Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.672
    Допаѓања:
    1.781
    Јас одма почнав со домашни активности :sweat: Се осеќам ок, затоа..

2. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.900
    Допаѓања:
    116.643
    Ако си осеќаш дека си ок, нема што. Само гледај да не се тегниш. Пример на качи алишта на жици високи не бриши прозори високи, не мести завеси...

3. ShtruMfeticka

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.672
    Допаѓања:
    1.781
    До толку не. Ама смукам, џогирам, вц чистам и сл. Немам кој да ми чисти а гнасно неможам да гледам

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Zakica88

Zakica88 Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2023
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    49
    Jas odma koga si dojdov doma ne digav tesko ama pravosmukalkata si ja vlecev :)

На ShtruMfeticka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. dummy

dummy Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    185
    На толку информации при испис од болница и мојата ненаспаност заборавив да прашам за раната од царскиот дали морам да продолжам да носам само мрежести гаки со мрежести улошки или може нормални покомотни гаки со нормални улошки?

6. Meddy

Meddy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2021
    Пораки:
    780
    Допаѓања:
    522
    Мрежести улошки се повеќе за природен пораѓај, слободно ставај обична влошка. Слободно памучни покомотни високи гаки носи си

7. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.387
    Допаѓања:
    2.985
    Денеска прв ден ми извадија фластерот што ја држеше раната и ме поминаа со јод. Малку имам благо како рсчепче, и од него имало малку на фластерот потечено крв. Сега се мислам како да станам, пак вчера се осеќав посигурно. Ме виде една докторка вика ај ќе залепи. :x:^):sweat::(

8. ShtruMfeticka

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.672
    Допаѓања:
    1.781
    Se porodi mila?

9. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.942
    Допаѓања:
    9.834
    Што имаш на раната?

10. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.387
    Допаѓања:
    2.985
    Феникс ништо немам.. и ајде дојде некоја др. ме виде као ќе се залепи вика и ајде едвај станав и сега не се гледам неможам да се свиткам и накај вц и влага визита ми вика ај легни му викам едвај станав докторе неможам да легнам за вц тргнав и ме гледа не треба ова да е вака да цури да бидам кај е ќаев да дојде некој.. и никој не дојде. Се јавив до Кочовски пратил некој др.. ме гледа ништо не ти е.. дојде една сестра со газа и вода трие вика ова ништо не е.. а има процеп значи шиено шиено и дел отворен се гледа кожава. И како станувам тече од него.

11. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.942
    Допаѓања:
    9.834
    Не треба така, се одлепило, конецот го осеќаш? Јас со телефон се видов со камера, треба само линија исечена да има, и ништо да не цури од нејзе. На едниот ќош има конче, проѕирно е, како рибарските конци. Ќе те мачкаат со јод цело време.

12. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.387
    Допаѓања:
    2.985
    Ја видов на телефон има процепче.. другиот дел све е залепен како линија. Абе гледам дека не е во ред, се нервирам. И пишав на Докторкава моја во ремедика вика душо чим излезеш дојди да ја залепиме не треба да е така :@

13. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.942
    Допаѓања:
    9.834
    Кој те оперираше, и кој те шиеше? Пошо мене ме шиеја тие сестри што ли беа не знам, ама многу добро ме средија. Недела е, затоа никој нема. Утре одма барај некој, ќе те средат.

14. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.387
    Допаѓања:
    2.985
    Тодоровска, и ниеднаш не дојде ни да ме види ни рана да види а кој ме шиел незнам бев или успана или во хаос болки ништо не памтам. Сменив од дома спаваќа дека немале ми рекоа и ај ми донесоа. И на неа пуштило гледам има две точки крв а јас лежам не сум мрднала од кревет ни се напрегам сега а тоа си тече очигледно.

15. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.942
    Допаѓања:
    9.834
    Аман бе… што ти се погоди вака.. ќе го средат, утре сигурно. Викенд е ужас, никој нема…

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  16. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    2.022
    Ќе си појдеш на очен преглед и ќе ти одредат. Јас имав индикација за царски поради диоптер и слаба ретина. Другарка моја исто. Пријателка моја од неинформираност, си го загуби видот на едното око, и пукна ретината при природен пораѓај. Нема играчки. Информирајте се со време. Нема играње играчки со вид.

На Skyler81 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.449
    Допаѓања:
    13.668
    Сакаш да кажеш ја проверуваат ретината дали е слаба или не или самата висока диоптрија е знак дека е слаба? И среди пријателката после со операција или не за видот? И очен, се важи мислење од лекар во државно или може и приватно? Како прават?

18. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    2.022
    Јас преку матична си земав упат во ПЗУ Зенит во Олимпико. Мислам околу 500 денари платив. Таму ми направија преглед, голем диоптер, астигматизам, контролиран страбизам, ретината така-така.. ѝ кажав искуство со пријателката, муабет направивме. И ми кажа, чим си волку запознаена и знаеш зошто доаѓаш еве ти индикација за царски.

Пријателката 4 операции на едното око направи, 80% загубен и е видот. На другото око ми се чини две има направено и подобро и е тоа око.

19. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    1.705
    Како бе ,за ова прв пат слушам...
    Јас имав - 0.75 со ќерка ми природно породена. Сеа ми се по -1.25 / -1.50...
    Не сакам царски... ама па и страв ми е..
    Општ лекар да прашувам или ?

20. Skyler81

Skyler81 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2024
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    667
    Не ти е воопшто висока диоптријата, ако е се друго во ред со видот таа диоптрија не е индикација за царски.

На Tanjamm, Carolin. и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.