ooooo cekaj rano ti bilo tebe.Od den na den vidno ke ti se namaluva.Mislam deka najmalce 3-4 meseci ke ti trebaat.Jas mislev deka ke mi ostane stomakot bidejki na majka mi i sestra mi im e ostanat taka bagi golem.Sestra mi e pokrupna a majka mi 45 kg ima.Jas koga izleguvav od bolnica skoro i da go nemav vise posle samo slabeev za da dojdam do kilazata pred bremenosta.Nemam stomak ama nekako mu treba zateganje.Treba vezbanje.
Стомакот, без разлика какво било породувањето, останува поради слабата стомачна мускулатура, посебно ако имало блиску две бремености една по друга.
ако не е итен царски тогаш ставаат спинална , до колку ептен при само породување се види потреба од вардки рез тогаш се иде на целосна бидејќи побрзо делува
Jas sum taa ☺Mi se otvori ranata od prviot carski a pominaa 3 godini i 9 meseci.Zatoa ako e prvoto so carski vtoroto odma so zakazan za da ne se izlozuva majkata na rizik
Мене гинекологот што ме породуваше ми рече здрвје за второ ако сум планирала обавезно пак царски на природно да не сум помислувала.Ама нареден пат закажан царски да не биде пак минути за живи да останеме јас и бебето.Се надевам добра си сега.Позз до тебе и дечињата.
Ubavo ti rekol,poslusaj go i nema da imas nikakov problem.Jas pominav mnogu loso,odvaj se oporaviv ama sega sum veke dobra pa uzivam so decinjata.Se kaam sto ne otidov na zakazan carski a imav moznost za toa,ama pusta zelba za priroden poragaj si go napravi svoeto.
Мене пa ми рекoa прирoднo ќе прoбaме. И јaс сум сo цaрски сo првoтo, aмa пред пет гoдини. Се нaдевaм искренo декa немa дa имa пoтребa oд oперaцијa. Уплaв имaм oд aнестезијa
Jas so spinalna preubavo si pominav! Ic da nemas strav od nea, milion pati e podobra od opsta. Nemav ni glavobolka, niti pak bolka vo grb. E sega posle operacija bolka si e bolka. Ama i toa so dvizenje mi pomina za tri dena.
Ќе истрпaм бoлки, сaмo дa не примaм aнестезијa. Сo првoтo немaв време дa се свестaм декa требa цaрски, веќе ме успaa. Кoнтрoл фрик сум јбг.
mami da ve prasam so prvoto bev carski samo sto vlegov deveti mesec mi pukna vodenjakot ... posle 3 god sega pak sum bremena 35 nedela i pak carski dali nekoj od vas zakazal pred da go fatat bolki da se napravi carski i dali moze primer 37 38 nedela bez da se ceka do kraj ....vashe iskustvo .. fala vi pozz
zavisi od doktorot. mojot vika pred 39 ne me dira, osven samo ako pojde. ako nachekash doktor da se dogovorish onda moesh.
Акo имaш индикaцијa зa цaрски зaкaжувaaт нaјчестo сo пoлни 38 недели, aмa тoa зaвиси oд ситуaцијaтa, пoштo не е кaј сите истo.
@remila mikova ако нема проблеми ќе те чекаат да влезеш во 39та недела за да те породат со царски. Ќе се договориш со докторот, ќе те следи на цтг од 35-36 недела и во зависност од ситуацијата он ќе процени. Штом е закажан царски и ако нема проблеми пораѓаат во 39та недела, не чекаат да добиеш болки само ќе ти кажат кој ден да дојдеш да те породат.
Isto i mojot, nejkese da cue da me poraga carski pred 39. Jas insistirav no dzabe. Stom vlegov 39 togas.
Го осетивте ли ставањето на катетарот ? и кога ви го ставија , дали пред или по аплицирање на спинал ?
Pred spinalna, nisto ne e strasno samo opusti se malku e neprijatno ama ic ne boli i trae bukbalno sekunda. Misli na bebus i deka ke go slusnes za brzo vreme