Аха, јас сум сега 31ва, планирам во 36та првпат да отидам, да се видам со докторот, бидејќи сум од друг град.
Ти која недела си сега, мене термин ми е 15 јануари, но некако се мислам дека пред нова год ќе ми рече, сега за сега бебето ми е една недела понапред
38ма сигурно ќе ти рече за пораѓај. И моето го мереа една недела понапред, и големо, ама си се роди со нормална килажа од 3200
Јас сум 33+1 нареден преглед имам во 35+ кај Сотир. Докторот ми рече после 38 недела ако е убаво наместено бебето ќе одиме природно ако не царски па здравје само како треба да биде ќе биде.
И кај мене е така. Ама не сум имала досега болки во тој предел или нешто слично. Впонеделник сум на контрола па ќе видиме што ќе каже докторот
Колку време после царски добивте менструација? Денес ми е 42ри ден стомакот ме боли и имам розева крв не можам да проценам дали е циклус или ми продолжи крварењето...
Јас ќе си кажам. Закажан па некако неизводливо ми е да се скрие. Сигурно вечерта пред царски ќе бидеш во болница, па сабајлето може нема да им бидеш прва, може кон пладне ќе те земат... Мене ми е долг период тоа сигурно ќе приметат дека нешто се случува. Првото ми беше итен царски, па исто сите беа испоплашени, до сабајлето не знаеле дали сме живи буквално. Маж ми преседел во болница, сите го игнорирале (ама ова беше лудило во Чаир). Ти закажаа? Како си со притисокот?
Притисокот исто и покрај терапија 140/150-95/100 бебе е големо и ми рече др да се спремам за подготовка ако е се во ред да ме земат царски утре.