Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    @ilyan @LadyC a koga zapocnaa da vi podrasnuvat vlaknenca, depiliranje ili bricenje koga?:sweat: :worried:Na mene koncite seuste ne mi se padnati, a veke 3ta nedela kako sum porodena,.. a i zapocnav veke da podniknuvam, sepak posledno depilacija mi bese pred poveke od 3nedeli, dva dena pred poragjaj se depilirav

2. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.432
    Немам чепнато, ќе одам на депилација за една недела таман мали ќе направи 40. Брич не доаѓа у предвид да ставам. Голема работа ако си подникната малку и онака ќе крвариш. :)
    Олабави се малку и кога ќе поминат 40 цакјм пакум прави се ако можеш. :)

На sunmoonstars му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.428
    Mene ranata mi e dosta pogore od intimata zona i prilicno golema i povisoko za razlika od ostanatite so carski , zatoa vednas se sreduvav vo toj del.

4. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Жени да ве прашам,пријателка моја само што ми кажа дека раната од царскиот и гноела отишла кај докторот и рекол нормално е да мачка бетадин или спреј да прска незнам точно,дали некој друг имал вакво искуство?еве јас сум царски ама за ова прв пат слушам,секој совет добре дојден.Поздрав убав ден на сите

5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.586
    Допаѓања:
    201.820
    На точно 6 недели кај мене се појави исцедок од едно место, како дупче, ама не беше гној, повеќе како бистра сукрвица. Од конците е така. Нека мачка бетадине и може банеоцин прашок да става. Јас со октенисепт прскав и ставав банеоцин. Се среди за две недели, и после тоа уште ми беше страв да не ми се повтори, па правев тоалета на целата рана два пати дневно. Со првиот вака не ми беше, многу убаво и безо ми зарасна. А во последно време многу се жалат на вакви проблеми, а се породени на ГАК или во Чаир. До квалитетот на конците е веројатно.

На irenadaniel му/ѝ се допаѓа ова.
  6. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Леле мила фала многу одма ке и пишам,инаку во Чаир е породена

7. anastasija mitic

anastasija mitic Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    471
    Mami imav strupce od ednata strana i mi padna ama imam dupce na mestoto i ima belo malku od poatranite vo dupceto .. se prskam so sprej.. pomagajte so da pram vejke 1 mesec i 3 dena od ko se porodiv vo plodnos

8. anastasija mitic

anastasija mitic Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    471
    Mi se otvori ranata sijana bev . utre ke odam laserski da mi ja zalepat.. boli ? Posle eden mesec od ko se porodiv.. na zivo ke boli ?iskustvo ? Panicarka plaslivka sum :/

9. Marija M

Marija M Активен член

Се зачлени на:
    17 март 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Zdravo sakav da ve prasam porodena sum carski rez pred 20 dena i mi rekoa koncite sami ke padnat ama aber nemaat ne mi e lepena ranata tuku siena i dali moze da ja toplam nekoi da spodeli iskustvo fala vi.

10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.586
    Допаѓања:
    201.820
    Немој да ја затоплуваш, нема потреба. А конците не паѓаат така брзо, треба време. Еве, јас сум во септември породена, скоро четири месеци, на едниот крај од раната не ми е сосема паднат конецот.

На Nena.dim му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Marija M

Marija M Активен член

Се зачлени на:
    17 март 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Izvini moja greska mislev da ja topam posle kolku vreme ja natopi.

12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.586
    Допаѓања:
    201.820
    Одма кога ми го извадија фластерот на клиника. И дома кога дојдов, при секое туширање ја мокрев, само не користев ни сапуни ни гелови. После бањање/туширање ја тапкав со сува стерилна газа и толку.

13. Marija M

Marija M Активен член

Се зачлени на:
    17 март 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Фала ти многу само за тоа не ме информираа во болница.

14. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    3.304
    Женски ми прокрваре раната од десна страна, знаеше да потече крв, ама денеска мн ми тече... а и ме боли по малку од таа страна.. Иначе има пиминато месец и пол.
    Гинекологот тука е дури на 12 ти.
    Некоја искуство?

15. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.238
    Оди на хирургија

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. seldom

seldom Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2015
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    71
    Мајки јас пред 20 дена сум породена со царски. Лепена сум но имам и 2 конци еден на сред и еден на страна. Е сега дома нормално облечена и стомакот ми виси и ми се поти баш делот кај раната. Кога ја фаќам раната на сред кај конецот ми е испотена и ми мириса лошо. Ми е страв случајно да не загнојала. Кога се истуширам е друго но што ако кога се облечам пак се потам. И А болки такво нешто немам.

17. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.787
    Допаѓања:
    8.915
    Inficirana i e. Isto i mene posle edna nedela od koga se porodiv mi zagnoi pa nazad vo cair mi ja cistea nekolku dena po red odev. Ne me bolese voopsto ni koga se porodiv ni koga se inficira. Edino sto bolese malju bese koga se inficira sestrata mi go izvade koncite od stranite i mi napravi dupcinja so skalper e toa bolese, za da ja ispere vnatre i da moze da se drenira. I obavezno antibiotik. E tek posle cetiri meseci mi zarasna skros dupceto. Nemam nikakov problem sea pu pu da ne se urocam. Inace prv pat citam deka vo cair na mn im se inficirala ranata jas mislev edina sum zos znam da imam medicinski ispadi :D

На Dushi0102 и irenadaniel им се допаѓа ова.
  18. TamaraSJ

TamaraSJ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2016
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    300
    Мајки породени со царски рез со локална анестезија , да ве прашам дали ви беше студено во операционата сала за време на пораѓај?

19. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    5.781
    Мене лично не.Ноември беше тогаш.

20. seldom

seldom Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2015
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    71
    Јас на 20 ти декември се породив и со чорапи бев ама додека се пораѓав не ми беше ладно. Кога отидов до сала се тресев ама од страв