После 40 дена или 6 недели ќе со појдеш на матичен и ќе те види и акп е се во ред ќе ти каже. Така најубаво барем јас така мислам
Majki vekje 4 mesec porodena so carski sum, sum pred dobivanje imam pojaki bolki od voobicaeno vo nozete vo predelot na listovite I stapalata dali nekoj imal slicno iskustvo? Dali od operacijata e promenade na vremeto li?
Zdravo sakav da prasam dali den posle zavrsuvanje so primanje na kleksani posle carski rez moze da se ispitaat dimeri ili se ceka povekje vreme?
Мене ми рекоа најрано после 3 недели од царскиот да испитам. 4 месеци поминаа, јас уште не сум испитала
Zdravo zenicki ajde malku podraska i nekoj sovet, bremena sum 36 nedela, no imam golem strav od porduvanje i od prirodno i od carski, bev nekna kaj doktorkata sto treba da me poraga i mi rece deka ke bidam carski posto imam pominato ne uspesni ineseminacii ne uspesni invitra na kraj ostanav prirodno bremena , no i se bockam celo bremenost klekasni i poradi tie pricni poveke se tegli nakaj carski , dali ima prostor za panika nekako go zamisluvam nogu strasno a i sum panicar golem, sekoj sovet mi e dobrodojden, vi blagodaram
Мојот царски помина баш царски.Во 10 ме зедоа во сала,околу 10:30 бев готова.Со спинална,будна цело време бев.Муабет правев со докторката за одмор и патувања Свежа бев мн.На интензивна лежев исто кратко.Околу 2 часа преку сила.После во соба одма ми донесоа бебето, а и мм веќе беше дојден ме чекаше Станав следниот ден со помош на сестра.Првото станување беше болно,после се полесно и полесно. Со лесно ..
Ти може само ради стравот да си царски, инаку поради инсеминации, инвитро, нема никаква оправданост Ако си приватно, можеш да се договориш да си со целосна анестезија, ако ти е преееемногу страв, докторот ќе процени, јас знам таков случај, без индикации за царски, но поради голем страв целосна анестезија (нешто што јас не би ни помислила, само недајбоже да мора, ако е итен царски или за доброто на сите) Инаку, треба да имаш страв од породување, тоа е нормално, никој не отишол како на кафе на породување и да се работи за царски и за природно
Јас сум 33 недела со ивф и се трудам воопшто да не мислам на чинот на породување дури не дојди моментот, не е сеедно и нормален е стравот. Мене ми рекоја до 36 недела да боцкам клексан и после да прекинам, доколку во 38+ бебето е убаво наместено ќе одиме природно ако не царски затоа што веќе го мерат понапред за две недели и 2.400 тешко. Па ќе видиме. Ти до кога треба да користиш клексан?
Mene mi kazaa do kraj so kleksanot ke teram, kaj mene vo 36 nedela e 2500 mislam deka nema da bide mnogu krupno bebe pa ke videme, kako se blizi krajot taka mislite mi begaat tamu sto i kako ke bide , nadevam se na dobro gospod neka bide so site nas
Породена сум царски пред 2 месеци. Исто ми беше страв и мене од целата процедура, бидејќи и прва бременост и не знаеш што те чека. Операцијата помина супер и во најдобар ред. За 20 минути ме породија. после тоа, опоравувањето е малку подолг процес. Но ништо страшно, нема да си сама во никој случај. Јас за 10тина дена бев како нова, од кои 5 ги поминуваш во болница нормално. Само мој совет, со спинална да одиш, не целосна. Така и ќе си го видиш и бебуш одма
Јас сум со 2 царски, еден итен и еден закажан. Па полабаво нешто од закажан царски нема. Си се договараш, си легнуваш таму, си праиш муабет со докторите, и го вадат бебе. Те стануваат за 24ч, прво станување боли, секое наредно се помалку. Јас со вториов полесно поминав, кога си дојдов дома скроз функционална бев, 5ти ден алишта ставав во машина, 9ти ден шетав надвор со количка. Ич не се секирај, ќе биде во ред.
Здраво, јас планирам да се пораѓам со царски во Плодност, првпат, па не ми е јасно како е тоа договорен царски рез Дали кога ќе отидам на преглед, и пример докторот ќе ми каже дојди на тој и тој датум ќе се пораѓаш, или на пример одам на преглед и ми кажува остани денес ќе се пораѓаш ?
Ќе си одбереш доктор во Плодност и ќе си закажиш преглед. И со него ќе се договорите што како, секако и докторот ќе ти даде препорака. И јас ќе се породувам во Плодност и одам на преглед на 3-4 недели. За царски секако после 38 недела ќе ти речат. Но најдобро да си се видиш со докторот кај што планираш да се породиш од 36 та недела веќе можиш таму да одиш ако не сакаш порано.