1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.498
    Допаѓања:
    4.244
    Мене утре ми е 9 недели после царски, а јас уште крварам.
    Пред 3 недели имав едно ептен обилно крварење со партали/грутки и со неверојатно голема количина на крв и силни менструални болки. Веројатно ми беше прв циклус. Докторот што ме породи (по телефон) ми рече дека е сигурно циклус и дека е нормално продолжено крварење.
    Матичниот исто така (веќе 2 пати се консултирам со него) ми рече дека се уште се чисти матката и нормално е и толку долго да се крвари. Му побарав абдоминално да ме види, чисто да ја види матката во каква состојба е, рече нема потреба, кога скроз ќе сум чиста, тогаш да одам, вагинално да ме види и веднаш пап да направиме.

Има ли некој толку долго што крварел? Загрижена сум дал е се ок, а и се смачи веќе….

2. MamaofbabyIsi

MamaofbabyIsi Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2023
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    7
    Здраво искуство со пораѓање на Гак со Др.Адела Стефанија за царски рез дали е добра?

3. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    485
    Помина година од мојот царски и сега добив позитивен тест за бременост. Има ли некој искуство што останал труден толку брзо и како сте поминале со бременоста и пораѓајот?

На merriel0 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Zakica88

Zakica88 Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2023
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    52
    Јас после 19 месеци од вториот царски рез, по телефон ја контактирав докторката што одам кај неа на прегледи што ми ги следеше претходните бремености , прво ме исплаши ми кажа додека не видам каде е поставена бременоста неможам ништо да кажам… на преглед ми кажа медицински уредно е се и дека можам да ја терам бременоста еве сега сум 19 недела :)

На Sunrise!!! и merriel0 им се допаѓа ова.
  5. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    978
    Кај мене беше баш истата ситуација. Година од втор царски точно останав бремена. Се беше во ред. Докторот ме следеше, и ме породи 37+ зошто раната почна да истенчува… јас веднаш после вториот царски го прашав дали е во ред да останам бремена повторно и дали би имало ризик, на што ми даде зелено светло и ми кажа кога ќе влезам во 9ти ќе ја следиме раната, а ако треба и порано, ама кај мене беше во ред. Инаку втор и трет царски имав кај Бојаџиев и тој ме следеше цело време во третата бременост.

На Sunrise!!! и merriel0 им се допаѓа ова.
  6. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.326
    Допаѓања:
    2.236
    Брее мами 3 царски едно по друго? Алал... :f:

@Sunrise!!! Со лесно! :sun:

На Autumn Love и Sunrise!!! им се допаѓа ова.
  7. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.326
    Допаѓања:
    2.236
    Доиш?

8. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.498
    Допаѓања:
    4.244
    Да. Јас и после првиот царски добив многу брзо, негде 7-8 недела. Ама тогаш и иницијално помалку крварев ј добиеното ми беше нормалбо добиено, немаше вакви глупости… не знам што да кажам…

9. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.326
    Допаѓања:
    2.236
    Се надевам дека зимаш суплементи за да не ти ослабе крвта... Јака ти душа .

10. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.096
    Допаѓања:
    10.067
    Јас 63 дена крварев, ама не обилно, нормално беше.