Речиси 5 и пол месеци после царски болките во грбот не се намалуваат, напротив се зголемуваат. Претпоставувам дека е од тежината на малиот ама некогаш не можам да се наведнам да го спуштам во креветче. Подуеното над резот некогаш е потврдо, некогаш помеко и многу ме нервира. Едвај чекам да одам на контрола кај матичната да видам што ќе каже. Сакам да почнам со вежби ама малку ми е страв ради него. Сабајлево мерев дијастаз 1 прст е над и под папок, а баш кај папокот е малку помалку од 2.
Мислам дека можеш веќе да почнеш за грб вежби, после едно ехо за раната дали е заздравена иако веќе 5 месеци треба да е се добро, мене ми даде “амин” после 2 месеци. Тоа со структурата искрено не знам дали нешто останува нормално, читав по нет дека е добро колаген да се пие за да се “врзе” ткивото убаво.
И кај мене тоа над резот некогаш е потврдо, некогаш и ме скокотка дури. Ама Докторот ми рече дека се ми е ок
За ткивото внатре, самата рана на матката, сигурно ќе делува и на кожата надвор ама треба да се пие подолго. И мене ми е вакво на изглед, а за тврдо/помеко не сум приметила пошто ич внимание не обрнував, ниту па се мачкав со нешто, а требаше.