Смееш Бруфен, парацетамол да се напиеш ако не можеш да издржиш. Секој ден е се полесно.. ама нормално е што боли.. после па ќе пече, па ќе чеша.. се е тоа нормално се додека е добра раната (сува). Честитки за бебе, брзо опоравување
Девојки, ми препишаа клексани уште некој ден после од излез. Дали тие може да ги рефундирам? Или се рефундираат само во брменост?
Јас ја прашав сестрата кај мојата матична ми кажа дека се рефундираат.И мене ми рекоа дека ќе примам после пораѓај клексани.Јависе најдобро прашај кај матичниот гинеколог
Се рефундираат секако, не мора да се само во бременост. Чувај го извештајот и кај матичен ќе ти дадат потврда за во фонд, фискална со сметко потврда. Да ви е жива и здрава ќерката, радост да ви носи цел живот ❤️
Супер, фала ви девојки. Вчера купив, денес ќе одам до кај матичната да ми даде и упат воедно бидејќи треба да испитам после ддимери и хемостаза од кога ќе ги завршам. Да ми даде извештај и за тоа да и кажам. Фала ти мила, само убавини да се враќаат.
Девојки дали знае некоја, за царски во Чаир, сами треба да си носиме чепче за прочистување, треба дома да си направиме или таму прават клизма?
После царскиот имам болки во стапалата. Како да ми се отрпнати секогаш кога ќе станам. Не знаев дека и со вакви болки ќе се соочам Дали некоја искусила нешто слично?
Дали е нормално како кора да имам? Не ме чеша ништо, знае да пецне вака како што викаш од време на време, во вторник две недели како сум породена. Веќе доста подобро е се, и станување и спиење, успеав и на страна да лежам, ама ме фаќа паника веќе со ранава да не се инфицира нешто. И кога паѓаат конците?
Пецкање е нормално, и отрпнато е нормално. Пред една недела бев на преглед јас, тоа ми кажа докторот. Ќе чеша со промена на време, и како заздравува исто ќе чеша. За да не ти се инфицира, местото секогаш да ти биде чисто и суво. Додека се бањаш не ставај ништо, гел/купка, само со млака вода. Мене така ми беше кажано и така третирав, и немав никаква несакана последица.
Така и правам, не ставам ништо, е сега кога се одмиваш ако помине, ни рекоа во болница не е страшно, не можеш да не ти помине. А кора вака што имам на некое место? Нормално е? Отрпнато уште го осеќам.
Нормално, и мене ми е уште така од време на време. Па кога пробувам да легнам на стомак, како да ме влече нешто, како да ми смета ... треба време раната да заздрави, замисли колку многу слоеви сме сечени
Одвај чекам да се стабилизира. Не сум научена да одмарам и да лежам, и ова ми е али ајде за брзо ќе се среди.
Да кора е нормално, ќе ти се излупи како помине. А конци каде имаш? Мене тие на краевите уште во болница ми ги извадија...
Cetiri dena posle carski,se uste tesko mi e stanuvanjeto i sednuvanjeto,prvoto stanuvanje,uzasni bolki a celo utro primav terapija za obezboluvanje,strasno mi bese,bolki nevideni,zateganje na leva strana kaj preponi,sum placela dodeka da stanam.Denes isto imam bolki ama sega na desna strana,I sto mi e najzastrasuvacki oteceni mi se nozete,bambarki,racete isto,Dr mi veli normalno bilo,a Jas nemozam da se gledam.Da spodelite iskustvo ,sto prevzemavte za namaluvanje na otocite,hrana,lekovi...
јас денес трета недела од царски… последниве три дена слаби болки, а денес баш ме боли кај јајниците и стомакот на допир ми е чуден, мек и спуштен и повремено како пецкања осеќам како струења некои тоа неколку дена веќе. Претходно кога станував од кревет ме болеше, сега тоа ок е навикнав. Цело време го кревам бебе, бањам, дали вие се пазите дали одмарате? Да не ми се развлече заздравувањето, мм уште некој ден ми е дома за помош и после сум сама. Се напив бруфен сега.