Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    А да те прашам и ова не памтам :)катетарот пред анестезија го ставаа или како?памтам само кога ми го вадеа ццц како можам бре да не памтам

2. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.450
    Допаѓања:
    38.498
    @irenadaniel прво спинална, па катетар. Ништо не се чувствува.

На irenadaniel му/ѝ се допаѓа ова.
  3. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    5.781
    @irenadaniel мене прво катетерот,па спиналната за разлика од @kristina.k ама сигурно дека кики беше на закажан царски,а јас почнав прво со природен.Претпоставувам само.Јас од што слушав други ми беше страв за катетерот ама искрено не го ни сетив ни за ставање,ни за вадење.Едино имав малку чешање долу од ко ми го извадија ама малку и крато траеше

На irenadaniel и kristina.k им се допаѓа ова.
  4. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.450
    Допаѓања:
    38.498
    @m.i.g Да, со закажан царски прво спиналната ја ставаат. Како и да е, не е страшно. :)

На irenadaniel и m.i.g им се допаѓа ова.
  5. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    28.286
    Jas bev nesto kako @irena.1 .
    Hiten carski,prvo kateter si dobiv pa opsta anestezija.Sinko e roden vo 10:30 a mene vo 14-14:30 me odnesoa vo soba kaj drugite rodilki i odma sinko mi go donesoa i na sekoi 2 sati mi go nosea da cica bidejki imav obilno krvarenje da kontrahira matkata.Kaj mene nemase ni sok soba ni nisto.Da napomenam sama se vlecev od krevet na krevet da se premestam za da me odneasat od operaciona do gore na odelenie.Sabajleto posle vizita pred da go imam prvoto stanuvanje mi go izvadija kateterot i me ostavija sama.Za oporavuvanjeto relativno brzo se oporaviv sekoe stanuvanje posle prvoto se polesno i polesno.Doma sve si rabotev samo mn tesko ne krevav.Otprilika 10-15 dena posle carskiot se razbudiv na stoomak legnata i potoa si prodolziv so lezenje na stomak bez strav,samo sto ne mozev mn da lezam zaradi doenjeto gradite bolni nateceni a jas da lezam na stomak.Inace da kazam se porodiv vo Gv.

На Emana, m.i.g и irena.1 им се допаѓа ова.
  6. lejla5

lejla5 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    252
    Jas se porodiv vo bolnicata vo stip.da nedade gospod nokoj da idi tamu.higiena katastrofa.vo vecinjata nema struja.parnoto netaboti navecer,go isklucivaat si nosevme grealki od doma.personalot katastrofa,posebno sestrite.toa sto go gledavte na sliki od ina mnogu fina ne e nisto vo sporedba so realnosta.

7. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    5.781
    Во мојов град е дури и полошо,зато јас не се пораѓав овде туку во друг град.Катастрофа е здравствово кај нас

8. irenadaniel

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Zeni po kolku vreme od carskiot imavte bolki?znaci se plasam kako ke go krenam bebeto,prviot pat ne deka nemav bolki ama se zsborava se ,sega se custvuvam kako pomalku sposobna,denes go staviv na grada bebeto i kako vlecesd mene taka bolkite uzasni :(

9. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    5.781
    Дури бев на болница ме болеше цело време,мислам дека уште една недела дома имав мали болки и толку. Јас дури бев на болница на ТВ имаше емисија со смешни инсерти и мм гледаше,а јас вечерав. Од шо се смеев мислев дека ќе умрам од болки. Сигурно од шо се стегаш дури цица те боли стомакот. Уште некој ден и ќе помини. Заборавив,да е здраво и живо бебчето :*

10. irenadaniel

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Fala za cestitkite:)da koga cica bolki golemi znam normalno e ama boli se nadevam za brzo ke pomini vtornik duri si odam :(odvaj cekam

11. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.045
    Me interesira dali primas inekcii ili drugi lekarstva protiv bolki bidejki dois?

12. irenadaniel

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Da celo vreme tecat infuzi i plus i za bolki stavat vo niv lek ,duri vcera mi rekoja ako sakam diazepam ke mi dadat bidejki so od bolka so od vozbuda nemav spieno mnogu sati ama ne sakav rekov prirodno ke cekam dremka da dojdi :)

На manako1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    2.569
    @irenadaniel честитки за ќеркичката да е жива и здрава голема да расне,нормално е после царски да имаш болки,јас брзо се опоравување после него 4 дена ми течеа инфузија после немав болки мали издржлива,за една недела поминаа,е сега за второто ќе видиме како ќе биде, на истото ли место те сечат и за втор царски и дали се поголеми болките за разлика од првиот пат?

14. irenadaniel

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Fala mila da si docekas,secenjeto e na isto mesto a bolkite se isti samo oporavuvanjeto minodi fala bogu pobrzo ,uste na intenzivna so pomos ispeav ispraveno da odam ,od sledniot den i sama ,bolki znaci i sega imam ama se trpi

На ma4e1311 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.590
    Допаѓања:
    201.835
    Болките на почетокот се нормални и очекувани додека доиш, бидејќи се контрахира матката и се враќа во нормала, лека полека. Сепак, брзо поминува.

16. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Едно глупаво прашање, докторов што ме оперирираше ми закажа преглед после месец. Јас до сега и со двете не сум била на таква контрола освен кај матичен ама дури после 2,3 месеци.
    Ме интересир каков е прегледов вагинален или само ехо ,зошто уште крварам :wasntme:

17. Marija M

Marija M Активен член

Се зачлени на:
    17 март 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Само ехо јас сум породена пред три месеци царски исто после месец контрола

На Mama25 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    После 40 дена бев и јас. Да ја виде раната и ехо.
    А кај матичната бев два-три дена после тоа за брис и пап тест.

19. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.238
    Секаков, надворешно раната како е, собрана ли е матката, опуштеноста на мускулите..на 40 дена сум одела и јас, ма и на една недела за иставање на конци
    Да, да, овде уште е со класични конци :x

20. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.456
    Само ехо ке ти направи, и ке ја види раната како заздравува ( конци, отоци ) .