Јас да ви кажам од природно породување подобро нема. Со првото природно се породив, сега морав царски, комплицирано и ризично беше. Ме боли, ќе умрам ми се чини.
Болно е ќе помини јас имам 2 царски сега сум за трето дете,за првото изгорев од болка,неискусна само лежев за второто ме болеше ама се движев повеќе за побрзо да заздравам и вистина помага да не лежиш многу гледај да се движиш да стануваш,болно е но малку по малку ќе ти се олесни.
Исто. И јас мислев дека ќе умрам првиот ден. Нема да умреш и ќе помине болката брзо, ама фактот дека природно е 100 пати полесно си стои.
Мене опоравувањето ми беше прилично лесно, нормално е многу болно додека да станеш и легнеш бидејќи печи раната. Но еве после неколку месеци некако тешко ми е да се "помирам" дека делот над раната не го чувствувам како свој, како страно тело да допирам. Од здрав, прав остануваш со лузна и сите пропратни работи хаха
Јас со царски поминав супер со баш минимални болки за два три дена нормално функционирав. Некои што имаат епизотомија или ги стискале многу по ребра повеќе проблеми имаат и болки од тие со царски така да зависи и до организмот. Се е индивидуално не се плашете од царски.
Tamu kade sto ima problem po majkata ili po plodot razbiram sfakam dokolku treba carski. Ne mozam da gi razberam tie majki sami po zelba sto baraat carski.Dajte moznost na prirodnoto i ne se plasete, prirodno si e prirodno.
Точно се согласувам мене ми беше многу жал што така испадна,заради висок притисок сум царски за второто мора заради првто што било царски ,а за теетово нема никакви шанси ми кажуваат ако се поминати5 год.Тоа е здравје Боже.
Zdravoo , dali ima nekoja shto so prvoto se porodila so carski a so vtoroto prirodo , kolku razlika bilo izmegju dvete bremenosti (najmala), ako da koj doktor vo sk se nafatil za taka . Vi blagodaram !