Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Кога ви ставаа клизма, пред или после царскиот? Јас во неделата се породив и недобив клизма ни пред пораѓајот ни до сега. А уште не сум имала столица :tmi:

2. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Pominaja dva meseci od carskiot a jas i denws imam kako iscedok od ranata sega zaminvam na lekar preplasena sum

3. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    3-4h pred operacija stavaat klizma.
    Barem kaj mene taka bese.
    Inaku ne se sekiraj ke dojde vreme i za stolica :)
    Pij poveke tecnosti i odbegnuvaj cvrsta hrana.

Ti solze ranata najverojatno.
    Ke ja iscistat.
    Trebalo da ne se ceka 2 meseci.
    Se nadevam se ke bide vo red.

4. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    28.286

Кај мене испадна при преглед да завршам на хитен царски.И јас не добив клизма,се породив со целосна анестезија.До некаде олеснително цела вечер ја окапав во вц имав пролив.:D
    Иначе работа си завршив после 10 ина дена од царскиот,бидејки 5 дена некаде бев на течности а после немав ни апетит јогурт или супа конзумурав.

5. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Mene ne mi stavija klizma. Samo kateter vo operaciona sala pred da mi stavat anestezija, posle 3 dena mi go izvadija kateterot

6. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.011
    Допаѓања:
    32.450
    Јас ставив некои ќепчиња ептен пред царскито пошто бевме на брзање.
    Јас бев во тие ретките што после царски имаат пролив, не запек.

7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Пред? Мене језиво ми беше ставањето на катетер.

8. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Да пред. Малце болеше но ништо страшно, за 2 мин. ставен е катетарот.

9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Во декември кога бев ми ставаа катетер. Погрозно чувство мислам нема. Па и после тоа, мислев дека цело време имам потреба за мочкање.

10. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    28.286

I jas pred carskiot si dobiv kateter,sto e najtragicno skoro nisto ne setiv od panika i vozbuda malku samo kako nelagodnost,poneprijatno mi bese sabajleto koga mi go vagjaa.:wasntme:

На irenadaniel и kukla21 им се допаѓа ова.
  11. irenadaniel

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Jas voopsto ne cekav dva meseci,dve nedeli po carski imav gnoenje ofev sekoj den na prevrski i piev antibiotik,i po dva meseci se javi povtorno kako aluz,inaku se ok bev na lekar fala za sovetot

На MilaP му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Kateter 10min pred carski. Grozno iskustvo. 2 min rab ama duri ti pogodat kanal, uffff..pred toa dobiv i cepce (ne klizma) deka za prirodno me spremaa, ama nisto. Dzabe.:) a.vo wc po 5 dena. Takvo krkorenje na creva nemam slusnato. Kako gromovi da imav vo stomak

На kukla21 и tincemajmunce им се допаѓа ова.
  13. irenadaniel

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Dobro utro i za mnogu godini majki,sakam da gi prasam majkite porodeni carski sto se dali male problwm kako mojot i po 2 meswci ranata mi zagnoj bev na dr povtorno vo sabotata dr tvrdinnema nisto me iscisti i rece prskaj sprej ama mene ova ne mi e vo red vaka aj vasibiskustva dokolku imate ve molam,znaci pred mesec isto bese mi zedoja bris inpiev antibiotik a vo sabotata go prasav dr da pijam nesto?ne nema potreba .Prviot rez nemav vakvi maki a sega :(

На Mari* и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  14. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.966
    Не знам каде одиш на доктор, мене ова не ми е во ред.
    Јас сум царски, одмарав само додека бев во болница.
    Синко предвреме роден остана во болница, за да одам кај него морав да седнам да возам, да перам, пеглам, готвам а богами и да кревам потешки работи па таков проблем сум немала.

Комшиката ми има кажувано за нејзина тетка, по 35год. раната уште и солзела...

Затерај си ја работата со време, побарај и второ мислење!

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  15. tarantula

tarantula Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    1.280
    Neznam kade da go postavam prasanjevo,pa brisete me ako ne pripaga vo temava...
    Se porodiv carski...ama sega se prisetiv deka dodeka bev na masata,so spinalna,eden(pretpostavuvam) od doktorite me pritiskase silno vrz stomakot...Bebeto bese so glavceto veke nadole svrteno pred da zapocne poroduvanjeto...
    Na sto se dolzi toj pritisok vrz stomakot?

16. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Жени ми треба мислење, оперирана со трет царски и еве скоро 2 месеца од операција мене ми смета било што и да облечам на ранава. Ич не памтам дали сум имала вакво чувство претходно. Осеќам ко притисок над и под резот кога сум пооблечена. Знам дека не е нешто сериозно но до кога имавте вакво чувство и дали воопшто имавте?

17. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.238
    Мамичке, честито, јас сега укапирав дека си се породила:lol:
    И јас сум три пати царски и година и три месеци од последниот имам, сите три се на истата линија и нелагодност имам од било каков допир по резот,. Вертикален ми е и кога носам тесно, корсет на пример чувствувам притисок,ко преклопување на резот,почетокот и крајот ми се потврди, тие делчињата каде беа конците со вадење ми се потврди..
    Од тесно осеќам притисок,жештина на раната ло да ми гори . Неубаво чувство е, и незнам дали ќе помине трајно и целосно :/
    Сепак два месеци рано е не форсирај се дасе стегаш, мада јас од одма мидер носев и прилично брзо се прибрав. Поослабени се мускулите тука плус сечено лепенл три пати не е наивно. Стомачни помагаат бар колку толку, ама кој да ги прави :lol:
    Гушкај дечиња мајче :hug:

На Mama25 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Фала ти мила, нека се живи и здрави дечињата за нив се ќе издржиме. Само а облечам фармерки имам чувство дека ме глодаат. Знам дека е рано ама ете форсирам и ја сакам се да е подмачкано.
    Мидер од кога почна да носиш јас не сум ставила уште, од страв да не ја гмечам така раната. На контрола не бев не стигнав инаку планирав да прашам.

19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.590
    Допаѓања:
    201.835
    @Mama25 некаде до крајот на вториот месец осеќав нелагодност. Ама јас долго време бев подуена после операцијата, пд отоци и хематоми...два часа ме оперираа поради јако крварење, па последиците беа тие. Во секој случај, брзо помина.

На Mama25 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.038
    Допаѓања:
    36.349
    Скоро еден месец откако сум породена со царски. Цело време стомакот ми е гол што се вика, односно раната. Се плашам да приближам облека до раната. Кога може да облечам фармерки на пример бидејќи се тесни нели и ќе ја допираат и на некој начин притискаат раната. Или премногу претерувам? Би носела само некој широк фустан кој нема да допира по раната, а има ладни денови не можам со фустан да бидам. Ве молам за совет околу раната. Десетина дена ја мачав со јод секој ден а од тогаш само неколку пати ја намачкав. Мислам дека ми е лепена бидејќи само од страните има два конци кои не се паднати, дали требаше да паднат до сега. Ве молам за помош се уште не можам да одам на гинеколог за да прашам. ќе одам за две три недели најверојатно.