Мене ме болеше цел месец после царскиот. Само бебе кревав, знам еднаш сакав садови да измијам, нема шанси. После месец дена алишта од перална во сушара префрлав и седната диплев. Тука читам жени се опоравале за една недела и баш супер, јас не минав така. Пецкање уште осеќам, посебно на страните, а стомакот ужас. Виснат, никаков, кога ќе се вратам во форма не знам, тешко оди и слабеењето.
Jas cel mesec cekav da pomine da si dojdam pri sebe. Osobeno so bebe so grcevi koe barase non stop vo race da bide..daj si vreme i odmaraj kolku mozes. Sepak e operacija.
Јас ова го имав, незнам колку време ме држеше аама ептен грдо и језиво. Како едвај да проодував насабајле
Kako da se vrati stomakot vo normala posle carski ? Porodena sum pred 2 meseci, a izgledam kako 6ti mesec trudna
Кај мене од првата бременост после 6 месеци ко добив менс почна да се враќа во нормала, сега еве 5ти месец уште си стои, не дека е којзнае колку голем ама подуен е. А кај тебе уште е рано 2месеци се само поминати.
Leleee skroz me utesi ne sfakam ova se rastegnati muskuli ili salo ili sto e? Sam od sebe ti se povlece ili vezbase?
После колку време од царски почнавте се нормално да правите? Три недели како сум оперирана, викендов пуздер направив од генералка.. не можев да гледам веќе дома, цела бременост маж ми чистеше, па друго ми е кога јас ќе си фатам.. докторката ме искара дека не сум требала толку да се форсирам, треба убаво да ми заздрави раната.. сеа па шубе ми дојде, да не направам беља на раната.
При испис од болницата ми рекоја дека една година не смеам да кренам ништо потешко од бебе. И си го врзав тоа во умот. Во врска со чистењето, чистам колку што можам и кога можам. Никако не се преоптеретувам. Бидејќи немам помош од страна, мм е на работа во смени, па поголем дел од времето сум сама со бебушот. И јас би ти рекла да се пазиш повеќе. Сепак не е мала операција. А сега и со бебе, колку и да средуваш секогаш хаос ќе ти биди хахаха
После колку време ти паднаа конците? Гледам од странава како подвисува конецов. Не знам дали е нормално.