Ajde ako nekoja ima iskustvo neka i odgovori na Krismanka86 , ili ova e zatvorena tema za odredeni licnosti.
Jas takvo iskustvo sum nemala Moja bratuceda imase problem uste vo pocetokot so ranata,gnoj imase. A @Krismanka86 ja sovetuvam da ne bara sovet ili koj imal slicen problem tuku da poseti doktor.
Малце глупо прашање ама ајт После колку време легнавте на стомак да спиете? Јас многу сакам ете уште ми е шубе, неам никаква болка нормално помина месец дена од царскиот, да прашам пак искуства.
Јас си спијам уште пред недела дена односно толку немаше ни месец после царски..Но ме заболува стомак ако спијам подолго време, исто и кога легнувам ме заболува но поминува..А јас сакав друго да прашам читајки дека првиот однос после царски е болен малку мене страв ме фати мм само прашува кутриот иначе има поминато 5 недели мислсм и 5 месеци да поминат мене ми е страв многу..Кога ке ме праша за вакво нешто еве ваква станувам
@NanaMia jas nekade posle 15 dena od carskiot se najdov svrtena na stomak spiejki,taka svativ deka mozam da spijam na stomak inace mi bese strav da legnam,ama ne praktikuvav bidejki gi natisnuvav gradite a imav mn mleko i bi bea bolni.Inace cel zivot otkako pamtam za sebe spijam na stomak edinstveno tesko nesto vo bremenosta mi bese sto ne mozav da spijam na stomak. @blessed.an prviot odnos posle carskiot ne mi bese bolen,tuku cudno neprijatno custvo,bukvalno kako prv odnos,ama ko ke se opustis kako nisto da ne bilo.Nie nemavme odnosi cela bremenost,i od ko se porodiv do 6 nedeli dodeka pomina prvata kontrola na gin da mi kazat deka se e vo red i e vrateno na svoe mesto i ranata super e zazdravena.Pa potoa dobiv odma pa ne mi prekinuvase skoro cel mesec pa ajde hormonski apcinja.Taka da prviot odnos ni bese otprilika 3-4 meseci posle poroduvanjeto.Ama zatoa sega nadoknaduvame za propustenoto.
Ние на почеток на бременост имавме но мм е паничар па мн ретко..Потоа во 5 месец јас прокрварив и ни беше забрането е сега затоа нон стоп се му е тоа муабетот..Ке си почекам во сабота сум на контрола па ке видиме..
уште ми ејезиво да спијам на стомак али си се вртам од време на време... кај мене поминаа веќе 6 недели од царскиот и јас демек ќе пробаме со маж ми и стварно беше така нелагодно чувство и затоа и не продолживме ... али јас како грев некој се плашам сега да не се затеуднува и од предсемената течност иако предходно гајле немав абе комедии сум од страв пак да не останам трудна. дај кажујте користите ли некаква заштита ?
знам тоа ... значи зборувам за без ејакулација внатре .. т.е сето тоа траеше само 1 мин. максимум и дека ептен нелагодно ми беше па прекинав ...
Каков е тој појас што се носи за стомакот ако некој знае..Килажата си ја вратив но стомакот ми е огромен..Со првото бев природно немав стомак дали сега од царски повеке останува стомак..Некој ако користел и нешто друго нека каже..позз
Не останува повеќе стомак од царски, туку затоа што ти е втора бременост. Со првото се опуштиле мускулите, а со второто многу повеќе се опуштени, многу побавно се враќаат во нормала, а самата цезареа придонесува за потешко враќање, поради тоа што не смееш да вежбаш најмалку 6 месеци. Инаку има специјални појаси што се продаваат во продавници за ортопедски помагала, а работа ќе ти заврши и обичен мидер од било која продавница за долна облека. Инаку е пожелно мидерот/појасот да се стави веднаш штом дојдеш дома од болница за да има поголем ефект и побрзо да заздрави раната, не знам колку би бил ефикасен ако го носиш неколку месеци после породување.
Te citiram ovde zatoa sto porodilni prikazni ne e temata kade sto bi trebalo da odgovoram. Ima slucaevi kade sto se zakazuva carskiot,bez da gi cekaat porodilnite bolki no najcesto doktorite sovetuvaat deka e podobro da pocnat kontrakcii pa da se vidat uslovi za priroden ili za carski. Za toa ke si odluces so doktorot koj misles da te poroduva.
Jas se porodiv 36+3. Vednas stom napraviv 36 polni se dogovorivme za carski. Toa zavisi od dr, kako ke proceni. Ako nemas nekoj poseriozen problem ubavo e da se nosi kolku sto moze podolgo. No dokolku postoi nekoj rizik stom vlezes vo 37 ok e da se porodis carski.
Дaли сте имaле прoблеми сo зaрaснувaњетo нa рaнaтa oд цaрскиoт? Штo кoристевте зa дa зaрaсне сoсем? Кaј мене пoсле 6 недели oд пoрoдувaње нa еднo местo си влaжни и не зaрaснувa. Не знaм зoштo, дaли е кoнец или влaкнo некoе, aмa некaкo тешкo се зaтвoрa. А ме чешa ужaснo, oдвaј се вoздржувaм дa не гo чешaм. Ми рекoa декa билo нoрмaлнo и се јaвувaлo кaј скoрo сите (мене личнo не ми е нoрмaлнo), дa не сум стaвaлa ништo, ќе си пoминелo, сaмo рaнaтa дa билa пoвеќе нa вoздух. Амa тoa знaчи дa лежaм и дa си гo држaм стoмaкoт пoткренaт. Мидер не ми пoмaгa, имaм три, ниеден не ми гo пoдигa стoмaкoт дoвoлнo, плус ме пoти дoпoлнителнo штo јa влoшувa ситуaцијaтa. Се мислaм пoјaс дa земaм, oти сo бебе сaмa дoмa не мoжaм цел ден дa лежaм. Некoјa?
Незнам кој ти рекол дека е нормално.Мене не ми изгледа нормално 6 недели да не зараснува.Кај мене на 10 дена после царскиот го извадија конецот и немав ништо супер беше зараснато.А другарка ми слично нешто како тебе и беше на клиника дека ск се породи ја дренираа,инфицирана и била раната и после пиеше и антибиотици.А за чешање ме чешаше раната и мене мислев можам да ја фатам и да ја откорнам,а за мачкање со ништо не сум ја мачкала.Да ти е мирна душичката чисто појди си на една контрола нека ти ја ѕирнат раната.
@Annath мене докторката ми рече да ја прскам раната со Бивацин ама сега дали ќе го најдеш. Има еден сличен спреј ама содржи кортико. И јас не можев да носам мидер а ни појас, повеќе ме потеа, само високи памучни гаќи. Конецот ми го извадија после една недела и се си беше зараснато, дури не ме ни чешаше многу.