Каков исцедок ? Нешто како сукрвица, на моменти како кафено а на моменти и како крв, стара крв ? Дека мене неколку месеци после второто породување почна меѓу циклуси да ми се јавува таков исцедок. Пап тестот беше уреден и ехото исто така на 6 месеци по породувањето, но ова отпосле почна да се случува.
Баш така. Лигав исцедок некогаш светол, некојаш кафеав. Како мрсул да речеме. Уредно ми беше и мене ехото после 40 дена, пап си е ок. Сега после 6 мес се виде на ехо дека така е зарасната внатре раната.
So spinalna bev,najprvo mi stavija lokalna anastezija vo grbot,potoa spinalot ,ne go ni setiv bockanjeto,anesteziologot celo vreme mi kazuvase sto pravi.Pocna da deluva odma,Kako da ti trpnat nozete,I za 10 min ja izvadija cuca.Za da vidat Dali ti e faten spinalot najprvo proveruvaat dali imas oset na nozete,pa potoa pocnuvaat so operacijata.Jas privatno se porodiv i za vreme na celata operacija bese opusteno,sestrite super,anesteziologot,mm bese so mene,celo vreme imase muzika,Sali smeenje ,nemas potreba da SE plasis,I Jas bev mnogu isplasena ama super pominav.Za anestezija odlucuva doktorot Kako ke bide Dali spinal ili celosna,obicno sekogas se odi so spinal dokolku ne postoi infikacija za celosna.So lesno i samo pozitiva
Ауу ќе морам значи повторно да закажам преглед на гинеколог, знаев дека не може ова да е нормално, но мислев дека треба време после породувањето за да се врати сѐ во нормала… Ти благодарам многу за информацијата.
Нема проблем. Јас мислев дека е овулациско крварење исто и докторката се дур не ме виде на ехо... Тоа е, цената на два царски за помалку од 3 год
И јас добив, точно на 40 дена. Потврди гинекологот. Какво ти беше добиеното? Мене како сукрвица ми е и имам 3 пати дневно по малку исцедок, со секојдневна сум. Ми кажа гинекологот нормално е. Вториот тек после 4 месеци ти дојде?
Ја прво прокрварував така малку... па после тоа имав прв пат асално добиено од 7 дена, па после тоа точно по 31 ден добив (така добивам 30-32). Исто најнормално крварење 2 дена повеќе и после намалува...
Не добив тогаш, ми престана по 2,3 дена кафено и по 2нед некаде добив... и рачунав дека тоа крварење беше можеби овулација...
Па некои 10 саати пред царски ми рекоа да не јадам, јадев вториот ден после царски, ама многу лесна храна. Првиот е строго течности за побрзо да ја исфрлиш анестезијата.
Ни вода ни храна. Прв царски од 24часа не бев јадена и вода пиена, вториот од 10 вечер до 1 на пладне кога ме однесоа во сала.
Јас јадев околу 17-18, во 19 отидов во болница со намера да ме оперираат утредента во 9. Ама, мораше итен царски и ме оперираа во 23 часот.
Нема ни да ти текне на јадење од возбудата, исчекување, прв контакт… Лично јас последно вода и нешто благо знам каснав вечерта пред да си легнам… Утрото дома со чепче се прочистив, и отидов на договорен прием а ме породија на ручек 16.30… После тоа во шок соба дозволија и инсистираа вода да се пие, пиев, супер поминав со се… Наредниот ден дури попладне најдоа слободно место и ме префрлија во соба, таму продолжив течности, следеше вадење катетар и станување… Наредниот ден малку бејк ролс, 1 - 2 плазми и пак течности.. дури денот пред заминување ми дадоа прв ручек од таму, па вечера, па следниот ден доручек и заминавме, а во остаматото време само компотите ми ги даваа од оброци (цимерката беше природно, нес веднаш храна и дадоа и даваа).
Kolku denovi zadrzuvaat vo bolnica si carski rez? I dali navistina ne te pustaat bez da odis po nadvor po golema nuzda?