Во секоја болница можеш да излезеш кога сакаш со потпис дека на свој ризик излегуваш. Но штом се потпишеш никој нема да одговара што и да ти се случи по излегувањето. И да, немаат обврска да те примат назад доколку ти се влоши состојбата, па ќе мораш на друга клиника да одиш.
Женски колку време после царски бевте на депилација? Технички не е чепнато ништо долу секако, поише ми е за резот да не се случи нешто, иако депилацијата е под него
Кога ми заврши крварењето, после 35-6 дена. Баш на резот не ми стави восок, околу си тераше нормално (депилирам и дел од стомак, цела интима)
Zdravo ako moze da mi preporacate doctor za zakazan carski rez vo sistina so golem miom sum dali moze da se bira vo sistina tipot na anestezija celosna ili spinaln
Јас кај др. Јорданчо Иванов бев, презадоволна. Не знам за со миом најискрено ама докторот е одличен. Со спинална бев, не ми беше понудено друго ама не ни побарав
ДЕВОЈКИ после царски одите на контрола ..помина месец дена ...и кои контроли се прават ...дали се земаат брисеви...пап....или само ехоооо.....фала ви
Првото ми беше само ехо, тек кога добив циклус тогаш пап и брисеви, така ме советуваше и докторката поради тоа што не се средени хормоните и не се баш најточни рез.
Девојки....колку време крварење после царски.....помина кај мене веќе месец дена и некој ден..немав крварење....речиси цела недела само по малку одвај темно кафено.....сега пред малку ми протече светла црвена крв...а другата недела закажав ехо....има простор за паника....вчера малку се исфорсирано по дома....не дека нешто кренав ама потфати пак.....НЕКОЈ СЛИЧНО ИСКУСТВО.....
Мислам неколку дена пред 40 дена се издепилирав целосно интима, не ми ја помина раната, јас немам влакна на неа под неа почнуваат еден прст. Ама ми рече дека не поминува до година на раната депилаторкава, вика сум се консултирала со тројца гиниколози и подобро е да не се поминува. Вика ако има некое влакно во близина најдобро со ножички, вика брич и восок може да направат поткожно да се воспали во близина на лузната и не е добро. Јас се депилирав цела бременост на два месеци, мн малку растеа.
Да да, и кај мене така некако почнуваат еден прст под неа, а и користам силиконска трака за лузни па ќе залепам за секој случај пред да одам, барем заштитен ќе ми биде резот скроз. Јас па и добив ден пред депилација и дополнително ме сплетка тоа ама ќе ставам тампон, валда нема да е страшно за 15ина мин додека ме среди
Јас ставам тампон општо на секоја депилација, освен во бременост, сега последно ставив исто бев со циклус, одкако заврши, во тоалет се средив, извадив тоа и ставив улошка. Мн крварам ми беше страв да седам со тампон подолго од 1-1.5ч , 3циклус ми е ама незнам што ќе беше ова крварење. Отидов со тампон и секојдневна викам ако пушти само нозе депилирам и дома.
Секој циклус и јас пред бременост бев со тампони, ич не трпам влошки некако, сега ми беше шубе дека некои 45 дена од царски ама па на ехо абдоминално ме гледаа во систина 3 недели после породување и се беше ок и вратено во нормала