Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. MidwifeM

MidwifeM Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2020
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    4.636
    Здраво девојки. Прворотка сум и ме интересира дали вие што сте се пораѓале или ќе се пораѓате во приватна болница со царски рез сте имале индикација за истиот или било по ваша лична желба? Јас поради мои здравствени причини најверојатно ќе треба да се пораѓам царски но сеуште не е сигурно. Раната не ме плаши колку што ме плаши помислата како ќе се опоравам и бидам способна да се грижам за бебето бидејќи сопругот е на работа а живееме сами.
    Некоја мотивација од тие што имат искуство и за колку време сте се опоравиле и почнавте да се движите нормално

2. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.131
    Допаѓања:
    8.145
    Јас не сум во приватна болница, ама царски е царски. Јас од прв ден се грижам за бебето фул. На ГАК одма ги оставаат, така да сакала не сакала морав. Дома мм беше неколку дена (2 дена следат за бебе секако, плус одмор некој ден), за помош ете така низ дома. Ама бебето си беше моја обврска од старт. Првата недела раната приболува додека доиш пример или се движиш, ама тоа е. Јас и со нишање влегов од старт зошто плачеше првите денови дома, после се потсмири. Забораваш на раната кога мораш да го намириш бебето.

На Autumn Love, KikiKviki и MidwifeM им се допаѓа ова.
  3. Carpe Diem New

Carpe Diem New Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    629
    Јас се породив два пати со царски рез во Систина, по индикација. Опоравокот е индивидуален, после 5 дена во болница дома се сама си работев и се грижев за бебето, потешко ми беше станувањето од кревет, ама за две недели како нов си. Немав некои поголеми маки.

На Autumn Love и MidwifeM им се допаѓа ова.
  4. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.132
    Едно глупо прашање
    Вие што сте со закажан царски втор дали кажавте на мајките кога ќе ве породат? Нели демек не се кажувало на мајка за првото не кажав иако кога ме задржаа на патолошка она како да осети и ми се јави што праам да ме праша ама успеав да ја излажам дали да ја излажам и сега?

5. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.132
    Јас сум породена на ГАК исто царски со првото и од одма го оставаат и знаат да те остават и да го облечеш сама и цел ден е со тебе а дома искрено вака болка не памтам да имав ич све нормално си правев освен за миење коса ми требаше помош од некој. Со лесно

На katce patce и MidwifeM им се допаѓа ова.
  6. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    6.652
    Опоравувањето е индивидуална работа, тоа и после природен пораѓај не можеш да го предвидиш.
    Јас сум породена два пати царски со индикација. И двата пати уште од втор ден во болница функционирав сама - сама си бев во соба, бебињава скоро по цел ден со мене, станував си ги земав за доење, се туширав секоја вечер, никаква мака. Дома уште од одма си се вратив на сите обврски бидејќи едвај чекав јас да си средам. Сами сме и ние со мм во Скопје, нашите се во друг град. Вториот пат рачунај бевме сами со новороденче и тодлер. Се се постига ако ја имаш соодветната поддршка од партнерот.
    Јас пред првиот царски нејќев ни да чујам за истиот бидејќи мислев нема да сум способна за ништо сама.
    Иначе ако може сопругот нека земе некоја недела одмор за да ти се најде првите денови, дури да влезеш во шема.

На 5678m, MidwifeM и KikiKviki им се допаѓа ова.
  7. p.ilievska

p.ilievska Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    83
    Prviot carski mi bese zakazan no ne izdrza bebus se rodi porano 1 nedela pukna vodenjakot pa taka i carskiot bidna brzo. Sega za vtoro pak imam zakazano carski i mi kazaa eden den prethodno priem. Ako mozi nekoja da objasni sto pravat toj den pred carskiot zosto e priemot porano eden den?

8. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.148
    Допаѓања:
    1.627
    Jas na Gak se porodiv so zakazan carski bev zatoa sto i provoto mi bese carski, na denot na priem mi pravea Ctg me nosea na anesteziolog krvna slika ni pravea mi merea tezina i visina i toa e toa. Jas kako tebe sto ti prsnal videnjakot porano mene sega mi prsna na denot koga imav zakazano za priem me primija mi gi napravija tie ispituvanja sto ti gi kazav ne dobiv nikakvi bolki i utre denta vo 12 mi bese carskiot super pominav

На 5678m и p.ilievska им се допаѓа ова.
  9. p.ilievska

p.ilievska Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    83
    Фала за одговорот. Да е здраво и живо:inlove:

10. Lavitaebella

Lavitaebella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2023
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    22
    После колку време на лузна мачкате Контратубекс или нешто друго?

11. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.132
    Јас со првото мачкав негде после 40дена на ме држи за збор паднати ми беа конците

12. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.132
    Еве проверив
    Таа што ми ја третираше раната во болница ми рече после 20дена може на затворена рана да мачкам
    А јас сум почнала да мачкам на 1месец и 15дена после операцијата

13. Bluefish99

Bluefish99 Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2023
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    5
    Здраво,
    Колку време после царски чувстувавте болка, како боцкање во внатре и болка на допир над раната

14. katce patce

katce patce Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2019
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    312
    Во која недела закажуваат царски во државна дали знаете?
    Првото ми е итен царски во 40+3

15. MysticAura

MysticAura Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2024
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    58
    мене ми кажаа полна 39 недела накај 40та, ми закажаа преглед во 39та така да сигурно ќе биде подоцна

16. katce patce

katce patce Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2019
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    312
    Со врски или само така? Прв царски или?

17. praski4e

praski4e Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.399
    Едно прашање сакам и морам да се породам со царски рез. Прашањето ми е од која недела треба да се оди да ме следи докторот што сакам да ме породи?

18. nice-girl

nice-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    1.171
    Допаѓања:
    1.050
    Од 36та се почнува со цтг јас сум породена со царски во 38 недела

19. bgirl6666

bgirl6666 Истакнат член

Се зачлени на: