Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. Trudnica

Trudnica Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    37
    Здраво, дали може крварењето после царски рез да престане после 2 недели ? До вчера имав како портокалово жолт исцедок,секој ден се помалку, денес цел ден немам ниту точка на влошката, дали е ова нормално ?

2. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    2.524
    Мене ми престана после 3 недели, а и додека траеше беше само по неколку капки додека доев.

На Trudnica му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Trudnica

Trudnica Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    37
    Мене др. ми рече да ја чистам само со алкохол 70% и гази да ставам, да ми биде секогаш суво местото. И за да не ми остане белег, навечер кога спијам да ставам contratubex лепенки, но неможам да ги најдам во ниедна аптека.

4. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    2.524
    Чистење со физиолошки раствор еднаш дневно и прскам спреј Silben.

5. Trudnica

Trudnica Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    37
    И јас дојам, некаде читав дека тие што дојат повеќе крварат,но кај мене не е така

6. black_lover

black_lover Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    104
    Женски како го надминавте стравот од царскиот?
    Незнам јас премногу се плашам.. Ми е страв да не ми се случе нешто мене или на бебе..
    Во приватна болница сум во Плодност... ама сепак.....

300 мисли ми идат низ глава а јас сум плашливка за докторски ствари....

Бебе мир карлично затоа царски иначе би одела на природно до крај...

Што е поопасно според вас природно или царски?

7. Trudnica

Trudnica Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    37
    Jas se porodiv vo Plodnost pred 2 nedeli, od strav pritisokot mi se pokaci,poslednite 2 nedeli, do 170 so 110.
    Vlegov vo 39ta nedela, dr Kristinka me poragase, probavme so provokacija no ne se otvarav, pa resivme da ne se macam,da odime so carski. Bukvalno, 15 min rabota, samo sto mi ja stavija anestezijata,posle 10 min mi go dadoa bebeto, posle pola saat me odnesija od salata. 5 dena bev tamu,3tiot den veke bebeto bese so mene reciei cel den i pocnav da go dojdam, nemav nikakvi bolki, ti davaat nonstop protiv bolki, i samite dr i sestri ti velat bolka da ne trpis malku ako te zdoboli nesto odma kazuvaj si.
    Sega ranata mi e veke zazdravena, si funkcioniram normalno kako i predtoa, po cel den sum sama do bebeto, mazot mi vo 17:00 si doaga od rab.
    Sega si velam, da znaev deka ke bide vaka, so pesna ke otidev, sega zdravje za vtoro, jas ke baram so carski.

На black_lover и Aschenputtel им се допаѓа ова.
  8. black_lover

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    104
    Го рачунаш и денот, т.е. вечерта пред царски така? Со се тоа 5 дена?
    Имене последно повисок ми брше притисокот, сигурно од страв

9. Trudnica

Trudnica Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    37
    Мене сабајле во 8 часот ме примија, во 14:00 ме породија

10. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    2.524
    Да, и докторот што ме породи така ми кажа, ама ете кај мене немаше некое обилно крварење, само по неколку капки и не секој ден. И тоа што го имав беше само кога доев.

На Trudnica му/ѝ се допаѓа ова.
  11. farahfarah

farahfarah Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2024
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    117
    Koga jas uspeav so carski sekoj kje uspee ne se plasi 30 40min rab e na doktoro kako dobro utro mu e veruvaj opsusti se posle toa soberi hrabrost zastani na noze i odi ne zastanuvaj daj se od sebe koga me ispisaa od doma bev ista kako pred operacija ranata me bolese na stanuvanje 5 6 dena eve vekje se e okej 28dek sum porodena so lesno i bez losi misli

На black_lover му/ѝ се допаѓа ова.
  12. black_lover

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    104
    Фалааа женски за храброста што ми ја давате :inlove::inlove::inlove:

13. Ouravanture

Ouravanture Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    672
    Здраво, ме интересира дали е возможно после првиот пат царски рез, немаше некоја посебна причина, а вториот пат природно?

14. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    5.430
    Да, само мора да е поминат одреден период и да се нафати докторот што ќе те пораѓа.

15. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.737
    Допаѓања:
    8.093
    Можно е ама јас не би се нафатила. Една познаничка 4 години после царски инсистираше на природно со второ и и пукна матката, проблеми зи направи. Така да не би се нафатила.

16. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    732
    Допаѓања:
    422
    Lele jezivo…

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. farahfarah

farahfarah Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2024
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    117
    Moja prijatelka bese taka.. Razlika 4g pomina se okej.. Ama jas licno posle carski ne bi se nafatila prvo bidekji pominav okej nemam pricina od strav a vtoro bidekji jas si zamisluvam deka ako otidam so ranata da ragjam kje pukne hahahahahah mala sala ama jas vekje ne planiram da ragjam probav i taka i taka i dosta mi e hah iako pominav okej posle carskiot ne bi sakala nitu uste eden carski nitu uste edno prirodno ete psihata raboti..

18. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.911
    Допаѓања:
    177.250
    Може секако. Уште поубаво ако успееш. Ама треба да се поклопат многу коцки. На пример редовно да се следи претходната рана, бебето да не биде многу големо и битни се причините поради што дошло до прв царски.

Јас завршив со руптура вториот пат оти се инсистираше на природно по секоја цена, при тоа не земајќи во предвид многу индикации, па така се направија пропусти.
    Никој не ми ја проверуваше раната. Се инсистираше на природен по секоја цена и така ме оставија со големо бебе, две недели над терминот и со провокации кои не делуваа.
    Лично секогаш сум за природно да се проба, ако не оди секогаш го имаш царскиот како опција, ама да не се инсистира по секоја цена.

Многу е битно да се следат сите индикации, да се следи претходната рана почесто, да се земат во предвид сите околности и се ќе биде во ред. Руптурите се прилично ретки.

На gwenst му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ouravanture

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    672
    Сакаме второ дете, но не сакам да поминам пак царски рез бидејќи имам траума доста, некогаш ми се појавуваат сликитр од сала :(
    Е сега за причина затоа што сум имала тесна карлична а имав многу меко грло, па и мало бебе беше едвај имаше 2800 грама ама ете така било овде во мојот град за да спие ноќе.
    искрено многу ми е криво што не побарав второ мислење во Скопје.

20. Ouravanture

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    672
    И да, и имав скратен цервикс.