Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. Emmaaa

Emmaaa Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2017
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    8
    Fala Ti MN na sovetot inace ginekologot mi rece DEKA Kako sakam taka ke me poroduvanje a za bolkite so prvoto pretrpev strasni bolkite PA poloso ne veruvam DEKA ke bide pozz

2. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Jas sum carski i sega pak ke odam carski,bolki nekolku dena no nisto strasno

На tarantula, LadyC и Emmaaa им се допаѓа ова.
  3. Emmaaa

Emmaaa Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2017
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    8
    Fala pozz

На irenadaniel му/ѝ се допаѓа ова.
  4. seldom

seldom Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2015
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    71
    Јас 10 пати би одела на таков царски како шо поминах. Првородка сум ама како шо слушаах дека после било болно па нз шо нема врска. Нормално имаш болки рана е ама ти како шо викаш ептен си загазила природно. Така да ич не се мисли. :)

На Emmaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Emmaaa

Emmaaa Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2017
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    8
    MN mi olesnavte oti se iznaslusav se I Sesto ama barem nema da se macam so kontrakcii I posle nekoj ucen ne doucen da me sie dva satii na zivoo I da Ti vreska

6. irenadaniel

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Ic da ne slusas nikoj,jas prviot pat morav carski zaradi postavenosta na bebeto a sega po svoja zelba odam carski.

7. Emmaaa

Emmaaa Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2017
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    8
    A pod kakva anestezija go pravevte I so koja e podobro spored vas I dali vie ili doktorot odlucivte za Toa ?

8. seldom

seldom Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2015
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    71
    Изгледа веке не ни питат. :) мене не ме питаа локална ми беше ама ногу поубаво. Барем детенцето ке си го видеш.

9. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.432
    Царски со спинал. Сакав тотална ама немаше индикации и не ми дозволи докторката. И поубаво, ќе се зезнев.

На Kaetana и Emmaaa им се допаѓа ова.
  10. lejla5

lejla5 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    252
    Ako nemas problemi so polovinata ili nekoja povrena na nervite na toj del spinalnata e podobra od o0sta anestezija.jas sum carski porodena i bev edinstvena so opsta anestezija bidejki imam povreda na nervite na polovinata i na grbot.od opsta anestezija potesko e.a i poveke vreme se naogas vo sok soba i ako se porodis kako mene vecerta duri utredenta za prv pat ke si go vides bebceto a veruvaj tesko e toa 12h mislev koga ke me odnrsat vo soba da mi ja donesat beba,cela vecnost mi se vide.nikoj nisto ne ti kazuva ni kolku kg e rodena no vo kolki casot tocno e rodena.zatoa moj sovet e ako nemas problemi odi so spinal

11. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Ве читам бирате каков тип на анестезија да ви стават, за каде поконкретно на државно или приватно?
    Јас сум со главоболки често и сега во бременост зимава глава не престана да боли. Ама ај се тешам подобро глава него нешто друго. Во случајов која е подобра анестезија?

12. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    5.781
    Како што кажа членката погоре,доколку немате некој проблем со половината,тогаш е подобро спинална наместо целосна.Операцијата е 15-20 мин.свесни сте за се,ќе го слушните и видите бебето веднаш,после во шок соба ќе ви го донесат пак и нареден ден си одите во соба.Еве јас конкретно имав мака со кичмата,порано мн често се укочував и не можев да станам од кревет,а сепак бев со спинална.Досега 15 месеци после пораѓај не сум имала проблеми.Кога ќе дојди времето за царски,ќе си се договорите со анестезиологот.

На Emmaaa, LadyC и irenadaniel им се допаѓа ова.
  13. irenadaniel

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Jas bev so spinalna odlicno pominav ,bas taka 30 min operacijata mozi i pomalku da bese i vednas si go vidov bebeto:)

На Emmaaa и LadyC им се допаѓа ова.
  14. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    Јас се породив царски пошто така мораше. Моето искуство - нема тука ништо ама баш ништо "царски". Кој ли му го даде името да ми е да знам.....

На irenadaniel, Annath и Kaetana им се допаѓа ова.
  15. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Како бе така бебето не ти го дале цел ден да го видиш ? Во која болница се пораѓаше? ДАј кажувајте од која болница ви се искуствата зошто и тоа е важно. И јас сум царски породена со општа анестезија во 2015 во чаир. Само што се разбудив во шок соба ми го донесоа одма бебето. Се породив некаде околу три напладне. Уште во шок соба ме стана, и после сама станував. Сабајлето ме префрлија на оделение и првиот ден повеќе пати ми го носеа бебето, вториот и третиот ден скоро цел ден. И после три дена од царскиот ме пуштија дома.

16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.300
    Допаѓања:
    76.397
    Najverojatno zavisi do toa vo kakva sostojba e majkata. Jas prirodno sto bev go vidov sinko posle 15 saati, se porodiv vo 6 sabajle, a duri nakaj 9h vecer mi go donesoa.. i togas epten na kratko go vidov lezecki i pak go zemaa, nemozev glava da krenam poradi onesvesuvanje... isto vo Cair porodena.

На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    5.781
    Јас и ти сме во иста болница породени,затоа вака пишуваме :D

Во 14 ч.дојде докторот да ме види,ме провери вагинално и рече ова нема шанси природно,веднаш царски.Дури ме однесија в сала,дури ме средија малото се роди во 14:25 .Значи најмногу 20 мин да траеше се.Во шок соба го видов бебето во 18-19 ч.а во мојата соба ме преместија сабајлето во 7

18. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.450
    Допаѓања:
    38.498
    Мене во 9.10 ми ја ставија спиналната, во 9.32 е роден малиот. Исто, одлично искуство со спинална и многу брзо опоравување.

На Cinderfakinrella, irenadaniel и m.i.g им се допаѓа ова.
  19. irenadaniel

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Lele nekoj raboti mi se izbledeni probvam da se setam demek ete sega sto me ceka i neznam kako bese redosledot:))me prasva prijatelka klizma dali mi stavile pojma nemam :)

20. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    5.781
    Сега ставаат две мали тубички,нешто слично на оние тубичкине што ги мачкаме маливе ко ќе му излегува забчиња. Толку малецки се,мене две ми стави,црево како порано на времето не ставаат сега,можи на државниве,овде кај шо сме јас и ти не.