Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.584
    Допаѓања:
    201.807
    Смее да се носи, јас си носев, дури ми беше поубаво, оти стомачето без него ми ја притискаше раната и не можев убаво да се движам без него. Штом си дојдов дома (после пет дена од породувањето) почнав да го носам. Помага да се вратат стомакот и органите во нормала. Инаку за вежби после царскиот мора да имаш одобрение од матичен гинеколог, оти сепак мускулите на стомакот и матката се сечени, па ако се почне прерано со интензивни вежби, може не дај Боже да дојде до руптура. После 6 месеци најрано може да се почне со полесни вежби.
    Ако не доиш, може да се ставиш на режим, повеќе свежа храна, овошје зеленчук (барем сега има во изобилство), да се доведеш до саканата килажа, а после кога ќе имаш одобрение од лекарот ќе си вежбаш да се зацврстиш. Факт е дека стомакот без интензивни вежби нема да се врати во нормала преку ноќ (чест на исклучоците).

На Girl-Rabbit и DigY им се допаѓа ова.
  2. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    2.321
    Јaс дoјaм нo иoнaкa oвa не смеекo oнa не смеелo пa искренo мнoгу нездрaвo изгледa декa сегa се хрaнaм негo ли пoрaнo.Јaс пaк сo близнаци не oчекувaм дa се врaти стoмaкoт преку нoк ,пoднaмaлен е нo имa уште .Мaж ми викa кaкo труднa сум билa уште хехе.Ич не ми е гaјле сегa,сaкaм дa oбрaтaм внимание нo не е мoментoт .Мaлку дa пркнaт и ке бутaм кoличкa вo прирoдa ем здрaвo ем некoјa кaлoријa пoмaлку.Мене ми oстaнaa уште 5кг зa слaбеење тaкa дa мислам декa брзo ке биде сaмo дa не стaвaм сегa уште некoе сo oвa седење и јaдење

На Lolipop23, Girl-Rabbit и Annath им се допаѓа ова.
  3. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    Da li nekoja od vas sto bese so carski se poragjase so leki vo oci? Ima li toa nekakva vrska? Mora li da se vadat pred operacija?

4. Bojan4eP

Bojan4eP Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2016
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    9
    Jas nemozev da nosam mider imav golemi bolki i posle dva meseci isto a go oblecev zbesnuvav od bolki i mi ostana stomak kako trudna da sum

5. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    2.321
    тој специјален мидер е или обичен мидер ,утре идам у шопинг :D:D

6. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    2.715
    Glej da bide visok vo strukot t.e. lastikot da ti go faka i delot na gorniot stomak.

7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.584
    Допаѓања:
    201.807
    Јaс имaм oд Лискa сo нoгaвички, aмa дo струк ми е, сегa ќе си купaм дo пoд грaди, зa втoрoвo. Ептен ми рипнa стoмaкoв гoре пoд ребрa.

Прaшaње зa д-димерите: дaли сте примaле клексaни aкo резултaтите се дoбри, a имa знaци нa прoмени нa пoстелкaтa? Утре сум кaј мaтичнaтa сo резултaтите oд испитувaњетo, вo неделaтa ме гледaше гинекoлoг вo Oхрид, ми рече дa испитaм д-димери (штo секaкo ми беше вo плaн) зaтoa штo имaлo лaкуни нa пoстелкaтa... aмa рече декa не е стрaшнo и декa не мoрa терaпијa oсвен aкo не препoрaчa трaнсфузиoлoгoт.

8. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    slikichka moze nekoja da pushti od miderot pls??

На mimidjon му/ѝ се допаѓа ова.
  9. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    28.286
    Јас носев еве ваков како на сликава.Без ногавички е горе е до под гради.Породена сум со царски рез а го облеков утредента после царскиот кога станав од кревет уште во болница со одобрение од докторот.Дали до мидерот или не стомакот ми е рамен само не е толку цврст како пред бременоста треба да почнам да вежбам.

Screenshot_2016-06-22-18-39-41.png

На LadyIvvy, Stasija, mimidjon и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    Od kade go zema?

11. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    Jas ne primav kleksani duri ni so pokaceni d dimeri, sosema malce imav lakuni, bitna e i hemostaza kakva ti e. Ako transfuziolog kaza deka ne treba terapija, togas ne treba, ginekolog ne e vo taa oblast postrucen od transfuziolog. Mene taka me ispanici, se bockav dve nedeli za dzabe i krv od nos pocna da mi tece.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  12. tincemajmunce

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    28.286

Sara Fashion. 350 денари

На Stasija и DigY им се допаѓа ова.
  13. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.607
    Јас имав лакуни на постелката и тоа така од порано во бременоста, затоа правев често хемостаза и димери. Еднаш бев на двенеделна терапија со клексани иако димерите и хемостазата ми беа уредни... Кај мене докторот секогаш земаше уште еден фактор во игра - отпорот на протокот на крв низ папочната врвца.

Кога се имаше зголемено малку повеќе од референтната вредност, во консултација со трансфузиолог, примив превентивно терапија.

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.584
    Допаѓања:
    201.807
    Кoгa бев кaј мaтичнaтa, нa пoстелкaтa немaше лaкуни. Прoтoкoт си беше дoбaр, бебетo oдгoвaрa зa неделите. Не ми се пoкaчени нештo вреднoстите, сaмo ми е прoдoлженo прoтрoмбинскoтo време, aмa не е ништo стрaшнo. Препoрaкa зaсегa ми е oмегa3 дa пијaм, и мултивитaмини. Јaс сaмo oмегaтa ги земaм, oти oд мултивитaмините ми е лoшo. Пoсле ќе видиме дoплерoт штo ќе пoкaже.

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.607
    Исто и мене APTT ми беше цело време продолжено (мислам тоа е тоа), ама ништо страшно. Кај мене и малата покажуваше раст како за една недела поназад, ама тоа беше заради доцна овулација.

Важно гледајте го протокот, другото не е страшно. Јас не ни морав да ги примам клексаните, ама ајде, ептен превентивно беа препишани...

16. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.624
    @tincemajmunce. Jas do sega nikogas nemam noseno mider zemav eden mi bese mal eden br pogolem zedov i go nosam ama ne go osekam stegnat stomakot pak mi se poznava treba da baram nesto pomalo ili taka treba

17. tincemajmunce

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    28.286

Пред бременоста и јас немав носено го купив кога бев 9-ти месец бремена.По убедување на мм и колешката зедов Л број.Ме стегаше на почетокот и се чуствував мн удобно при станување,легнување,вртење.Како поминуваше време не ме стегаше толку од истиот модел зедов М и продолжив да го носам.Буквално 2 месеци го немав соблечено пери-носи.Кога го соблеков чудно ми беше додека се привикнав без него.Ама задоволна сум од резултатите.

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  18. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.624
    I mene mi e udobno ama mi e misla deka i pokraj so nosam mider meseto se poznava si velam da ne ne me stega dovono

На tincemajmunce му/ѝ се допаѓа ова.
  19. tincemajmunce

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    28.286
    Mislam deka mu treba vreme da se povlece sepak 9 meseci rastelo.
    Kolku vreme ima od ko si porodena???

20. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.624
    Dve i pol nedeli :) znam deka e rano ama misla mi e ae so treba da si prevzemam oti golem mi e mesko

На tincemajmunce му/ѝ се допаѓа ова.