Речиси 5 и пол месеци после царски болките во грбот не се намалуваат, напротив се зголемуваат. Претпоставувам дека е од тежината на малиот ама некогаш не можам да се наведнам да го спуштам во креветче. Подуеното над резот некогаш е потврдо, некогаш помеко и многу ме нервира. Едвај чекам да одам на контрола кај матичната да видам што ќе каже. Сакам да почнам со вежби ама малку ми е страв ради него. Сабајлево мерев дијастаз 1 прст е над и под папок, а баш кај папокот е малку помалку од 2.
Мислам дека можеш веќе да почнеш за грб вежби, после едно ехо за раната дали е заздравена иако веќе 5 месеци треба да е се добро, мене ми даде “амин” после 2 месеци. Тоа со структурата искрено не знам дали нешто останува нормално, читав по нет дека е добро колаген да се пие за да се “врзе” ткивото убаво.
И кај мене тоа над резот некогаш е потврдо, некогаш и ме скокотка дури. Ама Докторот ми рече дека се ми е ок
За ткивото внатре, самата рана на матката, сигурно ќе делува и на кожата надвор ама треба да се пие подолго. И мене ми е вакво на изглед, а за тврдо/помеко не сум приметила пошто ич внимание не обрнував, ниту па се мачкав со нешто, а требаше.
Веројатноста е 1:1000000 и да не фати, ќе ја повторат. За се има решение. Не се секирај и не мисли на тоа. И ја така мислев, не да фатии, во истата секунда.
Kako pri sekoj proces za nesto sekogas postoi sansa ne se zamaraj ne misli na toa mnogu brzo kje zavrsi djabe se zamaras sega veruvaj mi preispanicena bev a se pomina vo najdobar red.
Кај мене не фати одма. Мислам дека ме боцнаа 6-7 пати. Таман кога се решија за целосна, последниот пат делуваше
И кај мене фати одма. За 10тина секунди не осеќав веќе ништо. Тие што сте со конци што паѓаат, дали на местото на конецот имавте црвенило? Вчера ми падна, ама и претходно ми беше зацрвенето и до него имав, не знам како да го опишам, како мало дупче, и забележувам на гаќите дека има минимално некоја точка течност. Не знам како да опишам. Нема никаков мирис, нема гној. Раната ми е целосно зарасната, нема крв, сува е. Докторот при испис ме прегледа, рече супер е зарасната. Ама ова на крајот ме мачи. Овде што читав неколку мислења нормално било. Деновиве секако планирам да закажувам контрола, ама сакав и ваши искуства да видам.
Jas se porodiv pred 12 dena, so carski so spinalna, me bocnaa 3-4 pati i bese bezuspesno, anestezilogot rece, ako ne fati i sega ke ti stavam celosna, na posledniot obid fati. Znaci ako ne ti fati spinalna,nema sansi taka da te ostavat,ke ti stavat celosna.
За долниот дел на стомакот, дали некоја има користено ваков појас? Мене ми остана долниот дел на стомакот уште малку.. Или некој друг, што може баш тој дел да го стегне?
Знаеш ли кој ти беше анестезиолог? Знам на ГАК беше кај Ќаев. Дали се договоривте и за анестезиолог или кој ти се падне тој?
Кој ти се падне тој. Јас разговарав со една постара, со кафена коса, она ми зема се информации, а на пораѓај ме боцна друга. Они се поделени по сали. Сеедно е кој ќе ти се падне.
Kako ja tretiravte ranata posle carski za kolku vreme vi zarasna I dali nosevte mider ako da posle kolku vreme