама вака низ дома со бебе и со 2г детенце, супер функционирав. Сега со трето сум бремена, незнам како ќе бидне овој пораѓај (6г поминати од царскиот).
Јас првото природно го родив и прелесно поминав а второто царски добро поминав ама кога би бирала секогаш би одела природно. На мене самиот поим царски ми ствараше стрес и така и го доживеав. Опоравувањето ми беше поболно царски од природно.
Страшни болки се, ги чувствувам скоро постојано само не толку интензивно,.Кога ќе почнам да мочам се издржливи но кога ќе сум при крај стануваат се појаки... 5ти ден од царски ми е, ги имав скоро цело но стануваат се појаки..