И мене така ми рече докторот полна 38недела за да ме закажи за царски... Здравје боже нареден месец од кај 16 ноември ќе размислувам... Не се плашам од операции и за носна преграда со докторката под мишка влегов во сала а не пак да го видам побрзо тоа мало нешто што ми шета низ мешето... Има со песна да влегувам во сала... Нека се роди после ќе мислам дали ќе имам или не болки... Бебе е важно да е ок јас не сум толку битна тогаш... Ке помини ништо без болка не поминува
јас сакам да го прашам докторот за целосна меѓутоа како што читам подобро е епидурална.. Правена сум двапати киретажа со целосна меѓутоа немав некоја мака е сега незнам ќе зборнам со докторот наредна контрола...
Може мислиш спинална, епидруална е за болките пред природен пораѓај. Јас бев со целосна, не фати спиналот, лошо искуство имав. Ама незнам не ми беше убаво чуството станав празна некако, дали дека итен царски. Без стомак, без бебе да видам. И во поглед на болки. Излагаш се будиш од целосна све боли господ го видов. Спинал додека пушти ќе примиш терапија и болките се мн поиздржливи.
Ич да не се мислиш за болките. Мојот праг на толеранција на болка е минимален, сепак само првите два дена го поминав со ибупрофен 400 и толку. Првото станување после операција е тешко, мене ми се сврте, анемична бев, па сестрата ме караше дека нема фајде ако запнам да станам, а се онесвестам притоа. Тоа се' се заборава, најважно е да излезете од болница живи и здрави. Опушти се овој период, не се плаши, ти праќам среќа да поминеш најлесно.
Не се плашам!! Поднесувам болка ама мене ми е да бидам во состојба да се грижам за бебето ... Сепак друго е операција на нос или слепо црево каде што после се опоравуваш слободно со лежење и со пазење а овде таа мала душа си бара нега и чување... И затоа инаку немам страв јас од рани, крв операции.. Комотно можам и да гледам... Затоа секогаш велам секаде и се и сешто можам дс издржам ама забоболка во никој случај ... Директно клешта и да треба и да не треба не трпам и не поправам бидејќи нема квалитет... Реално!
За клексаните што треба да ги ставаме 7 дена по испуштање од болница следува рефундација? На кој начин ако да?