Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    768
    Допаѓања:
    793
    Па и нема некое пишано правило за ива. Кога ти ќе се осетиш ок за да возиш тогаш валда. Внимавај само каишот како допира ако треба некое перниче мало земи.

Реално нема строги правила за ништо освен за пдноси пто препораката е 6 недели. Еве и вежбање би рекла мин 6 недели.
    Мене лично поспоро ми одеше оздравувањето ама мислам од страв и грч. Затоа се е индивидуално, но би советувала што помалку физички работи барем до преглед. Движење да но не и напрегање било какво.

На Lady*Bug му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.463
    Допаѓања:
    3.176
    Јас прв пат пред два дена 33 ден од царски, конците не паѓаа па бев да ми ги извадат во ремедика, и после вчера со малово на педијатар исто до ремедика, сопругот е на пат. Ама се осеќав дека можам, колата е нова и мека е за возење, а вчера со малово сама, ми било најстрашно возење, 40 сум возела.. све дупки, ја гледам на тоа огледалото главата ја ниша.. страшно. :worried::x:sweat:

3. Zakica88

Zakica88 Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2023
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    53
    Јас после 6 дена прво одев лабараторија во нашиот град правев, па одев конците да ми ги вадат во Скопје, од таму во Куманово имав работа и шетав…. Немав воопшто болка со двата царски др Елма има златни раце :l:

4. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    768
    Допаѓања:
    793
    Мајки со втор царски како ви беше опоравувањето во однос на првиот?

Пишман сум дали да одам на закажан втор царски или да пробам природно. Се изначитав на редит и општо по интернетов искуства и никако не можам да се одлучам што сакам.

Од една страна со царски знам шо ме чека пошо веќе имав еден. Го надносев првото, ми изнаставаа провокации и не се отворив ич после 20 саати за на крај да се заврши со царски.
    Сега второво ок си одговара за неделите, уредна бременост. Докторката вика може природно ако само си почне и се одвива брзо. Да не се мачи матката. Иако нејзин совет е пак царски но ете не е категорично дека мора.
    Друга работа е што докторката е на одмор баш кога ќе влезам во 39та, што значи ќе треба да ме превземе друг.
    А и целава неизвесност ме убива не знам зошто.

Последна измена: 16 мај 2025 во 15:58
  5. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.410
    Допаѓања:
    5.109
    Немој да се бедираш однапред и да размислуваш, те молам пробај.
    Јас го правев тоа и воопшто не си помогнав. Се беше ок за природен пораѓај, сплет на околности завршив со итен царски и 2 спинални за неполни 2 саати ставени.
    8 саати пробуваа за природен пораѓај 39+4 бев не и не сакаше.
    Најбитно е вербата во докторот а ако размислуваш мн однапред не си помагаш воопшто, од искуство. На ден на сам пораѓај дознав дека морам царски а толку бев уверена за природен пораѓај.
    И на крај знаеш јас и сите околу мене што рекоа: не е битно како ќе се породиш, битно е да си жива здрава ти и бебето и се да заврши добро. Позитивна мисла, ако издржав јас, сите можат:muscle:

На cocopuff му/ѝ се допаѓа ова.