@ilyan @LadyC a koga zapocnaa da vi podrasnuvat vlaknenca, depiliranje ili bricenje koga? Na mene koncite seuste ne mi se padnati, a veke 3ta nedela kako sum porodena,.. a i zapocnav veke da podniknuvam, sepak posledno depilacija mi bese pred poveke od 3nedeli, dva dena pred poragjaj se depilirav
Немам чепнато, ќе одам на депилација за една недела таман мали ќе направи 40. Брич не доаѓа у предвид да ставам. Голема работа ако си подникната малку и онака ќе крвариш. Олабави се малку и кога ќе поминат 40 цакјм пакум прави се ако можеш.
Mene ranata mi e dosta pogore od intimata zona i prilicno golema i povisoko za razlika od ostanatite so carski , zatoa vednas se sreduvav vo toj del.
Жени да ве прашам,пријателка моја само што ми кажа дека раната од царскиот и гноела отишла кај докторот и рекол нормално е да мачка бетадин или спреј да прска незнам точно,дали некој друг имал вакво искуство?еве јас сум царски ама за ова прв пат слушам,секој совет добре дојден.Поздрав убав ден на сите
На точно 6 недели кај мене се појави исцедок од едно место, како дупче, ама не беше гној, повеќе како бистра сукрвица. Од конците е така. Нека мачка бетадине и може банеоцин прашок да става. Јас со октенисепт прскав и ставав банеоцин. Се среди за две недели, и после тоа уште ми беше страв да не ми се повтори, па правев тоалета на целата рана два пати дневно. Со првиот вака не ми беше, многу убаво и безо ми зарасна. А во последно време многу се жалат на вакви проблеми, а се породени на ГАК или во Чаир. До квалитетот на конците е веројатно.
Mami imav strupce od ednata strana i mi padna ama imam dupce na mestoto i ima belo malku od poatranite vo dupceto .. se prskam so sprej.. pomagajte so da pram vejke 1 mesec i 3 dena od ko se porodiv vo plodnos
Mi se otvori ranata sijana bev . utre ke odam laserski da mi ja zalepat.. boli ? Posle eden mesec od ko se porodiv.. na zivo ke boli ?iskustvo ? Panicarka plaslivka sum :/
Zdravo sakav da ve prasam porodena sum carski rez pred 20 dena i mi rekoa koncite sami ke padnat ama aber nemaat ne mi e lepena ranata tuku siena i dali moze da ja toplam nekoi da spodeli iskustvo fala vi.
Немој да ја затоплуваш, нема потреба. А конците не паѓаат така брзо, треба време. Еве, јас сум во септември породена, скоро четири месеци, на едниот крај од раната не ми е сосема паднат конецот.
Одма кога ми го извадија фластерот на клиника. И дома кога дојдов, при секое туширање ја мокрев, само не користев ни сапуни ни гелови. После бањање/туширање ја тапкав со сува стерилна газа и толку.
Женски ми прокрваре раната од десна страна, знаеше да потече крв, ама денеска мн ми тече... а и ме боли по малку од таа страна.. Иначе има пиминато месец и пол. Гинекологот тука е дури на 12 ти. Некоја искуство?
Мајки јас пред 20 дена сум породена со царски. Лепена сум но имам и 2 конци еден на сред и еден на страна. Е сега дома нормално облечена и стомакот ми виси и ми се поти баш делот кај раната. Кога ја фаќам раната на сред кај конецот ми е испотена и ми мириса лошо. Ми е страв случајно да не загнојала. Кога се истуширам е друго но што ако кога се облечам пак се потам. И А болки такво нешто немам.
Inficirana i e. Isto i mene posle edna nedela od koga se porodiv mi zagnoi pa nazad vo cair mi ja cistea nekolku dena po red odev. Ne me bolese voopsto ni koga se porodiv ni koga se inficira. Edino sto bolese malju bese koga se inficira sestrata mi go izvade koncite od stranite i mi napravi dupcinja so skalper e toa bolese, za da ja ispere vnatre i da moze da se drenira. I obavezno antibiotik. E tek posle cetiri meseci mi zarasna skros dupceto. Nemam nikakov problem sea pu pu da ne se urocam. Inace prv pat citam deka vo cair na mn im se inficirala ranata jas mislev edina sum zos znam da imam medicinski ispadi
Мајки породени со царски рез со локална анестезија , да ве прашам дали ви беше студено во операционата сала за време на пораѓај?
Јас на 20 ти декември се породив и со чорапи бев ама додека се пораѓав не ми беше ладно. Кога отидов до сала се тресев ама од страв