Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.124
    Допаѓања:
    2.713
    Мене пред спиналната, баш осетив голема болка. А докторот кога виде ја направи лом сестрата зошто пред ама џабе, јас болките веќе си ги искркав.

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.607
    Епа таа е логиката. Кога веќе ставаат спинал, зошто да треба и катетерот да го осетиш? Глупо е.

На Girl-Rabbit, l.e.o.n.a 31.07, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. l.e.o.n.a 31.07

l.e.o.n.a 31.07 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    543
    Бог да чува ... па така е ... значи ич не ги сакам сестриве по болнициве ...

4. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Јас имам многу лошо искуство со катетерот ..... ми го ставија пред операција и едноставно ИЗГОРЕВ од болка !!!

5. l.e.o.n.a 31.07

l.e.o.n.a 31.07 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    543
    офф леле што ги кошта да почекаат да се стаи анестезија :@

6. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.124
    Допаѓања:
    2.713
    Абе гајле им е !!! Пази јас во приватна се пораѓав, значи нема врска, ретарди секаде имаш.

7. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.334
    Допаѓања:
    28.266
    Јас се пораѓав со хитен царски со целосна анестезија,катетер ми ставија пред операцијата.Искрено не почуствував во цела паника и возбуда ништо.Повеќе ме болеше вагиналниот преглед.(facepalm)
    Ми го стави ја,имав некое нелагодно чуство,па ајде ништо не течеше па покрај цела лоша ситуација па паники ништо не течеше,ајде пак го местеа,поместуваа па почна да тече урина:whew:
    Горе долу добро поминав со катетерот,а ми го извадија сабајлето после царскиот пред прв пат да станам од кревет.Пак истото,од возбуда дека треба да станам,како ќе биде,што ќе биде,колку ќе боли.Само како пецкање осетив.

8. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.236
    Матичниот ти вели за природно?
    Јас со третава бременост, на претходни два царски, матичниот ми велеше природно да пробам, а кога на одделение бев на првото цтг во 9ти таму се крстеа на муабетот, ми закажаа одма царски, ивториот пат директ закажаа - еднаш царски секогаш царски...

9. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.607
    Не е така. Ако добро се сеќавам @Moira беше со првото царски а со второто природно. Извини Моира ако грешно те цитирам...

Сѐ зависи од човек до човек, како му зараснала раната, како бил изработен царскиот претходен... Колку време поминало, ма да и тоа е индивидуално.

И јас искрено би си разговарала со докторот во врска со катетерот особено ако сте во приватна болница и ако се пораѓате со царски.

На Moira, Annath, slobodka и 2 други им се допаѓа ова.
  10. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    5.781
    Мене катетерот ми го ставија пред тоа,па воопшто не болеше

На Stasija му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.568
    Допаѓања:
    201.774
    Сите ми велaт и препoрaчувaaт зa прирoднo. Пет и пoл гoдини ќе бидaт тoчнo oд цaрскиoт. Јaс секaкo сaкaм прирoднo, не сaкaм aнестезијa, никaквa. Кaј тебе секaкo не билo вoзмoжнo сo прирoднo пoрoдувaње, бидејќи е мaлo рaстoјaниетo меѓу две бременoсти. Не зa џaбе сoветувaaт нaјмaлку две и пoл гoдини дa пoминaт пoсле цезaреa. Инaку индивидуaлнo е, кaкo штo кaжa @Kaetana, мнoгу фaктoри влијaaт тукa.
    И дa, @Moira сo втoрoтo се пoрoди прирoднo пoсле цaрскиoт рез сo првoтo, мислaм oкoлу 4 гoдини рaзликa се кaј неa.

На Girl-Rabbit, DigY, Moira и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Да, првото царски, второто природно после 4год. Го прашав докторот дали ќе можам да се породам природно, очигледно збунет ми одговори Ако се отвориш доволно - ќе се породиш.
    Фала ти докторе, и јас тоа го знаев :rofl:

На Girl-Rabbit, vitamina, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Ејприл

Ејприл Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    133
    После еден царски без разлика на временски период Постои голем ризик од пукање на матката и обилно крваренје затоа што за време на природен порагај не може да се предвиди јачината на контракциите и напоните и ризикот е голем после царски природен порагај затоа и ретко кој др се нафака а и јас не се нафатив затоа сега за трет пат си знаам дека ке биде сигурно царски ке си чекам 38недела и боже здравје да биде се во ред

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.568
    Допаѓања:
    201.774
    Четворица доктори, меѓу кои и таа што ќе ме пораѓа ми кажаа дека може природно, башка што има доста случаи кои што после еден царски се породиле природно. Така што, ете, ќе си пробам, па со Господ напред :)

На Smizzy, Kaetana, DigY и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Ејприл

Ејприл Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    133
    Дај боже да поминеш добро мене не ми се ризиковаше кога ми ги кажаја негативностите а и онака ке те тераат да потпишеш на твоја одговорност е послр царски природно барем во болницата во бт

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  16. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    bravo za hrabrosta i ostani taka hrabra. ako si naumila mora da uspeesh. plus pet god ne se malku da se regenerira matka.

На Smizzy и Annath им се допаѓа ова.
  17. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.150
    @Annath сестра ми е со првото царски, после 3 години природно, без никакви проблеми и компликации. Прави како си наумила и со лесно :)

На Kaetana, Annath, DigY и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.124
    Допаѓања:
    2.713
    Две и пол години од два пораѓаја или две и пол години од прв царски до следното останување бремена?

19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.568
    Допаѓања:
    201.774
    Нaјмaлку две и пoл гoдини oд прв цaрски дo следнo зaчнувaње.

На joy1 и slobodka им се допаѓа ова.
  20. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.607
    Зошто на нејзина одговорност?? Ако докторот ја прегледал, ѝ ја води бременоста, а со тоа ја гледа и матката во текот на бременоста, и ѝ кажува дека нема причина да не се породи природно ако сака, како е тоа на нејзина одговорност??

Додека сум во болница и под надзор на лекари, секогаш одговорноста ќе е нивна. Тоа што кај нас пробуваат да си го извадат газот од одговорност е резултат на трулиот систем.

На sunmoonstars, Annath, Girl-Rabbit и 2 други им се допаѓа ова.