Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. gwenst

gwenst Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    547
    Допаѓања:
    571
    Дали и како сте се решиле со провиснатото стомаче над раната од царскиот?
    Мислам така ќе ми остане :x

На YellowLedbetter му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.847
    Допаѓања:
    1.604
    Od sabajle bev jas od 8:30.

3. YellowLedbetter

YellowLedbetter Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2023
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    61
    После 40 дена или 6 недели ќе со појдеш на матичен и ќе те види и акп е се во ред ќе ти каже. Така најубаво барем јас така мислам

4. Elenatrp1991

Elenatrp1991 Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2024
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Majki vekje 4 mesec porodena so carski sum, sum pred dobivanje imam pojaki bolki od voobicaeno vo nozete vo predelot na listovite I stapalata dali nekoj imal slicno iskustvo? Dali od operacijata e promenade na vremeto li?

5. Dijana p

Dijana p Нов член

Се зачлени на:
    20 јуни 2024
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Zdravo sakav da prasam dali den posle zavrsuvanje so primanje na kleksani posle carski rez moze da se ispitaat dimeri ili se ceka povekje vreme?

Последна измена: 4 ноември 2024
  6. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.304
    Допаѓања:
    8.168
    Испитај одма да не треба да ти ги продолжат клексаните.

На Dijana p му/ѝ се допаѓа ова.
  7. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.223
    Мене ми рекоа најрано после 3 недели од царскиот да испитам. 4 месеци поминаа, јас уште не сум испитала :)

На Dijana p му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Simona ...

Simona ... Активен член

Се зачлени на:
    27 април 2023
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    34
    Zdravo zenicki ajde malku podraska i nekoj sovet, bremena sum 36 nedela, no imam golem strav od porduvanje i od prirodno i od carski, bev nekna kaj doktorkata sto treba da me poraga i mi rece deka ke bidam carski posto imam pominato ne uspesni ineseminacii ne uspesni invitra na kraj ostanav prirodno bremena , no i se bockam celo bremenost klekasni i poradi tie pricni poveke se tegli nakaj carski , dali ima prostor za panika nekako go zamisluvam nogu strasno a i sum panicar golem, sekoj sovet mi e dobrodojden, vi blagodaram

На LinaMina1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.779
    Допаѓања:
    324.973
    Мојот царски помина баш царски.Во 10 ме зедоа во сала,околу 10:30 бев готова.Со спинална,будна цело време бев.Муабет правев со докторката за одмор и патувања :D

Свежа бев мн.На интензивна лежев исто кратко.Околу 2 часа преку сила.После во соба одма ми донесоа бебето, а и мм веќе беше дојден ме чекаше :)

Станав следниот ден со помош на сестра.Првото станување беше болно,после се полесно и полесно.
    Со лесно ..

На JustBeautiful, Izzy_0504, H.VAGA и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.359
    Допаѓања:
    7.485
    Ова во која болница? :D

11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.779
    Допаѓања:
    324.973
    систина

На Elliana, Feniksgirl и Лалина им се допаѓа ова.
  12. Лалина

Лалина Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2024
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    666
    Ти може само ради стравот да си царски, инаку поради инсеминации, инвитро, нема никаква оправданост :) Ако си приватно, можеш да се договориш да си со целосна анестезија, ако ти е преееемногу страв, докторот ќе процени, јас знам таков случај, без индикации за царски, но поради голем страв целосна анестезија (нешто што јас не би ни помислила, само недајбоже да мора, ако е итен царски или за доброто на сите)
    Инаку, треба да имаш страв од породување, тоа е нормално, никој не отишол како на кафе на породување и да се работи за царски и за природно :)

На Elliana му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Лалина

Лалина Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2024
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    666
    Исто искуство имам јас, секој ден се молам и наредното да е така :)

На joy1, Elliana и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  14. Karande

Karande Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    159
    Јас сум 33 недела со ивф и се трудам воопшто да не мислам на чинот на породување дури не дојди моментот, не е сеедно и нормален е стравот. Мене ми рекоја до 36 недела да боцкам клексан и после да прекинам, доколку во 38+ бебето е убаво наместено ќе одиме природно ако не царски затоа што веќе го мерат понапред за две недели и 2.400 тешко. Па ќе видиме. Ти до кога треба да користиш клексан?

15. Simona ...

Simona ... Активен член

Се зачлени на:
    27 април 2023
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    34
    Mene mi kazaa do kraj so kleksanot ke teram, kaj mene vo 36 nedela e 2500 mislam deka nema da bide mnogu krupno bebe pa ke videme, kako se blizi krajot taka mislite mi begaat tamu sto i kako ke bide , nadevam se na dobro gospod neka bide so site nas

На LinaMina1 и Лалина им се допаѓа ова.
  16. gwenst

gwenst Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    547
    Допаѓања:
    571
    Породена сум царски пред 2 месеци. Исто ми беше страв и мене од целата процедура, бидејќи и прва бременост и не знаеш што те чека. Операцијата помина супер и во најдобар ред. За 20 минути ме породија. после тоа, опоравувањето е малку подолг процес. Но ништо страшно, нема да си сама во никој случај. Јас за 10тина дена бев како нова, од кои 5 ги поминуваш во болница нормално. Само мој совет, со спинална да одиш, не целосна. Така и ќе си го видиш и бебуш одма :inlove:

На Izzy_0504 и Лалина им се допаѓа ова.
  17. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.304
    Допаѓања:
    8.168
    Јас сум со 2 царски, еден итен и еден закажан.
    Па полабаво нешто од закажан царски нема. Си се договараш, си легнуваш таму, си праиш муабет со докторите, и го вадат бебе.
    Те стануваат за 24ч, прво станување боли, секое наредно се помалку. Јас со вториов полесно поминав, кога си дојдов дома скроз функционална бев, 5ти ден алишта ставав во машина, 9ти ден шетав надвор со количка.
    Ич не се секирај, ќе биде во ред.

На Izzy_0504, Carpe Diem New и Зеленоокатаа им се допаѓа ова.
  18. Trudnica

Trudnica Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    25
    Здраво, јас планирам да се пораѓам со царски во Плодност, првпат, па не ми е јасно како е тоа договорен царски рез
    Дали кога ќе отидам на преглед, и пример докторот ќе ми каже дојди на тој и тој датум ќе се пораѓаш, или на пример одам на преглед и ми кажува остани денес ќе се пораѓаш ?

19. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.346
    Допаѓања:
    26.203
    Ти кажува датум кога да одиш за пороѓај

На Trudnica му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Karande

Karande Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    159
    Ќе си одбереш доктор во Плодност и ќе си закажиш преглед. И со него ќе се договорите што како, секако и докторот ќе ти даде препорака. И јас ќе се породувам во Плодност и одам на преглед на 3-4 недели. За царски секако после 38 недела ќе ти речат. Но најдобро да си се видиш со докторот кај што планираш да се породиш од 36 та недела веќе можиш таму да одиш ако не сакаш порано.

На Hope IT и Trudnica им се допаѓа ова.