@Moon2021 Јас се породив со миом на матка, 10 цм и повеќе може беше. И исто ендометриозни цисти на јајници. Следев бременост кај Димитров, ама поради сплет на околности ме пораѓаше Бојаџиев. Инаку требаше Димитров. Ама сум презадоволна од двајцата. Супер поминав со Бојаџиев. А за операции Димитров е врвен.
Исто, секогаш спиев на стомак. Сега секогаш кога ќе пробам, ми е толку неудобно. Само што мене не ме боли стомакот туку половината
Prirodno ili so carski rez se porodivte a sega miomot dali vi se namali posle poroduvanjeto mojot e 9 sm intaramuralen vo matkata na preden zid Sega sum 26 nedela nemase do sega nikakvi problemi daj boze taka I da ostane nekoi go vadat zaedno pri carskiot rez
Не верувам да го вадат при царски, преголем ризик им е, ако нема компликации може и да го остават. И јас сум со голем миом сеа сум 33 недела сега сум кај Панчевски во Систин, ако не ми отиде на одмор за пораѓај На другарка после пораѓај(царски) и се намали еве после една година и неколку месеци...
Daj boze da se namali so doenjeto vikat se namaluval ama sega e najvazno e deteto da se rode zivo I zdravo pa posle ke go resavame miomot
Си се препознав само кај мене проблемот беше од пред бременоста, а сега после бременост скроз дигнав раце, не можам ни да го вовлечам, ко 34 недела изгледам
Мене со првиот царски ми извадија 2 миоми, еден 5 см и еден 2 см. Кога ми го правеа вториот, истата докторка ме оперираше, пак почнале да растат само што беа премали, ни 1 см и рече ризично е да се вадат, може многу да крвариш и ги остави, само да се следат треба.
Може да споделиш каде беа твоите миоми па може зависи од тоа дали може да се оперираат? И кој доктор? Благодарам однапред
Искрено не знам каде беа. Сигурно пишува на отпусното писмо. Дур не ме отворија не ни знаев дека ги имам. Симеонова на ГАК двата царски ми ги правеше.
После колку време од царски почнавте да носите мидер нешто? Јас 8 дена сум после царски втор кога се движам ко балон да имам внатре во стомакот ми се клати цел некако… искуство некоја?
Мене докторот ми дозволи после прегледот прв тој после 40 дена што е. Искрено не го носев којзнае колку време јас, ме нервираше
Тие што сте породени во Систина со царски . Откако завршувате во сала дали прво идете во интензивно и колку време. Дали истиот ден во го носат бебето во соба и фамилијата каде чека ?
Прво на интензивно, јас лично бев 1 саат мислам. Фамилијата можеше да влезе во соба откако ме вратија мене таму.
Јас се породив лани Декември царски во Систина. На интензивна лежиш додека не ти се врати осетот во нозете од спиналната. Јас не лежев многу зошто самиот царски ми траеше 2 ипол часа и веќе и на шиењето спиналот го изгуби дејството па и брзо добив осет во нозете. Таму ти ставаат и едно како вреќа на стомак неам појма за што е. Откако ме симнаа во соба мислам после 1 час ми ја донесоа баш тогаш и дојде сопругот. Може да чекаат долу во чекалната ако сакаат. На интензивна ти даваат и телефон за да се јавиш. Јас на сите свртев не знам ни како ми текна на сите броеви зошто пак бев зашеметена малку
Majki dali nekoj znae dali moze da se dogovori carski vo cair? Prvoto bese prirodno da ama potezok poragaj, so pritisok, zaglavi vo cervix, ne se otvarav.