Не осетив ништо, ама не верувам дека е исто. Ова сечењето на кожа, па матка... Језиво звучи, а не па да осеќаш. Тогаш бев под огромен стрес, се тресев и плачев од страв и дури заборавив како беше. Верувам и сега нема ништо поинаку да биде, страшливка сум.
После царскиот крварев околу 2 ипол недели после тоа ништо немав . Сега после 43 дена имам како кафеав исцедок и ме боли благо стомак. Од што може да е ? Дали е можно да добијам сега ? Бев на гинеколог на контрола пред 10тина дена се беше во ред со раната.
@LiliBoz ама не е крв туку баш како кафеаво ,повеќе на бришење. Незнам дали е циклус . Ама па и нема од што друго да е мислам .
Moze i da se blagi kontrakcii na matkata od doenje, ako doish. jas ne krvarev posle carskiot koga stignav doma, samo vo bolnica dur bev. potoa isto mi se javuvashe kako tebe vaka. blaga bolka i neshto kako sokrvica dodeka me cicashe maliot. posle 40 dobiv. pochekaj do utre kje vidish dali e ciklus ili neshto drugo
@LiliBoz не дојам за жал ,го изгубив млекото од стрес . Ќе почекам 2 дена па ќе одам пак на контрола да не ми е во мисла . А правев вчера и крвна слика супер беше . А кога доби првиот пат баш си беше така исто како предходно ?
veruvam deka se kje e ok. ili neshto se dochistuvaas, ili da ne si krenala neshto teshko... razmisli. ili pak e ciklus. pishi koga kje doznaesh.
@LiliBoz леле почнав да се опуштам да кревам по нешто . Пред некој ден правев и некои вежби за да се истегнам ме болеше многу грбот . Оф се плашам сега , што може да се случи ако е од тоа . Се надевам сепак дека е во ред . Утре ќе се јавам на гинекологот да прашам дали е нормално.
od vezbite ne e, jas prashav ushte odma mi rekoa mozam, osven stomachni. toa posle 6 meseci. teshko nikako krevanje draga. chuvaj se.
@LiliBoz па потешко од 4 кг немам кренато . А има мајки со 4 кг бебе го креваат , ваљда не р опасно до кај 5 кг ,повеќе не
ne. 4 ne e strashno. mojot 5 kg beshe koga napravi 40. doktorot ushte vo bolnica mi reche nego mozam da go krevam, samo nishto poteshko od nego. sepak vnimavaj.
Поминаа 4 месеци од царскиот рез. Можно е повторно да сум останала бремена претодниве 2-3 месеци се плашам да проверам. Ме интересира кои се негативните работи од ова бидејќи нели минимум две години не треба да се остане бремена од царскиот рез???
ne mora dve god. dur da dojde do nareden rez treba barem 15 meseci. minimum ova. no ima zeni shto bash ova shto kazuvash im se sluchilo i fala bogu se proshlo dobro. proveri na test i ako si trkni na asalen doktor da ti kaze shto kako
Поминаа скоро 20 дена од царскиот, болки имав цело време, помали, ама денес не можев да се исправам десната страна мн. ме штрекаше Изгледа се оптеретив ( пуштав 3 машини,,пружав алишта,местев постелнина, редев садови во машина и пеглав алишта Сега ќе си седам мирна. Имала некоја искуство со ваква болка?
Над раната од царскиот рез имам како оток.. како една фалта над раната што е отечена. Дали му се случило и на некој друг?
Денес е 8ми ден од царскиот рез а вчера воопшто не крварив, поточно немав баш никаков исцедок, еве и денес исто.. нормално ли е ова? Се има на некоја случено? Плус ме чеша и пецка кога одам по мало вц. Се загрижив
зашто си насекирана не разбирам, дека не крвариш? во ред е мајка. и јас пет дена дали крварев. а чешање и пецкање не знам види, може треба пап
Pred nekoj den komsikata mi kqza deka pak e bremena.Malata i e 7meseci,a taa e bremena veke 3 meseci.Dr i kazal deka e rizicno,i gledaat da ja isturkaat bar do 7mi mesec.Mozebi ne si bremena,uste ne ti eReguliran ciklusot.Sepak napravi si eden test da si znaes