Kako spiese go potpirase li grbot na visoka pernica ili si spiese normalno spusteno stvarno mislam deka od toa se sluci bidejkji 5 dena nemase nisto ja spustiv pernica i glavobolka
Измери и притисок за секој случај. Јас имав јаки главоболки после 4-5дена од царски заради повишен притисок. Пиев метилдопа по препорака од гинекологот, па се врати во нормала за неколку дена.
Добро… во недела 2 месеци како сум породена. До 4 недели имав крварење после бременост, прекина скоро 10 дена немав и после точно на 40 дена почна како сукрвица со има па нема се до пред некој ден каде што почнав малку да имам како добиено. На 26ти бев на гинеколог ми потврди дека е добиено и дека најверојатно ќе пробие. Еве пробива неколку дена… ама не прекинува од 40 дена точно… До кога вака налет.. сакам да се издепилирам ко човек, нит е ко добиено само колку да ми прља улошка… некој со слично искуство? На прегледот се беше во ред и со рана и со матка и јајници, дури и овулација имаше настанато.
Можеби и не е добиено. По прв пораѓај крварев 50тина дена, по вториот 62-63. Оскудно крварење. Кафено, жолто, па ден два ништо, па како сукрвица. Не мора да значи дека под дифолт мора на 40 дена да престане. Првиот пат добив по 7 месеци, вториот по 12, имав нормални овулации тие месеци.
Потврдено на гинеколог дека е добиено… затоа не ми е јасно. Коа ќе прекине. Пошо од крварењето до добиеново 10 дема немав ништо. Сега од 21ви декември еве уште имам. Почна како сукрвица, имав па немав и еве неколку дена зголеми баш крв ама пак не е класично добиено. Колку да ми ја испрља малку улошката е.
Можеби ти рекла дека е добиено оти ти видела овулација и било какво крварење после овулација може да е знак дека си добила. Ама може и само се дочистуваш. Како и да е почекај уште некој ден, обично крварењето треба да заврши по 2 месеца. А и да е добиено сигурно нема да трае уште долго. Ако продолжиш да добиваш понатака ќе знаеш што било со сигурност.
Јас знам случаеви каде што вака им се изремети циклусот после пораѓај. Со тек на време ќе ти се стабилизира. Ете некои по 5,6 месеци дури добиваат, некои повеќе дена крварат. Кај мене па си се врати во нормала скроз. Секаде индивидуално е
Не осети никаква промена воопшто? Јас сум цел живот со редовни циклуси, ама оскудни крварења кои ми траеле едвај 3 дена и од 3 ден со секојдневна сум била. И по пораѓај кога ми доаѓа менструација, иако редовна, ми е многу обилна и ми трае 7-8 дена и така првата година. Сум станувала ноќе да менувам влошка, а тоа никогаш предходно не ми се случило. И никогаш целосно не ми се врати како претходно. Само поднамали во количина и денови.
Немам никаква промена во однос на крварењето. 7 дена ми траеше претходно, 7 дена и откако се породив. Добив некаде околу 50тиот ден после царски. И оттогаш наваму редовно ми е секој месец, исто на 28 дена. Единствена разлика е во тоа што сега немам НИКАКВА болка пред да добијам, а претходно се ме болеше, и за ова сум многу среќна
Сестрами така со царски, 40 дена крварење таман прекина, се јави вика абе пак имам крв малку.. Ама другиот ден почнаа болки вика леле баш како претходно менструални и беше на преглед и рекоа дека е циклусот . И више од нареден месец редовно . Чудно внукава тие два три дена цица и повраќа како урда, дали и се смени нешто вкусот од циклусот незнам. Проба со адаптирано го пие, нејзиното го повраќаше.
Леле супер. Мене сеа плус ми се болни овулациите. Претходно не сум ги осеќала воопшто, а сега нема шанса да не ја сетам. Колку е се индивидуално е чудо.
Па што знам бе, она ако не знае дека е добиено… дека ми рече ќе ми пробие, да проби пошо сега баш си подкрварувам ама буквално ко последен ден добиено да ми е, толку е крварењето. Прв циклус ми е, ако може циклус да се нарече…пошо 20 дена трае. Нема проблем детево, цица ко лудо…прелакома е, дури ми бљуцка на секое, од што е прелакома, дури и да ждригне она бљуцка. Некад и повраќа, нема рефлукс, од прејаденост и е, така ми рече педијатарот. Не ми смени ништо со млекото.
Не се секирај. Хаос е по пораѓај. Ќе знаеш со сигурност ако продолжиш редовно да добиваш. Сеа на почеток исцедок до бескрај.
A kako krvarevte posle carski eve denes 11 dena po poragjaj imam svetlo crvena krv jas taka si krvaram ne bese obilno uste posle poragjaj i sega e isto 3 4 kapki ama svetlo crveni se uste si vikam da ne ima nekoj problem bese procitala deka treba da ja menuva bojata pa neznam kolku e tocno
Во последно време, имам многу болки во грбот, баш на местото каде што ми ја ставија анестезијата. Знам дека е нормално, и очекувано, и докторот ми напомена. Ама се чувствувам како воз да ме прегазил од толку што ми е неудобна болката... Како можам да си олеснам?