Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. sandra*

sandra* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2016
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    23
    Девојки после 2 природни, со провокации и епидурал, трето раѓам на царски исклучиво по моја иницијатива -
    и уште 5 да ѓи родам царскиот е песна’ за отварањето и болките од природен - среќно. *сите 3 систина др.Бојаџиев

На Elliana, Izzy_0504, Madmozel84 и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    1.059
    Допаѓања:
    4.029
    Мене ми се со милиметарска разлика, два реза имам. Најубаво прашај си го докторот што ќе те пораѓа.

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. i13dk

i13dk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    834
    Да си одиш на закажан царски, јас бев со карлично поставено бебе и се имаше умотано со папочната врвка па ме породија 38+3.

На anuska_dzuli му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ele.na

ele.na Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2019
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    13
    Дали на некоја и се појавил хематом на матката после царски рез ?
    Породена сум пред 10 дена денес бев на преглед имам хематом 4цм докторката ми даде терапија но имам страшни болки и така самото од себе ме боли, но посебно имам болки кога одам во тоалет..

5. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    2.022
    Ne od carski, ama od epiziotomija ja dobiv. Me rasšivaa i čistea otposle, isto kako operacija, so spinalna anestezija, pa pak šiea.
    Kade beše? Kaj matična ili kaj tie što te operiraa?

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.239
    Допаѓања:
    76.251
    Како бе со спинална само за чистење? Ревизија прават, мене со целосна ме успаа по природен пораѓај и чистеа со вакум. Многу крварев и долго време, па и капки ми дадоа и ми прекина. Какво рашивање, за што? Па киретажа да прават, не сечат доле, влегуваат преку вагина..

На H.VAGA му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    2.022
    Da be, na gak taka. Posle poragjajot edno 3,4 saati. Mnogu krvarev, me vidoa i pravo u sala. Sakaa celosna ama ja nakrkana pošteno i napiena posle porogjajot i rešia spinalna kje stavaat. Lošo beše sošieno mnogu bezveze i rašivaa, pa čistea, pa pak zašivaa so edni ribarski konci ko mreža takvi, kako želevca. Ne bea sami da pagjaat posle nedela, dve ne znam točno gi vadea so lokalna anestezija.
    K a t a s t r o f a

8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.239
    Допаѓања:
    76.251
    Леле боже :sweat:

9. Peekaboo

Peekaboo Активен член

Се зачлени на:
    23 март 2023
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    44
    Здраво мајки. Породена сум пред 12 дена со царски, но пред три дена при мокрење имам јака болка внатрешно во стомакот одма до почетокот на резот. Дали е нормално или да посетам гинеколог?

10. ele.na

ele.na Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2019
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    13
    И мене ми се случи истото имам пишано неколку коментари погоре во темава, првично мислевме дека е иритација од катетарот, потоа можеби некоја инфекција, пиев панцеф и на крај кога отидов на преглед испадна дека имам хематом на матката каде што е резот кој прави притисок директно врз бешиката што ја предизвикува таа јака болка при мокрење. Мене ми дадоа да пијам калциум и витамин ц, и дополнително капки кои прават грчења на матката со цел да се испушти крвта. Секако ти препорачувам да отидеш на преглед што поскоро.

На Peekaboo му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Peekaboo

Peekaboo Активен член

Се зачлени на:
    23 март 2023
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    44
    Еве после неколку дена, денес болка немам никаква.. дали и тебе така ти престана? Ќе отидам на преглед секако.

12. ele.na

ele.na Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2019
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    13
    Не јас дури и со терапија сеуште чувствувам болка, но многу послаба од предходно. Утре сум на преглед се надевам дека самиот хематом ќе се повлече од терапијата.

На anuska_dzuli му/ѝ се допаѓа ова.
  13. happy.look

happy.look Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2014
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    6
    Породена сум со царски пред 2 недели,немав никакви проблеми ни болки.денес си викам чекај да си ја ѕирнам раната и гледам од едната страна црвенило, проблемот кај мене е што мевот ми е виснат над раната и веројатно се ствара потење, му се случило на некој слично вака, нешто да мачкам?

14. Лалина

Лалина Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2024
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    666
    Да, на другарка моја инфекција и се направи и и кажаа најчесто се случува кога е стомачето над раната, ама не е страшно ако е само црвено, ваљда е аларм дека треба нешто да превземеш додека заздрави. Прашај го докторот или матичната што да прскаш или да мачкаш за да одржиш хигиена на тоа место :)

15. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    4.666
    На десната страна од резот кај конецот ми е потечено како јајце и малце модро е, за болење си боли уште од почетокот на таа страна ама ова "јајцево" ме чуди, имала некоја од вас вака?
    ( Породена пред 6 дена)

16. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.465
    Допаѓања:
    8.762
    Кога си на контрола/вадење конци? Да не е некое хематомче направено кај што е врзан конецот на таа страна

17. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    4.666
    Ми ги извадиа пред пуштање тие шо беа за вадење, другите сами ќе си паднат, туку бев вчера на преглед не издржав дома ми рекоа поткожен хематом ке се повлечи сам не е страшно ама многу боли, едвај станувам од кревет :drunk:

18. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.433
    Допаѓања:
    91.608
    Една недела како сум породена и модра сум под и над резот колку што е долг. Ставам облоги со ациди борици и веќе почнуваат да жолтеат. Пробај со облога може ќе ти олесни. Јас сум и со панцеф, бидејќи имам и инфекција.
    Ако болките ти се неиздржливи пиј кетонал.
    Сестра ми се чудеше како ме пуштиле од болница со таква рана без ехо. Тебе ти направија ехо?

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    4.666
    Не, ни тогаш а нити па вчера. Јас баш вчера се понадевав дека ќе ме види на ехо ама не, само притисна од околу рече добро е не крвари.
    Ми е страв кетоналот да не ми смета на желудникот, само псрацетамол пијам а болки имам и плус низ цел рбет од спиналот.

20. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.938
    Допаѓања:
    26.231
    Јас сум на исто место сечена. Нема никаква разлика.

На Лалина и flower55555 им се допаѓа ова.