Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. MysticAura

MysticAura Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2024
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    58
    мене 38 недела на гак уште ниту едно цтг не се ми направиле

2. portokal*

portokal* Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2019
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    64
    Јас да ви кажам од природно породување подобро нема. Со првото природно се породив, сега морав царски, комплицирано и ризично беше.
    Ме боли, ќе умрам ми се чини.

На Cherry blossom89 и Cherry333 им се допаѓа ова.
  3. Sneeze

Sneeze Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2024
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    19
    Болно е ќе помини јас имам 2 царски сега сум за трето дете,за првото изгорев од болка,неискусна само лежев за второто ме болеше ама се движев повеќе за побрзо да заздравам и вистина помага да не лежиш многу гледај да се движиш да стануваш,болно е но малку по малку ќе ти се олесни.

4. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.131
    Допаѓања:
    8.145
    Исто. И јас мислев дека ќе умрам првиот ден. Нема да умреш и ќе помине болката брзо, ама фактот дека природно е 100 пати полесно си стои.

На portokal* и Sneeze им се допаѓа ова.
  5. Sneeze

Sneeze Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2024
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    19
    Природно е полесно ова е операција не можи да е исто кога ќе кажат болно е многу царски.

На portokal* му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    841
    Допаѓања:
    1.262
    Мене опоравувањето ми беше прилично лесно, нормално е многу болно додека да станеш и легнеш бидејќи печи раната. Но еве после неколку месеци некако тешко ми е да се "помирам" дека делот над раната не го чувствувам како свој, како страно тело да допирам. Од здрав, прав остануваш со лузна и сите пропратни работи хаха

На Sneeze му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    2.897
    Кај мене се врати малку чувството на тој дел, ама не е тоа што беше. Една година помина од царскиот.

На Merten му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    615
    Јас со царски поминав супер со баш минимални болки за два три дена нормално функционирав. Некои што имаат епизотомија или ги стискале многу по ребра повеќе проблеми имаат и болки од тие со царски така да зависи и до организмот. Се е индивидуално не се плашете од царски.

9. portokal*

portokal* Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2019
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    64
    Tamu kade sto ima problem po majkata ili po plodot razbiram sfakam dokolku treba carski. Ne mozam da gi razberam tie majki sami po zelba sto baraat carski.Dajte moznost na prirodnoto i ne se plasete, prirodno si e prirodno.

На Sneeze му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Sneeze

Sneeze Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2024
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    19
    Точно се согласувам мене ми беше многу жал што така испадна,заради висок притисок сум царски за второто мора заради првто што било царски ,а за теетово нема никакви шанси ми кажуваат ако се поминати5 год.Тоа е здравје Боже.

11. Firefox13

Firefox13 Активен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2025
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    17
    Zdravoo , dali ima nekoja shto so prvoto se porodila so carski a so vtoroto prirodo , kolku razlika bilo izmegju dvete bremenosti (najmala), ako da koj doktor vo sk se nafatil za taka . Vi blagodaram !