Мариз сигурно имаш споменето ама не се сеќавам извини. Велиш сега царскиот ти е пред 6 години, а сега за следниов пораѓај мислам те имам прочитано дека повеќе е за царски од страна на доктор. Причината е првиот царски или ?
Да поради царскиот и поради големо бебе. Плус раната ми е многу ниско, најниско што може е исечено. Докторот рече до 38 некаде чекаме, ако и текне да излегува ќе пробаме природно додека е "помало" (горе доле и 38ма ќе е мислам 3500 мин), но доколку ја чекаме и ја надносувам како и другиве.. ќе стигне 4+ кг, ќе треба провокации.. а тогаш ризикот за пукање на раната е поголем. Баш кај што и ќе бута да излезе, тука блиску е и сеченото... Башка по конструкцијава моја, ја лесен пораѓај тешко да имам.. па ќе треба да чекаме, споро отварање и со двете имав. Денес сум на контрола и ќе видиме што ќе правиме.. Да побарам сама да ме стисне малку повеќе доле, да испровоцираме А човече многу знаци за раѓање имам. Контракциите, грчеви, менструална болка неколку дена, дијареа, струи ме маваат некои од стомак до анус и вагина 37ма полна денес..
Те разбирам и мене ми беше така и сеуште имам болка кога мокрам посебно на крај.. се надевам ќе помине
Уште малку ти остана и после гушкање Како и да биде ти посакувам убаво и лесно породување И јас се мислам цело време и затоа и се распрашувам што е подобро кај мене, природен или царски. Цело време ме мачат тие мисли. Кај мене има поминато 2г и 8 месеци. Искрено и ти се дивам те читав и за првиот природен дека си се намачила и пак се размислуваш А, јас толку исплашена немам ни претстава колкави се болките од природен, а толку многу ме плашат
Ах се надевам на природен, со ЕПИДУРАЛНА така хардкор како со првото без никакво олеснување, шанса нема да се согласам Првото ми е во Чаир, па за второ и третово Ремедика... Фала ти Ќе биде и кај тебе лесно, не се грижи Епидурална можеш ли да бараш таму?
Дај Боже кај сите нека биде така лесно и убаво. Имам јас уште фора до термин уште 2 месеци, ама секако времето бргу си поминува. Баш прашав за епидурална и ми рекоа дека ме следува, од искуство од една познаничка ми рече нонстоп да си ја барам бидејќи вели малку се прават хаха. Па здравје ќе видиме како ќе поминам.
Нешо ми е чудно кај раната луѓе. Не знам дали така треба да е. Раната е супер ај ама вдлабната е, под и над неа си е поотечено а башка над неа у должина е цврсто. Не сум до толку дебела да остане така, а башка глеам слики на интернет на сите им е рамно, кај мене ко река е раната измеѓу две планини, две недели поминаа..
Чекај малку рано е, уште си отоци внатре од шиење. Јас сум пред 6 недели па баш вчера се гледав, од десна страна скроз е собран стомакот. Е ама од лева каде што сум подврзана уште како полица ми стои стомаков. Пипкав, камен е внатре, оток. Малку се забораваме дека царсли е операција и си правиме нереални очекувања.
Дали е нормално од едната страна на резот да има како тврдо топче? Прееска го опипав и ме фати страв дека од таа страна сеуште имам благи болки.
Нормално е мила да има тврдо топче и да биде потемно а тоа е хематом и јас го имав истото, само ми исчезна
Фала ти мила. Мене ме фати страв дека уште ме боли и бебево цело време ми е во полулегната состојба на мене после јадење за да не бљуцка. Викам некоја белја да не направив дека тежи на стомаков бебето.
Не ми се секирај,нормално е ...и јас многу се исплашив и отидов одма кај матичниот гинеколог Мене за недела,две ми исчезна
Здраво девојки, ми треба мала консултација согласно вашите искуства, заради карлично поставено бебе и пжголемкоми закажуваат царски рез на 39та недела, дали да чекам природно да ми почнат болки па царски или да си одам на закажано?
И @angel4444 е со карлично и она на закажан ќе оди. Обично закажуваат по полна 38ма.. Мислам да не си чекаш болки...
Да. Јас сум 1см помалце сечена сега, зашто се приметува разлика во бојата на резот. 1 см е бел, од првиот царски.