Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Zeni vo koja nedela vi zakazaja carski?

На tarantula му/ѝ се допаѓа ова.
  2. verba

verba Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    198
    37ma

На irenadaniel му/ѝ се допаѓа ова.
  3. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    39

4. dade123

dade123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    1.184
    дали некоја има отанато бремена пред истекот на две години од царски рез ?
    многу сакам второ дете, сега имам малечка и има 1 год и 3 месеци, ама уште да не е рано ?

5. seldom

seldom Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2015
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    71
    Јас не ама моја другарка роди близнаци со царски и после 3 месец одкога роди остана пак трудна . Една година и се разлика близначките со другото.

6. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    5.781
    Можи,роди си слободно. Прво на гинеколог за да те види како си со раната и матката,инаку не важи тоа правило до 2 год никако друга бременост. Јас сакав веднаш второ,по 2 месеци од царскиот бев на контрола и докторката ми рече дека можи и тогаш веднаш да забременам. Ама сплет на други околности,па мораше да одложам за второ бебе за малку покасно.

На Dushi0102 и dade123 им се допаѓа ова.
  7. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Јас кога ќе се пораѓам ќе бидат точно две години од првиот царски. Сега за сега имам лесна бременост. Ќе видиме како ќе поминам на пораѓај.

На dade123 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Препорака на гинеколозите е барем две год ,а не е дека нема што родиле и пред две год

9. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Тоа е општа препорака, секоја жена е засебна. Јас добив дозвола за второ дете која ќерка ми имаше 10 месеци, забременив кога имаше 12 месеци. Децата ми се точно година и девет месеци разлика, првата бременост ми излезе душата од проблеми, ама затоа втората ми беше песна. Двете деца ми се родени со царски, уште сто да родам ќе мора така да биде заради ортопедски проблеми кои ги имам од раѓање. После второто дете, добив препорака за пауза од најмалку две и пол години, заради можност за појавување на прозорец на стариот рез од матката, шо не значи дека е правило ама е можност.

На irena.1 и irenna им се допаѓа ова.
  10. dade123

dade123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    1.184
    Најлесно ќе поминиш :*

11. dade123

dade123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    1.184
    значи да се фрлам на работа :lol:

На m.i.g и irena.1 им се допаѓа ова.
  12. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Devojki neznam dali e soodvetna tema za moevo prashanje, no e sepak za carski. Ve molam dokolku nekoja ima iskustvo so doktorkata Arta Bina od Gak i da ja poragala carski, ke ve molam za iskustvo kako i shto ste pominale so nejze i kako ste zadovolni. Vi blagodaram :*

13. TamaraSJ

TamaraSJ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2016
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    300
    Жени, за царски рез топло го препорачувам др Неџипи во Чаир. Јас уште си ја немам видено раната, од страв,али маж ми рече дека ми била како гребнатинка 7-8цм. Немам конци.Операционата сала ја очекував многу морбидно, она беше како обична соба, си поминуваат доктори,сестри, од другата сала.. Јас бев со спинална анестезија + ме успаа, али се будев и пак спиев. Болките не беа неиздржливи, нешто како воспаление на мускули, поболно, посебно додека да станеш. Најболно е кога јадеш и кога цревата почнат да работАт. Исто така и одењето откако ќе станеш од кревет, посебно кога си вкочанет. Не можам да одам исправено. Вчера ме пуштија, после точно цели 3 дена, откако се роди син ми.

На elena.mak и TheSecret им се допаѓа ова.
  14. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.238
    Јас мила, имам три деца на возраст 5 и пол 3 и пол и година, три пати царски рез и бременостите ми почнуваа на година и пол на претходното дете а пораѓаите на две и два-три месеци. Не истиот рез сум трите пати сечена.

На katalina, irenadaniel и dade123 им се допаѓа ова.
  15. dade123

dade123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    1.184
    се восхитувам на вакви жени одлучни и решителни !
    Малата моја има година и 3 месеци и само се мислам овој месец, нареден месец дали од страв од нов рез или од страв како ќе се снајдам сама со две деца, и јас и мажотми работиме исто, администрација, и кога наутро ја оставаме малата срце ми се кине.
    ама ќе биде не ја оставам сама, и јас сакам три а второто да ми биде машко мн сакам :)

16. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.123
    Допаѓања:
    2.197
    Девојки да ве прашам за искуство... Дали само на мене ми е вака или ова е нормална состојба после царски... Неполн месец после породување делот од стомакот над раната испод папокот ми има изгубено површински осет. Не чувствувам баш ни допир ниту топло-ладно...многу необично и неубаво чувство,не знам дали е нормално и вообичаено?

Последна измена: 1 февруари 2017
    На seldom му/ѝ се допаѓа ова.
  17. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    5.781
    Нормално е

На Grungie му/ѝ се допаѓа ова.
  18. seldom

seldom Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2015
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    71
    Јас сум месец ипол и уште ми е отрпнан тај дел

19. Emmaaa

Emmaaa Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2017
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    8
    Sakam da Prasam kolku vreme od prilika traat bolkite posle poroduvanje so carski Rez I vase mislenjee vo vrska dali da pravam voopsto carski bidejki so prvoto dete imav MN tesko prirodno poroduvanje I ako Mozi nekoj sovet oti stvarno sum zbunetaaa inace prvoto poroduvanje mi bese so provokacii I mi pukna kanalot na matkata MN Bev shiena I zatoa Sega sakam so carski...
    P.s.izvinete za lat pisvam of mob

20. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    5.781
    Првото станување е прилично болно.Првите неколку денови боли како да ти се воспалени мускулите од правење стомачни,значи ништо страшно.Колку повеќе движиш и почесто стануваш,толку побрзо ќе ти помини.Јас за две недели бев како нова,после месец можев и на стомак да спијам.Ако ти е страв,оди царски не е воопшто лошо,но се зависи од самиот организам.Сепак најдобро е да се консултираш со матичниот.Со лесно. :)

На Emana, Emmaaa и irenadaniel им се допаѓа ова.