Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.582
    Допаѓања:
    8.515
    Зависи во колку часот те договориле, мене ми рекоа во 07:30 да бидам таму, прва бев дента.
    Ме боцкаа, чепче, цтг и чекавме да ја спремат салата. Негде 8 и 40 веќе бев породена.
    Не дозволуваат сопругот да е таму, може да чека надвор.

На cocopuff му/ѝ се допаѓа ова.
  2. cocopuff

cocopuff Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    1.051
    Аха ок ова е веќе доста брзо, значи саат, саат и нешто е дур те спремат пред сала. Ќе летне одма времето.

3. MomOf2Boys

MomOf2Boys Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2024
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    7

Мене во 7:30 прием, 8:19 веќе ме породија. Премногу ти даваат поддршка и разговараат со тебе. Уживај во сигурни раце ќе си. Поздрав.

4. cocopuff

cocopuff Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    1.051
    Размислував за текот на настаните за првиот царски и не можам да се сетам како од операционата сала од тој кревет се најдов на интензивна. Зборам за Ремедика. Зошто памтам дека на самиот царски си скроз гол, а после имав спаваќа и не памтам дека некој ме облекол или сама сум се облекла.
    @MomOf2Boys ќе те тагнам дека пиша во Ремедика си со царски породена, ама и друг ако знае нека ме просветли :D
    Дали можеби кратко не успиваат во тој момент или?

5. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    5.114
    После колку време од царски рез може да се депилира? Сигурно не додека не поминат 6 недели, но после тоа ме интересира кога може?

6. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.750
    Допаѓања:
    3.730
    Мене ради раната Докторката ми рече да почекам па имам закажано на 30ти сега, скоро месец и три недели доаѓаат, само депилаторката ми рече до година врз рана не депилира, јас немам на раната влакна еден прст под неа ми почнуваат. Ама пак го чепкам тоа место мн ми е осетливо.

На Lady*Bug му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.126
    Допаѓања:
    10.492
    Јас на ГАК сум породена ама ваљда исто е сегде. Кога ќе заврши операцијата, болничарка ти ја облака спаваќата и после те префрлаат на носилка кревет. Мене многу језиво ми беше префрлањето, си ги гледаш нозете, а ко да не се твои, не ги осеќаш. Не те успиваат.
    Јас после 2 мес се издепилирав со восок

На Lady*Bug му/ѝ се допаѓа ова.
  8. cocopuff

cocopuff Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    1.051
    Сигурно не беше вака ќе се сеќавав. Знам дека после од интензивна сама треба ко црв да се довлечкаш на друг помал кревет да те однесат во соба па во соба пак сама ко црв да се префрлиш на креветот од собата. Ова добро го памтам. Ама од сала до интензивна имам дупка.

9. Zakica88

Zakica88 Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2023
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    64
    Можно е и да ти ставиле кратка анестезија да заспиеш,или ти се снижил притисокот па си заспала. Јас на вториот царски веднаш после спиналната ми беше многу лошо се сеќавам само дека го видов бебњто и после ме успале јас пак се разбудив кога ме однесоа во соба да ме префрлат на креветот :)

10. MomOf2Boys

MomOf2Boys Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2024
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    7
    Сама неможиш сигурно хехе :D Од ко ми ги извадија сите апарати освен еден шо свиркаше и инфузијата ме облекоа и ме прфрлија на друго место ваљда како интензивна е тоа ама свесна бев 100% ми ставија едно топло да дуват мн беше пријатно |-) и здремнав малку дур се опуштија нозете.

Иначе ми рече ако ти е лошо или неубо ќе ти дадеме и за да заспиеш уште од пред да почнат.

11. cocopuff

cocopuff Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    1.051
    Веројатно ме имале заспано пошо стварно ми е дупка тој момент. Памтам дека се најдов на интензивна и бипкаа некои апарати, притисок мереше едно на секои 5 мин можда. Нема врска како било така, чисто се ме интересираше зошто не се сеќавам.

12. Zakica88

Zakica88 Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2023
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    64
    Во која недела од бременоста ви закажаа трет царски рез? Мислам дека нема многу да чекаат кои се вашите искуства?

13. Mimics

Mimics Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2022
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    31
    После царски рез крварев 40 дена, по 5 дена добив менструација, траеше подолго и беше обилна, ми прекина пред 5 дена сега имам пак крварење, имала некоја вакво искуство?

14. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    1.022
    Јас памтам се како ден и тоа ме плаши
    Ме оперираа и да најјезиво е што си ги гледаш нозете а не ги осеќаш најстрашно нешто
    Ми ја префрлија спаваќата така одозгора и дојде еден маж и уште еден на 3 ме кренаа со се тоа под мене и ме префрлија на др кревет ме буткаше тој до шок соба како и да се вика таму ме испопокрија нели со дебело такво и др ден сама со помош на сестра само да се префрлиш на др кревет за во интензивна и од таму на тој кревет исто по еден чекор.
    Хорор хахаха

Воедно сакам да прашам како пројдовте втор царски?
    Со првиот доста добро ваљда дека мала млада
    Ама со вториов ми е страв знам што ме чека
    Кога ве закажаа?
    Си најдовте доктор или кој е на смена тој?
    За ГАК конкретно.
    Опоравак?
    Колку време се седи после пораѓај?
    Со првото 5 дена со второ?

15. cocopuff

cocopuff Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    1.051
    Ок деф ме успале пошо не се сеќавам. Памтам на интензивна требаше да се поткренеш малку да те забришат, толку невозможно ми делуваше и немоќно се осеќав. Во ремедика лежиш 2-3 саати на интензивна. После ко црв се влечкаш на друг кревет па пак во соба ко црв, овој момент ми беше најглуп да речам. И пример не памтам дали ме болеше спиналната, валда ќе памтев ако болела си викам :D
    Мене следнава недела ме чека втор царски, немам уште точен ден договорено. Ќе пишам баш искуство.

На KikiKviki му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.126
    Допаѓања:
    10.492
    Царски се договара со доктор ако е закажан. Мене ме закажаа 37+4 за вториот царски. Многу полесно од првиот царски уште од одма. Во 1 на пладне ме оперираа, сабајлето во 5 кога ме средуваше сестрата и ми рече крени газ да смениме подлога, не ми се веруваше дека одма се кренав, зашто со првото многу ме болеше тој момент. Вторник ме оперираа, петок ме пуштија. Веќе до неделата дома гајле немав, рачунај и тодлер дома ме чекаше.

На Izzy_0504 и KikiKviki им се допаѓа ова.
  17. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    1.022
    I mene ke me ceka zatoa prasuvam da se spremam
    Mene me plasat so vikaat demek so vtoriot uste polesno demek ne e isto prvipt i vtioriot a vaka i prviot lesno mi pomina iskreno odma petok si dojdov se dvizev celo vreme aktivna nemav maka

18. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    1.548
    Колку време после царски ви дојде менструација? Мене крварењето ми намали по две недели од царски, па некој жолтеникав исцедок и по 30 дена веќе немав ништо. По 45 дена од царски или 15 дена од кога престана исцедокот пак имам крварење, темна крв е. Дали е можно да е циклус толку рано после царски?

19. Skyler81

Skyler81 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2024
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    708
    Јас добив циклус 46 дена после царскиот, така да можно е.

На LeNora му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    1.548
    Исто е и кај мене 45 дена од царски, мислев повеќе време ќе помине па затоа не бев сигурна