Кај матичен ехо и пап, кај докторот што ме породи само ехо и ми ја провери раната дали е ок зарасната.
Жени како оди постапката за царски, ме интересира конкретно дали треба да се прават некои испитувања пред зафатот, со терапија клексани сум цела бременост па ме интересира да не треба со хематолог да се консултирам претходно. Ќе ми кажат во клиника сигурно ама секое мислење и искуство ми значи
Што мислење имате за породување со царски рез во болницата во Охрид? Дали некоја скоро се породила и кај кој доктор?
Кај одиш на депилација? Мојава ми рече до 6 месеци не поминува, еве 8 и пак не ме поминува. Исто скоро два прста нема влакна околу раната, и на нејзо воопшто нема тук там некое, па и нема зашто да ме помине.
Дивај Лики, кај Рулет до железничка станица. Сестрами ја издепилира пред четири месеци точно после година од царски над раната иначе све под неа. Абе сега викам може и во право е, сепак е восок топол, мене еве уште ми е мн чуствителна раната, 3 месеци поминаа и црвена ми е хипертрофирана, и лево при крај ме боли како да ме пече внатрешно некако. Ставам контратубекс.. ништо не помага.
Не ставај ништо, мене ми рекоа ништо да не ставам, кај мене скоро цела е обелена освен на десната страна како на прекини уште има црвено. Јас ништо не сум ставила. Немам ја проблем, освен овулацијата што ми е убитачна, значи бубрези ме болат дури. И ти ко мене се тегнеш од еден крај на друг за депилација
Женски кај мене ќе биде исто царски планиран по моја желба.Колкав е резот,дали после недела дена ќе можам да станувам од кревет и да си ги извршувам обврските околу бебеСекако првите две недели маж ми ќе биде дома нема да работи.
Пробај Фитостимулине во еурофарм ја има. Мене Афродита втор пат пак таа ми ја препорача. Првиот рез ми беше ко маче да ме гребнало, вториов уште заздравува ама добро личи.
Валда уште не ти е завршено крварењето од породувањето, некако рано е 15 дена, по тоа што читам повеќето крварат 40+ дена, кој помалце кој повеќе
А ако е крварење од породувањето дали е нормално да се менува количината? Пред неколку дена скоро па воопшто немав, вчера и денес еве пак имам
Здраво Каков вид на долен веш треба да се носи после царски? Дали мрежести гаки или може обични памучни само повисоки?
Јас уште ден два од болница носев мрежести, после тоа сите дома што ги имав некако точно на резот ми допираа, па тоа некој ми препорача од синсеј хипстер моделот и купив еден куп, уште тие ги менувам, скоро два месеци од царскиот
Зависи од докторот. Мојот конкретно не сече на исто место, три реза имам и не знам како ама само последниот ми се познава, другите два се ептен избледени и не се забележуваат баш.