Топла препорака за Митко Ивановски во Систина.Породена сум пред скоро една година,резот скоро невидлив,супер поминав.
Мојот гинеколог ми рече никако појас/мидер што и да е. Нејзиното објаснување беше дека со носење на помагало мускулите на стомакот станувале помрзливи и не си правиже услуга. Речиси 3 месеци после царскиот сум на стомакот што го имав пред да останам бремена, можеби минимално поголем. Сите велат дека е потребна една година за телото да се оправи, посебно после царски.
Јас одма вториот месец добив и си добивав редовно на 28 дена, ми траеше по 4 дена - исто како претходно. Инаку на ексклузивно доење уште од болница, а сепак рано добив.
После месец и пол, некаде околу 50тиот ден. Првиот пат ми траеше две недели, со тоа што имав, немав, имав и многу ме болеше. После 3 недели од првиот циклус пак добив, не беше болно, многу беше обилно и траеше две недели. Обично циклусот ми е краток и не е обилен, се надевам ќе почне да се регулира.
И ние сме месец и пол. Денес имам некои чудни тапи болки во пределот кај јајниците и назад во половината. Обично порано пред да добијам тие ми беа симптомите. Сега не знам дали е тоа или реакција на раната од промена на времето
Toa e samo mit, jas doev pa mi dojde odma posle 2 meseca i sekoj mesec posle toa redovno, a bas se poraduvav deka ke nemam uste nekoe vreme
Исто исто. Затоа викам очигледно нема правила. Од друга страна пак, и значи дека хормоните брзо се вратиле во нормала..
Здраво, колку време после царски чувствувате болки јас сум пред 5 месеци породена и сеуште имам болки во пределот околу раната посебно ако ми е бебето цел ден в раце, во текот на вечерта, кога станувам од креветот понекогаш имам некое чудно чувство на нешто како жежење од едната или од двете страни, раната од надвор си е супер не се ни познава е сега кој како е со болкиве дали е нешто за паника?
Мајки породена скоро 4 месеци, раната беше супер се до денес кога гледам крвца на гаките, до раната имам една точка и од неа крв тече. Немам болка од раната. Болка имам некое време веќе десно од раната кај десниот јајник, како притисок. После царскиот и потешко идам во тоалет запек и болки.. Утре ке одам на гинеколог сакав искуства да слушнам
Ставал ли некој спирала после царски и после колку време? Пред 4 ипол мес сум породена, да не одам на гинеколог ако не може толку рано.
Не е вистина, киретажа ти е стругање на ѕидот на матката. Вадење спирала е вадење спирала, не ти ја стругаат матката.