Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.345
    Допаѓања:
    28.356

Ke te karam nemoj da se osekjas kako debil ili nesto slicno.
    Ne sme site isti,nemame site ist prag na tolerancija na bolka.
    Jas bev kako cimerkata tvoja sve pravev osven lezenje,podavav,dodavav,duri i kleknav da go zemam polnacot mi padna sestrata od pozadi me videla lom me stori,dodeka cimerkata so mene voopsto ne stanuvase ednas dnevno samo za vo wc.KAteterot ni bese izvaden pred prvoto stanuvanje a jas deka piev po 2-3 litri tecnost odev i mn vo wc.Od 2 den ne sakav da primam apcinja za bolka,navecer dodeka spiea site mene od euforija son ne me fakjase setav po hodnik od gore do dole.Posle eden mesec so cimerkata se vidovme so malite na vakcina i jas kako nova i taa kako nova.
    Uste ti e taze.Sekoe stanuvanje ke bide se polesno,sekoj den se pomalku bolka.Guskaj maloto covece toa ke ti ja dava cela potrebna sila.:hug:

На eli25, Paka, pile30 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Мајка ќе те карам. Немој негативно. Секој организам е различен. А плус и најбитно е да одмориш зошто допрва дома ќе треба да се снаоќаш сама. Труди се колку можеш, ама без нервози. Се ќе си дојде на свое место. Ве гушкам и тебе и синко твој.:hug: :*

На eli25 и kukla21 им се допаѓа ова.
  3. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Се зависи до организмот не се сите исти. Битно е ти како се осеќаш не се форсирај само полека. Морници ми појдоа кога читав за спиналната. Сега си викам може подобро ќе биде целосна. Јас имам многу низок праг на толеранција на болка ќе биде интересно тоа прво станување :(
    топи се со погледот на тие мали очиња и секоја болка ќе биде безначајна. Ве гушкам двајцата:hug:

На stevemila и eli25 им се допаѓа ова.
  4. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.191
    Допаѓања:
    124.690
    @Ano ете попуштив сабајле. Сестрите ме гледаат ја солзи ронам. После друга песна. Ваљда хормони незнам . А тек ќе ми треба сила. Ама таа душа кога е до мене заборавам на најголемите болки озбилно. Ете така да не ве плашам јас. Секој си е различен нормално. Јас на почеток сум таква негативна. Се неможам. Отпосле ми доаѓа силата :muscle: Ве гушкаме многу.

На Melinda85, Momichka, pile30 и 14 други им се допаѓа ова.
  5. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    831
    Допаѓања:
    8.451
    Мислам јас сум го пишувала постов. Ја дури и се расплакав пред докторот четвртиот ден во бплница, имав многу болки, се плашев дома да одам. Ама кога стигнав дома, сфатив дека сум му многу потребна на бебенцето па дури заборавив дека имам рана или дека нешто ме боли. Ние сме жени, се можеме да издржиме :muscle: Ве гушкаме со синко

На Paka, mal.ecka, tincemajmunce и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Силата ќе ти дојде когс најмногу ќе ти треба не се сомнвам. Одмори и гушкајте се.:*

На Momichka, kukla21, karibian и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    2.845
    Мамички да ве прашам , докторот што ме породи ми е на одмор. Скоро два месеца како сум породена. Колку време после царскиот можам да се депилирам препони и стомак?

8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.169
    Не си единствена. И јас после породувањето со првото дете плачев во болница, многу плачев, дури и без причина. Пет дена колку што бев, само си плачев. А со второво не, иако повеќе ме болеше дека бев поистоштена поради големиот губиток на крв, ама од друга страна полесно ми беше психички. Со првото за станувањето ми помогна болничарка, за второто станав сама, силум прилике, да не речам рипнав, оти тогаш беше јакиот скопски земјотрес минатата година. Болките ќе поминат, се забораваат дефинитивно. Полесно ќе ти биде кога ќе дојдеш дома, барем мене ми беше, друго е чувството дома, друго е во болница.

На Capricorn Taurus, stevemila, iki26 и 4 други им се допаѓа ова.
  9. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Сум пропуштила, сега гледам дека си породена веќе, нека ви е живо и здраво бебчето Ели :inlove:

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Paka

Paka Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    930
    Kuklo ne se forsiraj kolku mozes tolku stanuvaj.. Prvite denovi e potesko, od cetvrti jas bev spremna za domce. Doma koj da misli na rana a ranata veke zarasnata tenka linija.
    Eve citaj sto ti pisuvam I za nekpj den pisi dali bev vo pravo. Ni raganjata ne se sto bile veke so site dostignuvanja na medicinata, infuziji, analgetici..

Spinalnata ne boli, poveke boli koga ve bockaat za da vi stavat infuzija. Kuso trae aplikacijata I bolkata e stvarno minorna. Zatoa bez strav..

На karibian и stevemila им се допаѓа ова.
  11. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.127
    Женички мене ми е прва бременост и ке одам царски во плодност, па малку ми е страв да не речам од спиналната. Боли ли кога ја пусштаат во половина :( ?

12. Paka

Paka Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    930
    E nesto off topik da kazam, mene cimerkata ne mi zborese, pa taka ne si pravevme muabet, ni iminja ne si kazavme..Jas probav nekilku pati ama ona ne sakase da komunicira I taka.. Gledam site so niv se sporeduvate.. jas nemam komentar veke, sekakvi ne ima sekoj so svoj izbor I pravo.

