Дали во Македонија освен на Гак, во приватните прават Француски царски рез, и дали некој од вас има искуство?
Мајки!! Јас денес бев на конторла породена со царски.. Отидов на конторла бидејќи многу ми беше тврд делот кај папокот а и папалот не ми се врати, кога кашлав и кога станував ме болеше тој дел... Гинекологот рече дека се кила и дека треба да се обратам на дигестивна хирургија... Си велам со операција ќе се среди... Дали некоја се соочила со ова, дали направила операција ( јас сеуште незнам дали ќе правам но изгледа дека да) како беше, колку време ве задржаа...
Ти душо се породи сабајле сега одмарај утре здравје ќе ми те станат малку тешко е ама ќе навикнеш.Секој ден по малце и се ќе дојде се во свој ред.Ти посакувам брзо закрепнување јас 2 царски поминав.Првиот не брв искусна потешко само знам даека не треба да се залежваш.Да се трудиш да стануваш секој ден по малку.Не денес секако.
Супер поминав, ништо не беше страшно. ме боли раната на движење ама ќе пројде. Инаку станав бев на тераса и до тоалет.
За тие што се боцкале во бременост со клексани, колку време пред царски ви кажаа да прекинете да се боцкате?
Мене два дена... После кога ме припремаа крвта беше толку густа одвај инфузии примав решето рацете... Треба на трансфузиологија месецов да одам .. Породена пред два и пол месеци. Сега пак ќе правам операција на кила на папок
Оф леле нека е со лесно само. Мене докторката ми спомна една недела претходно да престанам. А мене ми е страв толку многу време зошро имам тромбофилија и 4 ген мутации.