После редовната контрола на 40дена, сакав да се осигурам дека е се ок и дозволено, језиво е првиот пат дека немав осет уште околу раната, ама за некој месец минува.
здраво, 2 месеци и 7дена од како сум породена со царски рез, раната ми е лепена ама сеуште имам од страната конец уште не мие паднат за колку време се разградија кај вас? уште имам голем замор, срцебиење и тешко дишење како да ми фали воздух да не сум вдишила доволно дали кај некоја од вас се случувало тоа? правев ехо на срце во ред е и снимив бели дробови во ред е и тоа
на мене мие такс но не сум била на контрола, што ти кажаа на тебе? кај мене е над резот каде што мие конецот чворчето и малце како отечено на допир ме боле
Докторот ми извади со шприц крв од тоа место што беше отечено и ми рече добро р што не инфицирано инаку ќе требаше да ме отвараат повторно но добро помина.
Мајките што родиле со закажан царски кој временски период е подобар? Од сабајле ли? Со првото во 23ч навечер го родив и го отспав делот кај што ти се опуштаат нозете пошто ми е језиво хахаха Да ми кажете искуства и колку дена држат за втор царски?
Јас сум со царски наредниве две недели ќе знам точен датум.. Прашањето ми е дали да му споменам на докторот дека имам желба со целосна анестезија .. Не дека не Знам дека можеби не може ама навистина блиски а и сестра ми ден денес има мака со половината од епидуралот... Што мислите? Да споменам ли?
Мислам дека ке те одбијат. Во мн ретки недај боже ситуации користат целосна во државна преферираат таа од пола Баш кажи ми што ќе ти кажат за датум
Ќе пробам! Ништо не губам ќе прашам... За датум кога бев во понеделникот ми рече во полна 38недела (мада.. матичниот рече може и 38+некој ден) не се плашам ама језиво ми е во половина да ме боцкаат вака целосна посекако две киретажи и една септопластика поминав така па сум немала мака.. И мислам можеби е подобро
Jas bese prasuvala za celosna ne prifanaa pred tri nedeli se porodi ne ni oseti koa me bocnaa a za da ja isfrles pobrzo pi nogu voda i tecnosti jas nemase nikakva bolka u polovina i glava dobro sto me predomislijaza celosnata bolkite poveke se osekale posle
Реално да бооките повеќе де чуствуваат од после меѓутоа секој организам различно.. Докторот ми рече да носам тетрапак сок од јаболко црвено, боза и кока кола а вода секако ... Ќе видиме ама ептен ми е језиво
Нема ни да осетиш, без грижи за тоа. Спинална ставаат за царски, мислам дека е помала иглата од таа за епидурална и помалку нус појави има.
Јас се породив пред неполни 2 недели со закажан царски на гак супер поминав втор царски ми е ова со спинална бев и од од првиот немав болки во половината а и сега ништо не осеќам супер поминав после 5ти ден се осеќав како и пред царскиот без никакви болки
Не е епидурал за царски, спинал е како што ти кажале. Јас никаква мака немам еве месец дена ваљда нема допрва да имам, а и јас многу се плашев од боцкањето во кичма, ама супер поминав. Сум била и под целосна, полесно ми беше со спиналната од аспект на самата анестезија.
Целосна анестезија ептен ако мора во ретки случаи, спинална е побезбедна и за мајката и за бебето. Не се грижи, нема ни да осетиш кога ќе те боцкаат
Полесно ти беше опоравувањето и станувањето? Јас со првото летав на 21 го родив таа со мене беше постара мн болки имаше ама читав не е исто втор со прв и ми е страв да не ме боли сега овој царски на 23г не е голема разлика во годините ама пак
Искуство со царски рез кај др игор самарџиски на гак? Или општо на гак во која недела докторите закажуваат царски?