На eli25, kukla21 и stevemila им се допаѓа ова.
  13. tincemajmunce

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.345
    Допаѓања:
    28.356

И што сакав да кажам е работава.

Само ќе си пишете нешто,ќе си прочитате како вас ви одговара,господе боже(facepalm)
    Кај прочита да се споредувам со цимерката.Пиша женичката за цимерката пишав и јас искуство мое фино лепо и пишав на жената дека не сме сите исти има и такви и такви и пример и наведов.Не споредував никого.
    И јас имав болки,и јас плачев,мислев дека е крај на светот,дека нема да раѓам више.Ама све поминува еве сум во обиди за второ.

На mariz, joy1, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Paka

Paka Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    930
    Nisto od postot ne se odnesuvase na tebe, se se odnesuvase za mojata cimerka koja ne mi rece ni prijatno koga si odese.. tuka iskomentirav sekakvi ne ima.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  15. tincemajmunce

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.345
    Допаѓања:
    28.356
    Јас длабоко ти се извинувам ако постот не се однесуваше на мене.Мене ме имаше цитирано плус имаш пишано ''гледам сите со нив се споредувате''
    Никој со никого не се споредува.Споделуваме искуства тие веќе сме го поминале тој пат,се бодриме.
    После царски пред првото станување коски ти се тресат,милион мисли ти поминуваат низ глава,верувам нема некоја што не помислила јас више не раѓам.
    Некого боли мн,некого малку,некој има проблеми со рана некој не.....
    Тука сме да споделиме искуства и да помогнеме ако можеме,можам да го споделам моето и од цимерката од моја гледна точка бидејќи лежев 5 дена со неа во иста соба,не можа да го споделам од таа од соседната соба бидејќи ја гледав само кога се разминувавме за во вц.
    Ние 3 бевме во соба македонка,албанка и турчинка.Ние се разбиравме на англиски а тие мегу себе на албански,а за цимерката твоја може не била комуникативна.:*

@eli25 се надевам дека си веќе подобра,дека стравот и болката полека но сигурно те напуштаат.:hug:До тебе и бебушката

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Paka

Paka Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    930
    Ne bese za tebe, pisav jas ke bidam off topik..jas sakav da napisam deka mene ne mi se pogodi cimerkata, pa nemozev da se sporeduvam nit nesto da ja prasam..ona bese veke porodena koga mene me primija..pa mozese mnogu od nea da cujam ama ona nesakase da zboruva:P
    Toa bese, moze netrebase nisto da ne pisam za da ne predizvikam nepotrebna zabuna. :* Ne e moj stil mudruvanje I prepukuvanje, ne posebno na forum koj go koristam za da naucam raboti..

На stevemila, Meckicja и karibian им се допаѓа ова.
  17. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.908
    Допаѓања:
    7.634
    @eli25 честитки:party:
    Се надевам дека веќе барем психички си подобра, а за брзо и физички ќе бидеш супер. Немој да се обесхрабруваш и разочаруваш, ако не сум грешка мислам дека имаш поминато некоја интервенција па сети се дека и тогаш не ти било сјајно од прв момент. Јас кога правев хистеро со лапаро доста лошо ја поднесов анестезијата за разлика од следниот пат кога правев само хистеро (по пат за накај дома си купив хамбургер :D ). Ама не се устручавав воопшто што ми беше лошо првиот пат, си реков ако не можам денес ќе можам утре, задутре, битно ќе станам.
    Иначе кажи ми со спинална чувствуваше дека ти работат, само што немаше болки? Издржливо ли е?

На eli25 и karibian им се допаѓа ова.
  18. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.191
    Допаѓања:
    124.690
    @Minnie-e јас ја осетив спиналната и ми беше болна.мрднав и ме боцкаа пак. Одма нозете ми се фатија. Кога почнаа да сечат осеќаш нешто нежно. Бебето кога го вадат осеќаш притисок под ребра. Го извадија дали за 10 мин. Цело време ти објаснуваат што следи сега- пр. пукаме водењак, вадиме бебе.... И што би требало да осеќам. Кога го извадија бебето осеќав како јако тресење на стомакот-шиењето и тука ми се слоши и ми дадоа седатив одма делуваше. Потоа на интензивна , се тресев од студ ме топлеа. Ете опишав се :) Инаку @tincemajmunce на моменти сум ок на моменти ми се враќа филм и паѓаш пак. Раната ми е ок , ми ја открија. Подобро се движам, болки си има. Треба време. Едвај чекам дома:)

На pile30, Minnie-e, Paka и 9 други им се допаѓа ова.
  19. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Ајде мила ќе помине уште малку. Инаку искуството со спинална исто како твоето ми го опиша и една пријателка само што за шиењето и дале целосна неможела да издржи. Гушкај си го бебчето и болката ќе помине.:*

На Seduction, Minnie-e, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.908
    Допаѓања:
    7.634
    @eli25 @karibian Звучи страшно ова со спиналнава. Слушнав баш и за една познаничка дека почнале со спинална ама бидејќи чувствувала ја успале со целосна. Јас си мислев дека ништо не се чувствува и дека непријатно е само што можеш да ги слушаш. Вака гледано значи можеби ќе ја издржам само ако е дозволено мм да биде со мене. Баш би ми било криво ако добијам целосна.

На Seduction, eli25 и karibian им се допаѓа ова.