Јас не на родителите, сами бараа така да не се секирале на најблиските другарки 2 кажав и мм на неговиот најблизок да го дружи малку ноќта кога останав во болница а он сам дома
За колку време се опоравивте од царски рез? Мене денес ми е прв ден и првото станување ми беше многу болно, па после тоа така така и сега ако лежам подолго кога станувам боли ептен баш дури и при лежење.
Јас станав дури по 20 часа од кревет, едвај. Потоа ми рекоја да движам, и така и правев. Пробај движи се низ собата, ќе ти олесни. За 10тина дена бев како нова. Првите 3-4 се многу тешки. Честитки за бебето
Cestitki, se nadevam deka si dobro, tolku se plasese od predvremen poragaj I od poragaj opsto, sega se pomina
Честитки, да е живо и здраво бебенцето. Не се секирај, секој ден ќе е полесно и полесно. Многу битно не држи полна бешика зашто повеќе боли така раната, ја притиска.
@snowqueen даа, ќе напишам се прва прилика. @Tea SK тоа денес го сфатив, не станав подолго време а испив вода повеќе и кога станав мислев ќе ми прсне бешиката. Се надевам ќе се намалат болките.
Рече дека е супер раната. Со тек на времето ќе избледи. И дека е нормално со промена на времето чешкање/пецкање околу раната
Zdravo, bremena sum 37 nedela moram da se porodam carski za nekoj den treba da zakazeme za koj den ke bide , panicar golem sum strav premnogu ve molam za iskustva dali e strasno ili poveke si pravam film vo glavata ve molam iskustva
Јас бев итен царски значи неподготвена психички па супер поминав,станав другиот ден,болка имав минимална ко ќе се вртев во кревет и тоа само дури бев на болница значи за 5 дена никаква болка немав повеќе..а и циклус добив за 41 ден..среќно и со лесно
Мајки за колку време ви поминаа болките? Мене денес 7ми ден ама цел ден на нога со бебе и бајаги ме боли особено кога станувам и легнувам.
На моменти кога станувам мислам како некој да ме сече буквално дека спалната е повисока, додека бев во болница понизок креветот и плус лекарства полесно станував.
За 10тина дена мене ми поминаа болките. Нормално е, многу слоеви се сечени. Со тек на време ќе помине. Движи се повеќе, мене така ме советуваа