Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. Jokiiniki

Jokiiniki Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    212
    Koga bev na vtoriot carski i togas sakav da gi podvrzam ama ne mi dadoa samo posle tret carski e dozvoleno sega sum 25+2doktorot kaza deka e rizicno posle tret carski

2. Ејприл

Ејприл Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    133
    А конечна ти е одлуката да ги подврзиш?јас сум 27 и сеуште размислувам немам разговарано со др.дај боже да е се во ред но не планирам др бременост така барем ке сум рајат не ми се верва некогаш да ме фати желба за четврто при толкав ризик четири реза не

3. l.e.o.n.a 31.07

l.e.o.n.a 31.07 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    543
    Пред една недела имав царски рез и еве денес приметувам дека на левата страна имам како потврдо малце како грутче и баш се уплашив.вчера бев супер и не ме болеше а денес приметувам дека таму ме заболува :sweat:.
    некој со слично искуство ??

4. Ејприл

Ејприл Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    133
    Тоа на левата страна како топче е завршетокот на раната таму има конец но сеуште не ти е распаднат нема потреба да се плашиш ке се повлече тоа

5. l.e.o.n.a 31.07

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    543
    над конецот е :/ и е така поголемко , неможам целото фа го опипам туку го осеќам дека двои од околината...

6. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    После царски колку време не треба да се дигаат потешки работи..и дали на раната може да става некој крем или ништо не смее

7. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Pa preporaclivo e prvite mesec dena da se vnimava max ali sto da kazat majkite koi ragjaat krupni bebinja ?! :)
    Inace za mackanje kazuvaat razlicno vo sekoja klinika, jas ne mackav nisto i super si zazdravi

8. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Што имам слушано , да не се крева тежина потешка од бебето . За мачкање секој различно , сестра ми ништо не мачкаше и супер заздраве.

9. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.428
    Na ranata nisto ne se stava, samo se odmiva so cista voda, mene taka mi kazaa. Za krevanje vnimavaj dodeka da zarasne ubavo, ne krevaj potesko od bebeto.

10. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.150
    За природно породување ми кажаа 6 недели потешко од 6кг да не кревам, а за царски би продолжила и до два месеци. Бидејќи не е само раната треба органите, особено бешиката да се вратат на свое место. Гледај си го бебебто и уживај :)

На Kaetana, Mi-Ma, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    После царски рез треба да се пие многу течности или да не се пие воопшто? И дали може да се бања и за колку време ви зарасна раната?

12. ruruk

ruruk Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2015
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    336
    Mnoguu mnoguu tecnosti ledeni caevi prvite denovi sekako deka moze koga.ke zarasne ranata posle nedela ili dve zavisi kaj sekogo e razlicno kaj mene za edna nedela mi zarasna ubavo I mi go izvadia konecot na 7 den

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Dali nekoj znae tocen podatok posle kolku vreme moze vtor carski ? Mi kasni veke 10dena, a imam 12m sin pa slusnav muabeti deka pred 3god ne smeelo...Moze nekoj da mi kaze ako znae ?

На Ејприл му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Kolku sto mozes poveke tecnosti duri i po 4l ako uspees da ispies e mnogu dobro i za mleko i za pobrzo oporavuvanje. A ranata prvite dena mozes samo so voda da ja mies bez sapunica, a posle nedela dve moze i so gel za tusiranje. Ranata mene mi zarasna za 20dena i mi padnaa dvete koncinja od strana koi gi imav ostatokot mi e lepen. Denes imam samo mala bela linija, neprimetna

На creshicka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.708
    Може и после две години. Кога се пораѓав со поголемиот син имаше една родилка која со се породи со царски 2 години по првиот пораѓај. Моја познаничка се породи со царски 2 години и 9 месеци после првиот пат. Најдобро е да се чека 3 години. Така и кажале на сестра ми.

На Mi-Ma му/ѝ се допаѓа ова.
  16. l.e.o.n.a 31.07

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    543
    Дали ви е тврдо над раната ?

17. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    2.715
    На еден дел ДА.
    @Mi-Ma баш тука на форумов прашував исто, добив одговор дека по 2 години можеш да останеш трудна.
    Ама имаш случаеви како Бубале пример која има три царски на пократок период и се сите три.
    Прашај си гинеколог најубаво. Мада сум правела муабет со луѓе кои се разбираат во такви работи, ми велат: докторите намерно кажуваат тој долг период за да се покријат сами за секој случај, а самата рана е средена по 6 месеци. Ама читајки дека може да предизвика дополнителни компликации како пукање на матка или одлепување на плацента, мене искрено ми е малку страв.

На Mi-Ma и l.e.o.n.a 31.07 им се допаѓа ова.
  18. l.e.o.n.a 31.07

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    543
    и јас мислам дека е ок твојата разлика ... и читам се повеќе длучаи каде што децата им се разлика и помалце од 2 год.

На Kaetana и Mi-Ma им се допаѓа ова.
  19. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    Јас имам блиска пријателка која се породи со царски децата и немаат ни година разлика 11 месеци се..И рекоа дека е ризик па само што влезе во 9 месец неколку дена и ја породија...Ризик постои секогаш..Еве јас се породив пред некој ден жената што беше со мене децата и беа разлика 3 год и нешто па и пукна матката..Така да кај секој е различно..:)

На Mi-Ma му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    Zeni posle carski kolku vreme cekavte da imate odnosi? Vi bilo li tesko, bolno?