Мајки Јас денес пак бев ми рече пак понеделник сеуште срце не слушнавме... 6+1 сум била рече да почекаме Некоја искуство со и мислење
Мајки која недела ве направиле царски? Имам индикација за царски поради карлична поставеност на бебе. Докторката грубо ми процени 38-40 недела…
Тоа анестезиологот ќе процени лично за тебе што е подобро, инаку и двете сум ги примала и многу полесно поминав со спиналот.
Imam eden poragjaj so carski ama bev so celosna anestezija ..sega zdravje za 2 ro ako bide sakam so spinalna..pa zatoa prasav koja e podobra fala ti
Сега ако нема индикација за целосна, обично сите се со спинал, полесна е процедура и за докторите и побрзо оди. Со индикација или не дај Боже хитен царски, тогаш мора целосна.
Спинална, поготово ако си алергична на доста работи. Не боли, будна си во тек на породувањето, резот боли нормално при станување, но поминува колку повеќе се движиш,
Целосна е само со индикација. Имале индикација затоа добиле целосна, во спротивно само со спинална прават царски.
Здраво мајки, Поради тоа што очигледно ќе идам на царски, ме интересира после колку време можевте да бидете физички активни? Јас имам преголема потреба да вежбам, поради болки и искривување на грбот..
Поминати 3 и пол месеци и сеуште не, долго време вежбав, години уназад ама сеуште не се чувствувам спремна да почнам пак. Само пешачам засега. Различно кај сите веројатно
Кога ќе ти дозволи доктор. Мене ми дозволи одма на прв преглед после 6 недели. Но нормално, полесни вежби за почеток, јас на три недели генералка на вцто му правев, коа го грабнав ме караше после матичната ама стварно мака немав.